Citrónová torta
Citrónová torta

Citrónovo-bazová torta

nikajednadva - fotkanikajednadva, 7. apríla 2019

Tento recept zožal v práci veľký úspech. Kolegovia si pochvaľovali, že piškóta bola šťavnatá a koláč nebol príkro sladký, ako sa to so zákuskami Zobraziť celý popisTento recept zožal v práci veľký úspech. Kolegovia si pochvaľovali, že piškóta bola šťavnatá a koláč nebol príkro sladký, ako sa to so zákuskami občas stáva. Preto, a najmä aby som si recept týmto spôsobom uložila, som sa rozhodla zdieľať.

12
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
100 g
50 ml
450 g
450 g
450 g
12 g
1 ČL
z 1 bio citróna
Sirup:
z 1 bio citróna
5 PL
Krém:
250 g
300 g
350 g
z 1 bio citróna
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Cesto: V šálke zmiešame vajcia, jogurt a mlieko. Vo väčšej miske elektrickým mixérom vyšľaháme maslo s cukrom. Keď je zmes nadýchaná, pridáme múku s práškom do pečiva a soľou, mokré ingrediencie v šálke a postrúhanú kôru z 1 bio citróna. Znova miešame kým je cesto hladké. Cesto rozdelíme do troch vymastených a múkou vysypaných okrúhlych foriem na pečenie (priemer aspoň 20 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 40 minút.

  2. 2

    Keď sú piškóty upečené, ešte teple ich popicháme špajdľou a polejeme citrónovou šťavou zmiešanou s bazovým sirupom. Hore som síce uviedla približné množstvo, ale ak sa vám sirupu zdá príliš veľa alebo málo, riaďte sa vlastným úsudkom. Takto poliate piškóty necháme vo forme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Vyšľaháme maslo izbovej teploty to hladka. Pridáme polovicu práškového cukru (najskôr je lepšie ho zapracovať ručne, aby sme sa vyhli "cukrovému oblaku"). Zmes vyšľaháme. Nakoniec pridáme zvyšok cukru, smotanový syr (pozor, syr musí byť plnotučný - osvedčená značka je Philadelphia) a postrúhanú citrónovú kôru. Znova najskôr miešame ručne, až potom šľaháme.

  4. 4

    Nakoniec tortu poskladáme. Vrstvíme cesto - krém - cesto - krém - cesto - krém. Potrieme aj strany a vrch torty. Ľubovoľne ozdobíme krémom, ovocím alebo jedlými kvetmi. Keďže ja som tortu robila v januári, čerstvé jedlé kvety som nezohnala.

    Citrónovo-bazová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, krásná torta, s radostí bych ochutnala. Krásně nazdobené i odfocené, jsi šikulka!
izabella929
Pekná práca, škoda že ju nemôžem vidieť v reze..) inak bazové sirupy som robila a mne to veľmi chuti..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia