Niet nad staré dobré zákusky.
porcií
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Cesto: Hladkú múku, lyžicu medu, sódu bikarbonu, jedno celé vajce a jeden žĺtok, 100 g práškového cukru, 1 a 1/2 lyžice rumu a 50 g masla zmiešame na cesto a dáme na 1/2 hodiny do chladničky.
- 2
Cesto rozdelíme na polovicu.Každú polovicu vyvaľkáme natenko na vymastený a múkou vysypaný obrátený plech. Dotvarujeme pohárom,alebo rukami.Pečieme vo vyhriatej rúre na slabo. Cesto dáme dole s plechu niťou ešte za tepla.
- 3
Plnka:3/4litra mlieka dáme variť,pridáme trochu cukru, aby neprihorelo.Do1/4 litra mlieka rozmiešame 2 zlaté klasy,4 žĺtky,2 lyžice krupice,1 deci rumu.Uvaríme puding a dáme vychladiť.200 g masla a 150g práškového cukru vymiešame a pridáme do vychladeného pudingu.
- 4
2 šlahačky vyšľaháme s 1 vanilkovým cukrom a 2 stužovačmi šlahačky.
- 5
Na plát dáme pudingovú plnku,navrch ušľahanú šľahačku a zakryjeme druhým plátom.Dáme do chladničky odležať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu