Foto: alex37
Tento valentínsky recept je improvizácia z viacerých receptov. Kto nemá formičky srdiečok môže si ich pripraviť na plechu a srdiečka vykrojiť s vykrajovátkami /vtedy však Zobraziť celý popisTento valentínsky recept je improvizácia z viacerých receptov. Kto nemá formičky srdiečok môže si ich pripraviť na plechu a srdiečka vykrojiť s vykrajovátkami /vtedy však ako správne matky - "dojížďáčky" musíme si uvedomiť, že všetky tie zbytky sú naše :-) a tie kilečká potom tiež :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
teflónové formičky v tvare srdca vymažeme maslom a vysypeme múkou
-
2
pripravíme si piškótové cesto: 2žĺtky+2PL kryštálového cukru šľaháme do penista, pridáme teplú vodu, olej, múku a kakao. Nakoniec vyšľahaný sneh z 2 bielkov.
-
3
vylejeme do formičiek cca do jednej tretiny
-
4
upečieme na 180°C cca 10-12 min, necháme vychladnúť.
-
5
Keď vychladne, pripravíme zmes nasledovne: do hrnčeka nasypeme želatínu 10g /1/2balenia/ zalejeme cca 1/2 dcl mlieka. Medzitým ako želatína napučí, vyšľaháme si 1 šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom podľa chuti, po napučaní želatínu rozpustíme, pozor NEVARIŤ !!! pridáme do nej trocha vyšľahanej šľahačkovej zmesy, opatrne nahrejeme a pridáme k ostatnej šľahačke, do ktorej vmixujeme celé balenie mascarpone, uhľadíme do formičiek a dáme do chladu.
-
6
Mrazenú lesnú zmes s vanilkovým cukrom a trochou tekutiny zahrejeme, počkáme keď sa voda odparí, vychladne a VYCHLADNUTOU zmesou zalejeme srdiečka.
-
7
Hotovo, môžeme podávať...
@elysa. ďakujéém
@eviana , ďakujem ti pekne, snažila som sa a celkom sa podarili a tá chuť šľahačky s mascarpone....čo ti budem hovoriť, zobrala som dedovi a bol v siedmom nebi :-) dostal valentinka predčasne :-)
@elixir , ďakujem, ešte tvoj talent na fotenie mi chýba :-)
@frezia , ďakujeeeem
@luss44 , srdiečko chutí skvele, škoda že vám nemôžem rozdať na koštovku :-)
*****
@pusta , ďakujeeem za uznanie :-)