Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
miroslat
„Guláš z hospody”
Takéhoto hospodského kuchára by som ....
A čo tak všetky suroviny nasypať a naliať naraz do hrnca, postaviť to na oheň a variť, až kým nie sme takí hladní že nás varenie prestalo baviť. Dobrú chuť!
zolik
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024”
Ostriež morský (tu pod názvom Rotbarsch) na cesnakovom masle s rozmarínom. Inšpiráciou mi bol recept od @marianne “Ostriež s rozmarínom a paradajkami”.
Pečený pór - presne podľa receptu šéfkuchára @Adam Gallík “Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiáne”. Ten pór je neskutočne dobrý. Vrele odporúčam teraz v sezóne vyskúšať. K tomu ako príloha pečené zemiaky a tatarka podľa @eru ška “Domáca tatárska omáčka” (len som do nej pridala trochu práškového cukru). Pozdravujem Vás priatelia 😊


janger
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024”
@haji (1.10.2024 23:51), receptik som si ulozila, aby sa mi nestratil...

Drzim palce, nech to dobre dopadne u zubnej hygienicky. Tak na etapy chodit, to je strasne otravne :-(.

Bojim sa, @haji , ze tych "mysi" sa tak lahko nezbavis. Ked objavili, ako sa dostanu dnu, tak budu chodit stale. Jednu znicis, pride dalsia.....Zmiznu az niekedy na jar, ked sa znovu otepli.
Jedine, co snad pomoze, je upchat vsetky diery, dierky, aj co najmensie. Dokazu sa prestrcit aj cez polcentimetrove dierky, skary.
Na "spravcu bytov" by si sa nemohla obratit?
Ale snad ti instalateri, co pridu, nieco vyriesia a ze sa to zlepsi! M9c drzim palce.
Pa-pa.

mamamaria1
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024”
@haji (1.10.2024 22:33)

Ultrazvukové plašiče mal môj otec. Kúpil ich asi 5 a ako povedal "myší mám viac ako predtým". Najlepšie sú lepové pasce, do ktorých dáš kúsok slaninky, oškvarok, čokoládu, alebo psiu granulu. Jednoducho niečo aromatické.
Ak sa bojíš, že do toho ako prvé chytíš psa alebo kocúra, tak to daj do plastovej uzatvárateľnej dózy s dierami na boku. Dajú sa aj kúpiť originál deratizačné. Veľa šťastia želám 🙂
kucharka
„Hovädzí vývar”
Je to ok, je tam iba 3L vody, keď sú pečené kosti tak sa nedáva veľa zeleniny, aby neprerazili ich chuť.
Jedine by som chcela pripomenúť, že áno, dolieva sa studená voda a keď sa vývar varí na slabom ohni nerobí sa pena a nemusí sa odoberať. Keď sa robí pena, znamená to, že treba zoslabiť plameň.