Přešli jsme rovnýma nohama do podzimu. Ochlazení přináší i změnu jídelníčku, do popředí se dostávají zahřívací jídlo a pití. Ještě před měsícem si nikdo neuvařil horký čajík, vřelou polévku, těžší jídlo. Něco teplého, dobrého si rádi uvaříme, upečeme. Ještě zavařujeme podzimní dary. Přátelé, pojďme posdílet nejen co vaříme, pečeme, také jak se nám daří, nebo že to drhne. Změna je život a komunikace přináší radost a uvolnění.
@zareaguj
Prajem všetkým pekný podvečer, ja idem ďalej vybaľovať kufor 😊
Dobrú nocku a hezké dobré ráno!
To je úžasné, vy tu mokrou věc posíláte k nám, dívala jsem se na aplikaci. Jedu na cesty, bo můj zubní servis se odstěhoval do vedlejšího města.
😂 tak ja sa rada podelím.
Ty to máš ešte OK. Môj zubný servis je v cudzine, vo Veselí
Ajajaj, hlavně že máš vůbec nějaký servis. Někdo nemá a nemůže sehnat, takových lidí je kopec.
Ty si tu myš ešte stále nechytila? Nám minulý rok u mojej mami na Záhorí pomohli lepiace pastičky.
Úprimne prajem, Lovu zdar! Je to o nervy, viem, ale sama od seba sa tá myš ani zo zúfalstva neobesí
Rajcinove spagety s mascarpone troska cesnaku troska chilli ..to som spravil priatelke (ako dobry frajer) 😀
Chytla se jedna, ty další /nevím kolik jich je/ pasti ignorují. Lepící pasti jsou u nás už dávno zakázané. Dávám růžové otrávené granule. V kuchyni jsem jim zrušila jednu pozici, tak se motají jinde... Čekám instalatéry - budeme opravovat něco v šachtě, tak tam při té příležitosti nahlédnu kudy se ty mršky dostávají dovnitř. No, celé je to jako začarované. A tuto noc jsem je slyšela jak z venku domů hryžou polystyren ve fasádě. Studuji ultrazvukové plašiče. To maličké chraplátko - odpuzovač, co mám v kuchyni v zásuvce je na houby. právě pod ním si rejsci udělali první pozici. Ještě mám slíbenou extra chutnou návnadu od souseda uf
Tyjo, takovou kombinaci neznám, ale jsi ty šikovný a pozorný manžel. Chutné foto, zajímavá inspirace - mascarpone hmmm
No, tak sa rychlo zaklimatizuj :-). Vsetko dobre!
Presne tak! Hotová schýza. Len ja som od 1985 mimo SK. Rada sa tam vraciam, ale pravdu povediac, som aj rada, že môžem ísť preč. A áno, idem domov na obe strany 😂
Okrem klasického hruškového kompótu som vyskúšala recept od @danculka zo 14.8.2011 “Hruškový kompót k divine”. Ovocie sa obvára v červenom víne a je fakt dobrý. Možno Ti môže byť inšpiráciou keď už nebudeš vedieť čo s hruškami. Pá
Pises o tych hruskach.... ja som ich uz pozerala, ked si tu minule tvoje zavaranie spomenula. Tiez sa mi ten recept velmi pozdava. Mozno budem este nieco robit, lebo dcera mi uz nadhodila, ze este maju dve debnicky hrusiek ;-). Pa-pa
Recept co vzpomíná @zolik varecha.pravda.sk/recepty/hruskovy-kompot-k-divine-fotore...
Já se toho zítřka nebojím, spíš jsem otrávená, že mi to dělala před měsícem nová zubní hygienička, nedokončila leštěním /což mi nevyhovuje/ a nabídla odstranění pigmentů ze zubu v další vlně. Uvidím, dávám tomu ještě jednu návštěvu, jinak zvednu krovky.
S těmi plašiči myší to fakt nebude to pravé ořechové, to ti dávám zapravdu.
Dobrou nocku děvčata!
Ultrazvukové plašiče mal môj otec. Kúpil ich asi 5 a ako povedal "myší mám viac ako predtým". Najlepšie sú lepové pasce, do ktorých dáš kúsok slaninky, oškvarok, čokoládu, alebo psiu granulu. Jednoducho niečo aromatické.
Ak sa bojíš, že do toho ako prvé chytíš psa alebo kocúra, tak to daj do plastovej uzatvárateľnej dózy s dierami na boku. Dajú sa aj kúpiť originál deratizačné. Veľa šťastia želám 🙂
Drzim palce, nech to dobre dopadne u zubnej hygienicky. Tak na etapy chodit, to je strasne otravne :-(.
Bojim sa, @haji , ze tych "mysi" sa tak lahko nezbavis. Ked objavili, ako sa dostanu dnu, tak budu chodit stale. Jednu znicis, pride dalsia.....Zmiznu az niekedy na jar, ked sa znovu otepli.
Jedine, co snad pomoze, je upchat vsetky diery, dierky, aj co najmensie. Dokazu sa prestrcit aj cez polcentimetrove dierky, skary.
Na "spravcu bytov" by si sa nemohla obratit?
Ale snad ti instalateri, co pridu, nieco vyriesia a ze sa to zlepsi! M9c drzim palce.
Pa-pa.
Pečený pór - presne podľa receptu šéfkuchára @Adam Gallík “Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiáne”. Ten pór je neskutočne dobrý. Vrele odporúčam teraz v sezóne vyskúšať. K tomu ako príloha pečené zemiaky a tatarka podľa @eru ška “Domáca tatárska omáčka” (len som do nej pridala trochu práškového cukru). Pozdravujem Vás priatelia 😊
Haji dakujem za komplimenty ale.neprehanaj to aby mi.nos nenarastol 😀
Segedínsky guláš podľa @rein - 4.miesto
Domáca parená kysnutá knedľa podľa @babkamt - 3.miesto
Majte všetci pekné poobedie
Aj ja si rad pozeram tie stare recepty tych varechacov a citam komentare.je to take.pekne pride mi ze vtedy sa ludia mali radsej teraz je sama zloba okolo..a fotka je velmi pekna este som nejedol segedin so smotanou na vrchu.ja vzdy pridam do omacky slahacku na zahustenie a tak mi to pride najchutnejsie 😀
Děkuji za koment a dobré rady. U nás jsou lepové pasti zakázané už dlouho, nejdou koupit. Rejsky mám doma, v bytě. Ti venku zatím nejsou na řadě, to musí přijít ofic deratizér. Doma zvířátka - pejska nebo kočičku - nemám. Takže nemám obavu, že by návnadu sežrali. Je to lov a hledání na delší lokte. Díky za přání, účast, jsi milá!
Ještě k tomu plašiči ultrazvukovému - ano, vypadá to, že jsou to vyhozené peníze. Je na netu plno recenzí a nic moc ohlasy.
Děkuji za koment a přání. Ústní hygiena se dnes nekonala - opět jim přestala téct voda.
Na správce budovy se sice obrátit můžu, ale mám byt v osobním vlastnictví a poraď si doma sám. Udělám to, aby objednal venkovní deratizaci.
Instalatéři už fungují, bude to příští týden. Budou mi čistit hlavní odpad, vyměňovat wc. Dnes se na to byli podívat. Alespoň něco se hnulo k lepšímu. A při té příležitosti prozkoumám šachtu. Už se těším.
Děkuji za komenty a fotečky. Ty jedeš opět jako pila! Zasmažená zeleninová polévka s nočkami a sušenými hubami se mi moc líbí, Ostriež v příjemné společnosti pórku, pečených brambor a póru, domácí tatrka - hezky vymazlené spojení! Chlebík ti vyšel výstavní, o chuti nepochybuji, zvlášť pokud se přidává do těsta brambor. Segedín a domácí knedla na oslavu 15. výročí Varechy bych si dala s chutí hned, velmi se ti povedl! Krásná práce!
Tak toto je perfektné! Aj my by sme si dali povedať. Pozdravujeme!
Děkuji za komenty a foto. No, daj svoju novú fotku a uvidíme, počítám, že nos máš v pořádku!! haha
No, nevím, prejt je jitrnicové těsto, není to jelítová kaša /u nás tzv. "obíhanica/? Zdá se mi to hodně tmavé...
Ano, máš pravdu, že v minulosti tu bylo veseleji a soudržněji, také více lidí, co přidávalo recepty a psalo. Pár rozmíšek pamatuju, ono je to i v životě různorodé. Jsme jenom lidé. Už tu jsem nějaký rok, mám tu plno osvědčených receptů, přátel a ráda sdílím hlavně o jídle, bo ráda jím. Líbí se mi žebříčky Varechy, poctivě je procházím a kochám se.
Segedín mám ráda bez smetany a tam by se kopeček zakysanky vyjímal.
Hezký večer!
Dostavili se mistři instalatéři, hurá. Příští týden čištění hlavního odpadu, výměna wc mísy. Ústní hygiena opět nevyšla - dnes jim opět netekla voda. Také dobře, v tom čase přišli instalatéři obhlédnout terén.
Děkuji za koment a fotečku, pečená paprika vypadá velmi dobře, s česnekem na plátky musí být velmi chutná.
Tyjo, já se nenudím. Před chvílí jsem domyla nádobí. Najít tu spoušť ráno, nevstávám a jdu se dobrovolně opět zahrabat do peří na celý den haha Odměna perník - slupla jsem úplatek pro ústní hygienu.
Hezký zbytek večera a dobrou! Jdu se natáhnout k telce.
Je tady rc od @sracz na cervene papriky takhle sloupnute, obalené v hl. mouce a osmazené. Je to velká lahůdka. Sice to dost prska, ale nemá to chybu, zkus to (zkousela jsem i zelenou, to neni ono).
Ahoj! Ďakujem veľmi pekne za inšpiráciu. Tie papriky vyzerajú efektne a chutne.
Pečené červené milujem, práve z nich varím polievku 😊
Tu je chladno a upršane. Je cítiť, že nastupuje jeseň v celej svojej paráde.
Děkuji za koment a fotečku paprik, vypadají moc dobře. Ten jemný prsk v kuchyni je nemilý... Hezké den, u nás upršený!
Děkuji za fotečky a komenty, polévku z pečených paprik od tebe bych ráda ochutnala, no ochutnala, beru celou porci. Smažený Camembert se spoustou oblohy/přílohy i tatarka se mi moc líbí. Mně by chutnalo!
U nás celý den kotí, kotí a kotí. Chladněji. No dobře. Jsem jako jezevec byla zalezená celé dopoledne. Ráno opulentní snídaně : topinky, sýr, salámek, volí oko a na to červená cibule! Dnes oběd nebude. Nanejvýš pozdní večeře.
Klidný den a pohodový víkend!
Děkuji za koment a fotečku, zapékaný karfiol jako malovaný, dala bych si s chutí!
Hezký zbytek pátku a pěkný víkend!
Palacinky s tvarohovou plnkou a rumovými hrozienkami
Děkuji za koment, přesně, sezóna kapusty, jablek a zpracovávají se poslední zelená rajčata. Jejda, ty je smažíš v těstíčku? Hmmm Jeden se pořád učí.
Hezký víkend přeji!
Děkuji za koment a fotečku, palačinky miluju a chystám se na ně dlouho předlouho. S tvarohem a rozinkami musí být skvělé! K tomu čajík, knížka. Umíš si vychutnávat život.
U nás stále prší a je chladno. To jsem zvědavá, jestli bude slibované babí léto? Asi hledá ty baby...
Hezký večer přeji!
Tak aspon pozdravujem a pekny nastavajuci vikend prajem :-).
Mám navařeno. Když to půjde dobře, vysvobodím tři poslední jablka, které nikdo nepapá. Dvě kámošky jsem snědla, ale je to síla, jsou kyselé jako šťovík. Domácí, koupené ve zdravé výživě. Měli by k nim přidávat zbrojní pas, jak jsou útočná... půjdou do koláče.
No vidíš, vyměnili jsme si to, u vás slunečno. Něco na těch babách bude. Přeji krásný víkend a ať se připojení k internetu ustálí a funguje! papá
( nemôžem ju už nájsť :-( v komentároch, sorry, nepridám link… )
Bábovka je parádna. Jablká a škorica je veľmi pekná jesenná kombinácia. Páči sa mi moc.
Tak som našla recept:
varecha.pravda.sk/recepty/skoricovo-jablkova-babovka-foto...
Ďakujem. Hneď som si bábovečku uložila do kolónky “Jablkové”. Prajem Ti pekné nedeľné popoludnie.
Trochu som to prehnala s chilli papričkami, tak príloha bolo pivo. No, príloha, skôr hasiací prístroj 😂
Děkuji za komenty a fotečky. Hmm telecí panenka obložená samými dobrotami se ti povedla - pěkně pestrá rychlovka. Jablečno skořicová bábovka vypadá skvěle - i link už je přidaný, dobrá práce! Děkuji
Hezký nedělní večer přeji!
Ještě k tomu receptu - linku. Mám v kuchařce na Vareche speciální oddíl : Uděláno a tam si uložím, co jsem vyzkoušela. Pak nemusím složitě hledat, ráda se vracím k vyzkoušeným receptům, se kterými jsem byla spokojená.
Děkuji za komenty a fotečky. Tvoja polévka na asijský způsob vypadá skvěle - oceňuji odvahu, já jsem konzerva rezavá.... Tvoje žiletkové špagety bych si dala hned, už dlouho jsem neměla nic pikantního. Ano, hašení musí být! Doporučuji práškový hasičák, ten používají v knihovnách, je bezpečnější haha
Hezký večer přeji!
Přeji všem hezký večer!
Tie spagety si asi varila pre mna :-)
Afi, áno asi tak 😂, Tebe by som dala chilli aj do bábovky.
Ráno ma trochu škrábalo v krku. Po tej arrabbiata si krk ani necítim.
ochutnávači pálivosti paprík majú u mísy s paprikami krabice s mliekom. Vlažné --- nemusíš prehltnút',stačí ústa vypláchnút'.Nie vodu nie pivo čaj... " Mlieko."""... skús....
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-bravcove-rebierka-fotore...
K tomu pár zemiakov a šalát zo strúhanej mrkvy, jabĺčka a kapusty, trochu oliváča, jablč.octu a za lyžicu nemletého maku.
varecha.pravda.sk/recepty/sosovicova-polievka-mercimek-or...
Víkend je už pomaly za nami, zajtra pondelok … grrrrrr….
Príjemný nedeľný večer prajem.
Pregĺgam, aj keď som už večerala.
Ďakujem veľmi pekne za dobre mienenú radu. Len si neviem dosť dobre predstaviť ako by som to pri stole pri jedení špagiet predvádzala. Tak či tak ďakujem, si milá.
Ja som zas kedysi pocula, ze zajest kuskom chleba, neskusala som ani ked som raz omylom zjedla celu grilovanu morugu - bolo malo svetla, vtedy som akurat na chvilu ohluchla :-)
Srdiecka na stave s haluskami..šupol som to do pomaleho hrnca na 3apol hodiny .je to vyborneeeee teda pre toho kto nema k takemu masku predsudky 😀
Verím, že je to výborné a tanier, ktorý Ti priam prekypuje dokazuje, že si si dobre navaril. Ja by som ochutnala.
Srdiečkový (alebo z kuracích vnútorností) perkelt alebo paprikáš z času na čas robievam. Naozaj je veľmi chutný.
Děkuji za komenty a fotečky. Žebírka jsou lákavá, dala bych si, možná bez brambor, ale ten salátek z kapusty, strouhané mrkvičky, jablíček, hezky s olivoil, jablečným octem a co mě úplně dostalo - zarovnaná lžíce máku......hmm to musí být skvělý salátek!!
Šoošovicová polievka od Cesmínky mě také láká a díky za vložené linky, to je dobrá pomůcka pro hledající, slintající....
Přeji úspěšný a mírumilovný nový týden, ať se daří!
No to je jako se slivovicí, vypláchneš a polkneš. Ne kýbl, trochu. Tak často jak je třeba.
Mám takovou historku. Jeden z našich mistrů v práci nafoukal. A šéfovi pak barvitě líčil: To mě neuvěříte. Já natahoval slivovici z demižónu do flašky. A co čert nechtěl, zazvonila pošťačka. A já se tak lekl, že jsem to polkl.
Děkuji za koment a fotečku. Srdíčka mám ráda, takže já jsem nepohoršená a slintající. Mně by chutnalo. Dobre si navaril! Mám ráda i žaludky, jsou skvělé. Dlouho jsem neměla obojí, ani v ppolévce. A to chce nápravu.
Hezký nový týden přeji!
To sa len zda ze je toho vela ta šťava to nadniesla 😀co uz ja srdiecka proste milujem 😀
Skvělý dezert, pro mě prosím do skla! Hezký podvečer přeji!
Ja viem, má to ísť do skla, ale sklo nemaje, išlo to do originál anglickej keramiky “ Castle on the Lake” 😂
Aj Tebe milá Háji pekný podvečer
To je moc hezký servis, i uško má hrneček krásné, o tom žádná! Mám ráda Anglii a anglická keramika se mi líbí. Určitě bych také zhřešila a dovolila si nějaký kousek koupit.
Kafíčko už léta piju hlavně ve skle. Je to něco jako postižení...
Díky za fotečku, potěšila mě!
Ještě otázka, je to keramika nebo porcelán? Zdá se mi to docela tenké...
Ale....tento moj horsi internet ma inu pricinu. A rapluje to hlavne cez vikendy, aj tv! Budeme to musiet nejako riesit.
Dakujem ti za komentik, mila @mamka4 :-).
Tusim aj hribiky tam mas v tom?
S tymi haluskami to bolo iste velmi chutne.
Je to keramika. Dokonca to môže byt aj kamenina (je to vidno na popraskanej glazúre šálky). Túto šálku s tanierikoch kúpila moja mama pred zhruba 40-timi rokmi v Melbourne (Austrália) v jednom Antic Shop ako darček pre nášho otca, ktorý miloval Earl Grey Tea s mliekom (nie, Angličan nebol, ale mal dobrú francúzsku výchovu). Obsah tej šálky je 300 ml (úmerne k tomu bolo u mňa aj tej Irish Whiskey, keďže ja mlieko nemusím). Otec si prichucoval koňakom (následky tej francúzskej výchovy). Po jeho odchode som si tento akože čajový duet zobrala sem do Švajcu. Nie zo sentimentality, alebo na pamiatku (jasne, spomienka tam vždy je) ale ako niečo pekné a užitočné. Som toho názoru (a vždy som bola), že pekné veci sa majú užívať a robiť radosť (za života) a nie oprašovať za sklom v sekretároch, vo vitrínach a stavaných stenách.
Ja som dala na panvicu poopekat na polovicky pokrajany ruzickovy kel, do toho platky klobasky - nieco ako chorizo to bolo, male rajcinky a prihodila som nakoniec do toho uvarene gnocchi.
