Jahodová maškrtka

orchidea - fotkaorchidea, 6. júna 2011
Jahodová maškrtka
Foto: orchidea

V záhrade už dozrievajú jahody ( aj keď mám obavu, že skôr pohnijú ako stihnú všetky dozrieť kvôli každodenným prudkým lejakom), tak som si Zobraziť celý popisV záhrade už dozrievajú jahody ( aj keď mám obavu, že skôr pohnijú ako stihnú všetky dozrieť kvôli každodenným prudkým lejakom), tak som si rýchlo urobila na spríjemnenie nedeľňajšieho popoludnia túto maškrtku. Základom je "pribináčik" podľa receptu, ktorý na Vareche uverejnila "Svetluskkaa", je skutočne výborný!

Suroviny

250 g
200 ml
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Čerstvé jahody (množstvo podľa každého chuti a možnosti) zasypať kryštáľovým cukrom (tiež podľa chuti) a nechať postáť. Cukor sa pekne rozpustí a jahôdky pustia šťavu. Medzitým si zmiešať tvaroh, šľahačkovú smotanu a vanilkový cukor. Ponorným mixérom dobre vyšľahať na krásny, hustý krém. A to je vlastne všetko. Už len navrstviť do pohárov a ľubovoľne ozdobiť.

Diskusia k receptu

3sandra3
to je fakt dobré... my máme tiež dosť jahôd,,, denno-denne robím jahodové koktaily a jahodové drene...
jatanika
a takto som včera chcela robiť poháre aj ja... no syn v obchode nenašiel mixovaný tvaroh :-)) ... tak sme mali jahody v smotanovo (sladká) - smotanovom (kyslá) kréme
jerica
Tak ten dážď sa mi ani nechce veriť že máte stále, u nás je asi strecha nad našou obcou,Tvoj recept na jahodovú pochúťku spravím.
MKK:-))
marta5
Super to vyzerá a verím,že je to perfektné,kúpim tvaroh -jahody mám na záhrade a vyskúšam.Dakujem za skvelý recept.
orchidea
Ďaklujem za pochvaly a veru @jerica s tým dažďom to nepreháňam, prší každý deň, čo prší - leje. Včera som obrala posledné jahody, ostatné aj zelené sú už zhnité... strašná škoda a toľko by ich bolo.
cica2
júúúj či by som si dala, vyzerá supér!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia