Jahodová torta

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 18. júna 2014

Komerčný recept

60 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g
4 ks
125 g
125 ml
1 bal
1,5 kg
1 bal




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 180° C. Vymiešajte tuk maslová príchuť s vanilkovým cukrom, potom pridajte po jednom žĺtky. Nakoniec do zmesi pridajte smotanu a dobre premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a vyšľahajte si bielky do tuha. Pridajte múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešajte a nakoniec pridajte bielkový sneh. Cesto vylejte na vopred vymastený a vysypaný plech alebo do koláčovej formy.

  2. 2

    Pečte asi hodinu a potom nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte jahody – umyte a rozpoľte ich, potom ich postupne klaďte na korpus a nakoniec zalejte želatínou. Tortu vložte do chladničky, aby želatína stuhla. Potom môžete podávať a dozdobiť šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia