Polievka z kuriatok s terinkou

Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
Polievka z kuriatok s terinkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
4 strúčiky
50 ml
2 vetvičky
100 g
30 ml
Terinka:
300 g
2 ks
100 ml
1 strúčik
100 g
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na polovici masla speníme kuriatka, pridáme cesnak a najemno nasekanú cibuľku. Orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme tymian, podlejeme vínom a vydusíme.

  2. 2

    Pridáme zvyšok masla, sójovú omáčku a kvapku worcesterskej omáčky. Podlejeme trochou vody alebo vývarom a povaríme asi 20 minút. Podávame so žemľovou terinkou.

  3. 3

    Terinka:
    Všetky suroviny dobre premiešame a vytvarujeme zo zmesi valec, ktorý zabalíme do fólie a dáme variť do osolenej vriacej vody asi na 25 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: