Tento recept je vhodny na vsedky prilezitosti.Zial fotky sa mi nedaju dat k receptu su moc velke
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 3 |
|
| 200 g, alebo margarin |
|
| 200 g |
|
| 1 |
|
| 2 lyzicky, postruhana |
|
| 200 g |
|
| 3 lyzicky |
|
| štipka |
|
| na vymastenie pekáča |
|
| poleva: | |
| 100 ml |
|
| 75 ml |
|
| 125 g, jemny |
|
| 1 lyzicka,nastruhana |
|
Postup
-
1
Vajcia rozbijeme a oddelime bielky od zltkou.V miske elek.slahacom vymiesame maslo,cukor ,zltky a pomarancovu koru (do penista).
- 2
Muku,kypriaci prasok a sol zmiesame spolu a po castiach pridavame do zltkoveho kremu.Z bielkou si urobime penu a pridame tiez opatrne do cesta.
- 3
Dno otvaracej formy potrieme maslom alebo vylozime papierom na pecenie.CEsto don nalejeme a vyhladime.Vlozime do predohriatej truby na 180°C a pecieme do zlatista.
- 4
Na polevu vymiesame vsetky prisady.Horuci kolac vidlickou niekolko krat poprepichujeme a pokvapkame polevou:nechame vychladnut a vyberieme z formy.
- 5
moze byt a citronovy cize namiesto pomarancou pouzijeme citrony a citronovy liker ale liker moze byt aj marhulovy podla toho kumu co viac chuti ja obcas miesam je vyborny.Ak ho zabalime vzduchotesne a nechame 1-2 dni odlezat dosiahneme plnu citrusovu aromu.(Ja som to este nezvladla lebo je velmi chutny ale moja mama ano a bol perfektny
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Otvaracia forma sa myslí tortová? Aky priemer? To ma vsetko zaujima, aby som mohla upiect tento múčnik. :-) Na zaciatku su 3 vajicka, tak hutam, naco je tam este 1 zltok.