Orechovo-čokoládová torta

anne - bez fotkyanne, 15. septembra 2015
Orechovo-čokoládová torta
Foto: anne

Pôvodný zámerom bolo upiecť obyčajnú orechovú tortu, no nakoniec z toho vzniklo niečo podobné, ale predsa trochu iné. Všetko som dolaďovala podľa chuti a Zobraziť celý popisPôvodný zámerom bolo upiecť obyčajnú orechovú tortu, no nakoniec z toho vzniklo niečo podobné, ale predsa trochu iné. Všetko som dolaďovala podľa chuti a počas varenia. Pokiaľ sa mi niečo nezdalo, tak som si to upravila podľa seba. Pokojne si to upraviť môžete aj vy, veď hlavné je, aby to chutilo a aby z toho bola radosť. Upozorňujem, robila som to ako mi napadlo, preto sa môže stať, že sa to bude podobať na inú tortu či koláč, môžu byť (a aj určite sú) podobné recepty.

Suroviny

1 ks
Plnka:
250 g mleté
100 g
75 ml horúce
100 g
Čokoláda:
65 g
100 g
2 PL
130 g




Postup

  1. 1

    Podľa tortovej formy si vyrežte z cesta kruh a vložte ho do formy. Dajte piecť na 180 stupňov do rúry na 15-20 minút.

  2. 2

    Na vytvorenie čokolády si roztopte maslo. Zmiešajte ho s kakaom, mliekom a cukrom. Čokoládu musíte mať pekne hladkú, preto ju miešajte poriadne. Pokiaľ sa vám zdá málo sladká, pokojne cukor doplňte. Odporúčam aby ste cukor pridávali postupne, aby ste ju príliš nepresladili, urobte to tak, ako vám chutí.

  3. 3

    Na výrobu plnky si zmiešajte roztopené maslo, mlieko, cukor (tiež ho dajte podľa chuti, nemusí byť presne podľa receptu) a orechy. Mleté sa dajú aj kúpiť, ja mám celé (domáce, tie sú najlepšie :D). V tom prípade ich treba olúpať a rozmixovať mixérom. Nemusia byť úplne na drobno, môžete nechať aj trochu väčšie kúsky, v torte chutia skvelo. Do plnky potom primiešajte čokoládu. Čokoládovú plnku vylejte na tortu a pekne rovno rozotrite. Z cesta čo vám zvýšilo si vykrojte hviezdičky alebo aj iné vzory a poukladajte navrch torty. Potom dajte celú tortu do rúry (tiež na 180 stupňov) krátko pečte, asi 15 minút, tak aby sa vám cesto nespieklo ale hviezdičky urobili. Dobré je to aj kvôli tomu, aby sa vám plnka trošku zapiekla, chutí to dobre. Tortu vyberte, nechajte trošku vychladnúť a môžete servírovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia