Cupcakes s krémom z bielej čokolády

mandarin999 - fotkamandarin999, 4. októbra 2015

Krásne, chutné, lahodné a jemné. Také sú cupcakes zdobené krémom z bielej čokolády. Ulahodia nejednému milovníkovi sladkých pochúťoch a získajú si srdcia tých, ktorí Zobraziť celý popisKrásne, chutné, lahodné a jemné. Také sú cupcakes zdobené krémom z bielej čokolády. Ulahodia nejednému milovníkovi sladkých pochúťoch a získajú si srdcia tých, ktorí majú radi spojenie super chuti a lákavého vzhľadu. Recept je z mojej kuchyne a vznikol pospájaním roznych iných. Z každého som zobrala to najlepšie a vznikla z toho chutná a skvele vyzerajúca pochúťka.

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
1 - 2 ks
1 bal
1 ks
200 ml
1/2 čl
100 g
Plnka:
250 g
2 bal
500 ml
podľa chuti
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si predhrejeme rúru na 180°C. Pripravíme si cesto. Suché ingrediencie vymiešame zvlášť a ťekuté zvlášť. Nakoniec obe hmoty spojíme dohromady a plníme do cca 3/4 košíčkov, ktoré sú uložené v plechu na muffiny. Cupcakes pečieme zhruba 20 - 25 minút. Po upečení ich vytiahneme z rúry, polejeme koncentrátom (lyžička mandľovej arómy +2 lyžice vody alebo čaju) a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Začneme robiť plnku. Heru si v mixéri vymiešame s cukrom. Medzitým si uvaríme z mlieka a Zlatého klasu hustý puding. Puding necháme vychladiť na izbovú teplotu (je dôležité, aby bol puding vychladnutý, pretože teplý by spôsobil vznik hrudiek po zmiešaní s maslom) a postupne ho pridávame k vymiešanému maslu. Rozpustíme si čokoládu vo vodnom kúpeli a zašľaháme do plnky. Nakoniec k plnke pridáme 2 lyžice rumu a farbivo podľa fantázie. Pomocou špicu a zdobiaceho vrecúška nazdobíme plnku na cupcakes.

  3. 3

    Na záver si pripravíme tortové želé podľa návodu, pridáme k nemu troška farbiva a obalujeme v ňom višne, ktoré následne poukladáme na cupcakes. Výsledné koláčiky nielen dobre chutia, ale aj vyzerajú.

Diskusia k receptu

slavkabis
ja používam ako plnku len mascarpone + vyšlahaná šľahačka ☺
evanaaa
Vypadajú pekne, aj to zdobenie im pasuje. Píšeš v surovinách Hera, ale v postupe na plnku neskôr spomínaš maslo? Ja by som to maslo dala radšej, aj do cesta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia