Pikantná cuketa s parmezánom
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, ...
Zabíjačková zemiaková baba
Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...
Rumové špirály
Fajnové koláčiky, ktoré som piekla na Vianoce a každému veľmi chutili... môj brat...
Babkine medovníčky
V škole budeme mať Vianočný jarmok. S babkou sme dlho špekulovali, čo vyrobíme, upečieme...
Krízový kaviár na každý stôl
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom....
Pečenec s uhorkovou omáčkou
Tak som zasa raz kombinovala a špekulovala. A prečo pečenec? Pre dve veci. :-)
Čoko muffiny
Pripravíme si mleté orechy, mlieko, vajcia, maslo. Odvážime si hladkú múku a...
Pide chlieb z celozrnnej múky (Pide ekmek)
Toto je môj najobľúbenejší chlieb. Je super jednoduchý na prípravu a rýchlo aj upečený....
Babské piškótové rezy
Zo surovín na cesto upečieme piškótový plát a necháme ho vychladnúť. Potom uvaríme sladký puding a...
Hrianky à la Edith
Tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf ...
Kuracia panvička s tekvicou
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na...
Prívarok zo zelenej fazuľky
Nadrobno nakrájaný pór a stonkový zeler orestujeme na oleji. Pridáme bobkové listy a zvyšné koreniny.
Hubová nátierka s bryndzou a tvarohom
Tvaroh rozotrieme s maslom. Pridáme trošku pálivej papriky, na drobno pokrájanú cibulu, rascu, sol a premiešame....
Rybací boršč – neboršč
Rozmýšľal som či vôbec zverejniť tento recept (skôr pokus), ale možno to niekoho bude inšpirovať....
Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami
Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli...
Orechová crostata s hruškami a chrumkavou mriežkou
Crostata je druh ovocného, v našom prípade ovocno–orechového koláča, ktorý má pôvod v Taliansku. Ide o...
Zeleninová omeleta na odľahčenie
Pochutnať si zeleninových, hoci aj vegetariánskych jedlách mi nerobí žiadne problémy. Týmto rcp z knihy...
Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom
Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red....
Krevetový toast
pretože mám rád krevety, dostal som na ne práve chuť a chcel som si rýchlo pochutiť...
Pečená krkovička so žihľavovým pestom
Krkovičkové hrubé, nerozklepané rezne pripravíme na pečenie, dáme na ne koreniny a kvapku vody na spodok pekáča...
Miešaný šalát s lososovými krutónmi a grilovanými paradajkami
Taký troška menej zdravý šalátik.
Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.
Prekvapenie v alobale
Mäso si udusime ako na guľaš kym sa dusi ostruhame zemiaky nakrajame ich na kocky. Polovicu zemiakov...
Pangas s oblohou
Toto jedlo spravila moja dcéra ked som bola u nej na návšteve potom som to robila doma...
Domáca celozrnná žemľa
Ja som mala múku celozrnnú z Lidlu, je skvelá. Obsahuje už aj sušené droždie, ...