Palacinky
Palacinky si jedno z mojich obľúbených sladkých jedál, pričom sú šikovno hotové :)
Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...
Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...
Medvedie cestoviny
Dala som variť penne. Do panvice som dala zavárené paradajky, keď sa prehriali, pridala som...
Cookies so sušenými paradajkami a syrom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, čierne korenie, ...
Veľkonočná juška
Na Veľkú noc asi každý z nás obvára údené mäsko a klobásky v hrnci. A samozrejme...
Tvarohový dezert s kivi
Tvaroh vymiešame so stužovačom a umelým sladidlom do hladkej hmoty. Túto zmes rozdelíme na polovicu...
Babičkine jablkové knedlíčky
V mrazničke sa mi už dlhšiu dobu povaľujú strúhané jablká. Keď mám pravdu povedať, najradšej...
Trio koláč
Celé vajíčka vyšľáhame s cukrom. Pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a kakao...
Párečky v listovém těstě
Asi to znáte , ale třeba jako inspirace na rychlovku při nečekané návštěvě to přijde vhod.
Čokoládová pena s lesným ovocím
Pena z čiernej čokolády: Na pare rozpustíme cukor, maslo a čokoládu, potom postupne pridávame žĺtky,...
Portugalská chlebová kaša s krevetami - açorda de camarão
Tradičné jedlo obyvateľov provincie Alentejo. Pôvodne sa varila zo zvyškov starého bieleho chleba a vývaru...
Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.
Hráškové rizoto s hovädzím sašimi
Sviečkovicu zľahka osolíme a okoreníme drveným korením. Na rozpálenej panvičke si opečieme sviečkovicu sprudka zo všetkých...
Syrové chlebové paličky s rozmarínom
Tieto chlebové paličky sú chutné čerstvé, ale je tiež dobré si ich napiecť do zásoby...
Cesto na pizzu z DP
Všetko od tekutého po sypkej nasypeme do pekárne a dáme program "kysnuté cesto". Hotové cesto vyvaľkáme...
Veľkonočný baranček
piekla som podľa Adriany Polákovej s menšou úpravou. Hoci je už po sviatkoch, pridávam aj...
Pražma kráľovská
Zo zemiakov si spravíme pyré, do ktorého pridáme rozmixované Sandrine paradajky a dochutíme soľou a korením....
Fazuľkový prívarok
Hlásim sa k tým, ktorí vďaka svojim rodičom, ja osobne i prarodičom, menovite našej úžasnej babičke lady Ann, pri „variovaní“ s mladou fazuľkou, pamätajú výraz „šesťtýždňová“....
Vyparádený perníkový koláč
Malá inšpirácia k blížiacim sa Vianociam... koláč piekla moja dcéra podľa receptu z nejakého časopisu...
Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...
Brokolicová polievka bez smotany
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme do hneda, zasypeme múkou, trocha popražíme a zalejeme vývarom.
Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...
Moja bryndzová nátierka
nie je na nej nič zvláštne iba sme si na nej ohromne pochutili tak si dajte aj...