Plnené pečené zemiaky
Výborné jedlo, ktoré sa môže kombinovať s ľubovolnou plnkou. Pečené zemiaky sa nemusia iba plniť, ...
Panvica hojnosti nielen pre úspešného maturanta
Že prečo ten noblesný názov? :) Kto prežil so svojou ratolesťou povestný stresový akademický týždeň a potom...
Levanduľové pralinky s marcipánom
Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila mliečnú). <br /><br...
Srbský kurací guľáš
AJ tento recept bol už niekedy v štyridsiatych rokoch posledného storočia minulého tisícročia uverejnený v Slovenskej kuchárke....
Londýnske košíčky
Originál recept sú Londýnske rezy, recept som našla kdesi na nejakom blogu. Prvý krát keď...
Jablko pod snehom
Jablká očistíme a vykrojíme jadrovníky. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká...
Hermelínové fašírky
Syr postrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajcia, na drobno pokrájanú cibuľu, strúhanku, pažítku,...
Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...
Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...
Halušky s tvarohom, škvarkami a cibuľkou
Veľmi obľúbené jedlo. Varím ho najradšej, keď mám domáci tvaroh.
Rizotko a la Mexiko /fotorecept/
toto rizotko som kedysi robila ja, nemam recept, len som proste pouzila co mam rada :)
Ovocný tunel s černicami
Mám rada ovocné koláče, pretože ovocie osvieži sladkú chuť krému a cesta. Tieto ovocné tunely...
Paprikovo–rajčinová nátierka
Rajčiny uvaríme a pretlačíme cez sito. Umytú papriku pomelieme s ostatnými prísadami a zamiešame do rajčinového...
Kuracie prsia s korením Adžika
Tento recept veru ani neviem odkiaľ je ale v našej rodine je obľúbený. Robil som ho v...
Bažantí šalát s prepeličím vajíčkom a carpacciom z červenej repy
Bažanta opláchneme a dáme variť s koreňovou zeleninou, cibuľou, zelerom, pórom a petržlenovou vňaťou....
Paštétky z lístkového cesta plnené penou z kuracieho mäsa
Zaujímavá kombinácia kuracieho mäsa a pomaranča v krásnych slaných chuťovkách v podaní Anežky Kvietkovej, učiteľky praktických...
Pstruh s chuťou Karibiku
Svieži vánok ľahučkej limetky a voňavého nového korenia. Slnečným Karibikom inšpirovaná chuť našej sladkovodnej ryby.
Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou
Toto jedlo je zdravé, ľahko stráviteľné a hlavne jednoduché na prípravu a aj ten čo nemá...
Bezlepkové tvarohové guľky plnené čokoládou
V školskej jedálni sme vždy v piatok mávali niečo sladké. Na tieto obedy sme sa obzvlášť...
Plnené morčacie prsia so slimákovou klobásou
Z morčacieho mäsa je dnešný nedeľný obed. Na plnku som použila vajcovú omeletku a domácu slimákovú...
Stehná plnené špenátom a bryndzou
Kuracie stehno vykostíme, osolíme, okoreníme, položíme naň trochu bryndze, pár špenátových listov, ...
Žralok so zemiakmi urobený v horkovzdušnom hrnci
Keďže som sa nedopátrala veľmi k receptom, musela som skúsiť sama a vidím, že veľa...
Kačacie prsia so šípkovým demi glace a tekvicovým pyré
Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, recept je z kategórie jednoduchších. Treba len...
Zemiakový šalát
Tentokrát som robila úplne obyčajný zemiakový šalát bez tradičného hrášku a mrkvy, ale schovala som ho...
Cestovinový šalát po mojom
Blíži sa koniec roka- pre mnohých študentov stresujúce obdobie. Ja sa teda stresu bojím ako čert...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...
Svieža letná rýchlovka s ovocím
Je to ďalší variant na nepečený dezert - teda v prípade, že sa použijú piškóty namiesto...
Bazalková zemiaková kaša
Recept jednoduchý, ale za to chutný a ozvláštni klasickú zemiakovú kašu a bude to niečo nové...
Klasické - neklasické lievance
Pripravíme si cesto z múky, mlieka, oleja, sódy bikarbóny (pridávam, lebo su lievance...
Eintopf z pečienok a húb
Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime...