Pečený čučoriedkový lievanec s cícerom bez lepku
Lievance pripravené na panvici poznáme všetci. Ale čo tak vyskúšať niečo nové, chutné a výživné? Náš dnešný recept vás
presvedčí, že lievancové cesto Zobraziť celý popisLievance pripravené na panvici poznáme všetci. Ale čo tak vyskúšať niečo nové, chutné a výživné? Náš dnešný recept vás
presvedčí, že lievancové cesto sa dá poľahky variovať aj v surovinách aj v jeho príprave. Postačí Vám naša zmes Promix PK,
cícerová múka a voňavé koreniny ako kardamóm a vanilka. K lievancom neodmysliteľne patrí aj javorový sirup, ktorým sme
nešetrili ani my. Tak sa pustime do toho!
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 hrnček (alebo PK špeciál) |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 hrnček (alebo nesladené mandľové mlieko) |
|
1 hrnček (vlažná) |
|
1/3 hrnčeka (+ 2 PL na potretie) |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 a 1/2 hrnčeka (čerstvé) |
|
Postup
-
1
1 hrnček = 250 ml. Do misy vložíme všetky suroviny okrem čučoriedok. Elektrickým robotom vymiešame na hladké tekuté cesto. Necháme pár minúť postáť.
- 2
Cesto rovnomerne nalejeme do okrúhlej zapekacej formy na tarty s priemerom približne 25 cm. Umyté a dôkladne osušené čučoriedky poukladáme do cesta.
- 3
Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C. Pečieme 35-45 minút. Na záver urobíme test špajlou - ak vyjde z cesta suchá, lievanec je dobre upečený.
- 4
Necháme vychladnúť asi 20 minút mimo rúry a potom na povrch rovnomerne rozotrieme 2 PL javorového sirupu. Vytvoríme tak efekt lesku a glazúry a koláč si udrží aj svoju vlhkosť.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu