Polievka z kuriatok s terinkou
Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 1 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
| 2 vetvičky |
|
| 100 g |
|
| 30 ml |
|
|
|
|
| Terinka: | |
| 300 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 1 strúčik |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Na polovici masla speníme kuriatka, pridáme cesnak a najemno nasekanú cibuľku. Orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme tymian, podlejeme vínom a vydusíme.
- 2
Pridáme zvyšok masla, sójovú omáčku a kvapku worcesterskej omáčky. Podlejeme trochou vody alebo vývarom a povaríme asi 20 minút. Podávame so žemľovou terinkou.
- 3
Terinka:
Všetky suroviny dobre premiešame a vytvarujeme zo zmesi valec, ktorý zabalíme do fólie a dáme variť do osolenej vriacej vody asi na 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu