Medový krémeš

miloss2 - fotkamiloss2, 30. mája 2011

Niet nad staré dobré zákusky.

35
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 120 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 pl
1 KL
1 ks
5 ks
2 PL /um
1 dl /um
250 g
1 l
2 ks
2 PL
2 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Hladkú múku, lyžicu medu, sódu bikarbonu, jedno celé vajce a jeden žĺtok, 100 g práškového cukru, 1 a 1/2 lyžice rumu a 50 g masla zmiešame na cesto a dáme na 1/2 hodiny do chladničky.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na polovicu.Každú polovicu vyvaľkáme natenko na vymastený a múkou vysypaný obrátený plech. Dotvarujeme pohárom,alebo rukami.Pečieme vo vyhriatej rúre na slabo. Cesto dáme dole s plechu niťou ešte za tepla.

  3. 3

    Plnka:3/4litra mlieka dáme variť,pridáme trochu cukru, aby neprihorelo.Do1/4 litra mlieka rozmiešame 2 zlaté klasy,4 žĺtky,2 lyžice krupice,1 deci rumu.Uvaríme puding a dáme vychladiť.200 g masla a 150g práškového cukru vymiešame a pridáme do vychladeného pudingu.

  4. 4

    2 šlahačky vyšľaháme s 1 vanilkovým cukrom a 2 stužovačmi šlahačky.

  5. 5

    Na plát dáme pudingovú plnku,navrch ušľahanú šľahačku a zakryjeme druhým plátom.Dáme do chladničky odležať.

Diskusia k receptu

vlastulka
aby som si od múky nezmazala celú rúru,tak si vystrihnem z papiera na pečenie velkosť plechu,rozgúľam si na ňom cesto,vložím ho do plechu,upečiem a papier pekne bez problémov stiahnem.Nikde žiadna múka nezostane.
orchidea
Robievam medový krémeš veľmi často ale mám recept s iným množstvom surovín. Je ozaj vynikajúci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia