Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Pečený čučoriedkový lievanec s cícerom bez lepku

novalim - fotkanovalim, včera 16:30. Komerčný recept.
Pečený čučoriedkový lievanec s cícerom bez lepku
Foto: novalim

Lievance pripravené na panvici poznáme všetci. Ale čo tak vyskúšať niečo nové, chutné a výživné? Náš dnešný recept vás presvedčí, že lievancové cesto Zobraziť celý popisLievance pripravené na panvici poznáme všetci. Ale čo tak vyskúšať niečo nové, chutné a výživné? Náš dnešný recept vás presvedčí, že lievancové cesto sa dá poľahky variovať aj v surovinách aj v jeho príprave. Postačí Vám naša zmes Promix PK, cícerová múka a voňavé koreniny ako kardamóm a vanilka. K lievancom neodmysliteľne patrí aj javorový sirup, ktorým sme nešetrili ani my. Tak sa pustime do toho!
Zdroj: www.novalim.sk

8-10
porcií
50 (+ chladnutie) minút
príprava
35-45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček (alebo PK špeciál)
3/4 hrnčeka
1 hrnček (alebo nesladené mandľové mlieko)
1 hrnček (vlažná)
1/3 hrnčeka (+ 2 PL na potretie)
2 ČL
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 a 1/2 hrnčeka (čerstvé)




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml. Do misy vložíme všetky suroviny okrem čučoriedok. Elektrickým robotom vymiešame na hladké tekuté cesto. Necháme pár minúť postáť.

  2. 2

    Cesto rovnomerne nalejeme do okrúhlej zapekacej formy na tarty s priemerom približne 25 cm. Umyté a dôkladne osušené čučoriedky poukladáme do cesta.

  3. 3

    Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C. Pečieme 35-45 minút. Na záver urobíme test špajlou - ak vyjde z cesta suchá, lievanec je dobre upečený.

  4. 4

    Necháme vychladnúť asi 20 minút mimo rúry a potom na povrch rovnomerne rozotrieme 2 PL javorového sirupu. Vytvoríme tak efekt lesku a glazúry a koláč si udrží aj svoju vlhkosť.

Diskusia k receptu