Foto: tothka
Akosi sme dnes neodhadli množstvo čerstvého chlebíka a aj mraznička ma sklamala, neukrývala žiadnu rezervu, rozhodla som sa upiecť zopár rožkov na Zobraziť celý popisAkosi sme dnes neodhadli množstvo čerstvého chlebíka a aj mraznička ma sklamala, neukrývala žiadnu rezervu, rozhodla som sa upiecť zopár rožkov na večeru a zajtrajšie raňajky.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z vody, cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý pridáme do misy s múkou, masťou a trochou soli. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti. Každú časť rozgúľame na podložke do kruhu s priemerom asi 40 cm. rozgúľané cesto posolíme podľa chuti, nakoľko pri miesení do cesta pridávam iba štipku soli, pretože soľ ovplyvňuje kysnutie cesta . Rozkrojíme ho na 4 časti do kríža a každý diel ešte prekrojíme na 3 časti, takže z jedného kruhu vytvoríme 12 menších rožkov tak, že od širšej časti rolujeme cesto smerom do stredu. Uložíme na plech vyložený fóliou na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme ľanovým semienkom.
- 3
Pripravené rožky necháme ešte chvíľu podkysnúť a upečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov do zlatista, asi 12 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu