Moja bryndzová nátierka

bublika - fotkabublika, 7. marca 2011
Moja bryndzová nátierka
Foto: bublika

nie je na nej nič zvláštne iba sme si na nej ohromne pochutili tak si dajte aj vy :)

5 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    bryndzu, zo dve lyžice masla a asi lyžicu smotanovej nátierky(nemusí byť ale s ňou je to trošku jemnejšie) vymiešame spolu so štipkou soli a červenej papriky do hladkej nátierky. Niekto pridáva mletú rascu ale ja ju nemám moc rada takže je to bez nej.

  2. 2

    nátierku dáme na čerstvý chrumkavý chlebík.my si jarnú cibuľku nedávame priamo do nátierky, lebo ak sa dlhšie odleží, jarná cibuľka začne prebíjať chuť bryndze.takže jarná cibuľka až na vrch :) no a pre extrémnych mäsožrútov dajte navrch koliesko domácej klobásky

  3. 3

    dobrú chuť

Diskusia k receptu

marika1947
ja dávam namiesto masla olivový olej bez smotanovej nátierky a nadrobno pokrájam cibuľku s mletou červenou paprikou. Ľahko sa rozotiera.
kopretina
Ahojky, dala bych si. Ale ještě dotaz - co je správně brynza nebo bryndza?
agora
u nás majú bryndzovú najradšej...
ampara
Ja dávam cibuľku rovno do nátierky,lebo u nás nestihne prebiť chuť bryndze, tak rýchlo sa zje. Najväčší problém je však zohnať "normálnu" bryndzu. Tu v Bratislave predávajú akože bryndzu, ktorá je z väčšej časti z kravského mlieka a je dosť nechutná( nech mi všetky kravičky prepáčia). Druhá je vraj " BIO" bryndza,tá je z ovčieho mlieka, ale pýtajú za ňu 11,- Eur za kilo. Nie som lakomá, ale je to dosť, takže teraz máme bryndzové halušky ako sviatočné jedlo. Škoda......
bublika
@ampara co sa tyka tej bryndze v BA ano viem tiez som z BA a je to bieda.chvalabohu sa obcas niekto z rodiny zastavi aj v inych kutoch Slovenska alebo som minule slusnu bryndzu kupila vo Freshmarkete. neviem ci si tam uz bola a poznas to ale je tam pani ktora predava chutnu bryndzu.a este jedna pani ktora vozi bryndzu je na Dolnych Honoch na trhu.ma tam maly stanok ale neviem ako casto tam byva....ak by si chcela vyskusaj :)
julica
Nie je problém s bryndzou v Bratislave, ale vo všeobecnosti v supermarketoch. Ja kupujem na Žilinskej v mliečnom stánku, kde majú vynikajúcu bryndzu - nepasterizovanú. Kilo je za cca 7 eur. Podobný stánok je, myslím, aj na Miletičke.
marienka44
@Ampara , u nas v Hlohovci je nova predajna, kde dostat pravu bryndzu zo Zazrivej. Tovar novy pride vzdy vo stvrtok.
Ja davam do tejto natierky este pazitku pokrajanu. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia