Krupicové halušky

redakcia - fotkaredakcia, 9. februára 2010

Suroviny

350 ml
200 g
20 g
2 ks

Postup

  1. 1

    V časti studeného mlieka rozmiešame krupicu a vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Osolíme, pridáme tuk a za stáleho miešania varíme, až kým sa cesto nelepí na varechu.

  2. 2

    Potom do schladnutého vmiešame postupne vajcia a miešame tak dlho, až kým vznikne hladké cesto. Z neho vykrajujeme halušky, zavárame ich do vriacej vody a po 6 minútach vyberáme.

  3. 3

    Odkvapkané podávame nielen k mäsu, ale napríklad aj k dusenej zelenine.

Diskusia k receptu

Vymazať
babav
Mozno ich nazvat aj" halusky z odpalovaneho cesta"!Rovnake cesto sa da pouzit na ovocne knedlicky(gulky),alebo veterniky.