Polievka z kuriatok s terinkou
Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
50 ml |
|
|
|
2 vetvičky |
|
100 g |
|
30 ml |
|
|
|
Terinka: | |
300 g |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
1 strúčik |
|
100 g |
|
|
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Na polovici masla speníme kuriatka, pridáme cesnak a najemno nasekanú cibuľku. Orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme tymian, podlejeme vínom a vydusíme.
- 2
Pridáme zvyšok masla, sójovú omáčku a kvapku worcesterskej omáčky. Podlejeme trochou vody alebo vývarom a povaríme asi 20 minút. Podávame so žemľovou terinkou.
- 3
Terinka:
Všetky suroviny dobre premiešame a vytvarujeme zo zmesi valec, ktorý zabalíme do fólie a dáme variť do osolenej vriacej vody asi na 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu