Pistáciová tortička s krémom diplomat fotorecept
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 30. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Korpus: | |
100 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
30 g |
|
30 g |
|
20 g |
|
Krém diplomat: | |
150 ml |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
10 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Hladkú múku, práškový cukor, mandľovú múku, pistáciovú pastu a vajcia vymiešame do hladkej zmesi. Pridáme roztopené maslo a bielky vyšľahané s krupicovým cukrom. Cesto rozotrieme na plech s papierom, rozmer plechu 20 x 30 cm. Pečieme pri teplote 200 °C 10 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, potom oddelíme od papiera. Najprv z korpusu vykrojíme kruh podľa veľkosti dna formičky a zvyšok korpusu pokrájame na tenké pásiky.
-
2
Krém diplomat: Časť mlieka zmiešame s cukrom, krémovým práškom a so žĺtkom. Zvyšné mlieko s vanilkovou dreňou dáme variť. Keď vrie, časť mlieka vylejeme do žĺtkovej zmesi a vymiešame. Prelejeme späť do hrnca a prevaríme asi minútu. Krém vylejeme do misky na šľahanie a šľaháme do vychladnutia. Prilejeme smotanu a šľaháme do hustého krému.
-
3
Vnútro formičky po obvode vystelieme pásom fólie alebo papiera. Na dno vložíme z korpusu vykrojený kruh a potom po obvode naukladáme čo najtesnejšie pásiky z plátu. Do cukrárskeho vrecka naberieme krém a naplníme ním tortičky asi do 3/4. Dáme do chladničky na hodinu. Pred podávaním tortičku vysunieme z formy a ozdobíme ovocím. Môžeme previazať stuhou.
Diskusia k receptu