Cez vikend som tu mala tri vnucatka, tak som mala rusno :-)). A "budicek" uz o 5.20.
@haji , instalateri uz nieco spravili?
A este obrazok.
Mne chýba nielen @frezia68 ale aj @stefanm
Máš pravdu, @stefanm se odmlčel, věřím, že je v pořádku. A jak píše @janger @frezia68 už tu není nějakou dobu. Smutno mi je.
Děkuji za vyčerpávající informace, šálek i podšálek s rodokmenem a ještě krátkým, když antikvariát. Aj mi cvrčky vyskočily, moc hezky a s hlubokou láskou jsi příběh popsala. Ano, je možné, že i kamenina - jeden neví, když není odborník. Dočetla jsem se na netu, že se nabízí Johnson Bros i v USA v Antiku. Jojo, je pěkný! A velký, to má dnes váhu - obecně se pije kafe i čaj z větších šálků.
Děkuji za komenty a fotečku - vypadá to moc dobře, pěkná fúze, já mám takové dobroty moc ráda! Budíček o 5.20 hod je krutý! Vnoučátka jsou ranostaji! haha
Děkuji za koment k @frezia68 - je to smutné, chybí mi.
Jojo, dnes přivezl brácha s kamarádem novou wc mísu s nádržkou. Zítra - pevně věřím, že ano - nastoupí instalatéři. Čištění hlavního odpadu, výměna mísy, instalace nádržky, čištění trubky s teplou vodou. Už teď jsem na šrot, ale nevadí, hlavně že to chlapci udělají. Prosím, drž mi pěsti! No a než nastoupí, hezky zrána, oddělám desky od šachty - musím to vymést a prozkoumat podlahu - hlavně kolem trubek - to je slabý článek. Minulý týden si tu byli instalatéři prohlédnout a dostala jsem kartáč - že tam mám betonem vše zalité... chtěla bych je vidět, jak by to vyřešili oni, kdyby tady bydleli a plno myší, rejsků a potkanů okolo. Přízemí je přízemí. Sklepy pod námi nemáme, tak co bych chtěla.
varecha.pravda.sk/recepty/vareny-paprikovy-bocik-fotorece...
Odporučujem!
Děkuji za komenty a fotečky. Velké díky za foto salátu - vypadá prudce jedle - ten musím vyzkoušet hned jak to půjde, jsem zvědavá na tu chuť s mákem hmmm Díky za link na bůček, vypadá skvěle. Také jsem po dlouhé době pekla bůček a dávám si ho hlavně s chlebíkem. Už frčím do kuchyně napsat si, že si musím koupit Krenex. Pravda, není to čerstvý křen, ale to mi nevadí.
Fajn úterý přeji a ještě jednou děkuji za všechny komenty aj pod tvými recepty. Jedeš jako pila a jsi velmi pozorná, milá a vstřícná. Prostě šikulka!!
Mažu do peří, zítra mám den D. Dobrou!
Alebo tzv ocelova vlna.
Děkuji, ano, drátěnka, to je ono - už jsem o ní uvažovala. Ocelová vlna je také zajímavá!!
Dnes přijeli mistři instalatéři. Wc mísa, kterou mám koupenou nepasuje. Takže - příští týden si dáme opáčko /při komunikaci jsem snad dělala i kotrmelce, chlapci mají moc práce/. Patřičnou wc mísu si koupí sami. Ještěže mám dobré držáky. Bráchu klepne, mísa musí opět k němu do sklepa.
Pracuji v kuchyni /za linkou/ a jak to dokončím do zdárného konce, vrhnu se na ledničku. Něco mi tam odešlo a tak je třeba velké revize. Hmota je nestabilní, co si budeme povídat.
Tak jelítka pečeš, to je fajn. Člověk se dobře nají, provoní byt a dobrá nálada k tomu, máte bezva den. Gabko je pohodář, sluníčko! Letí pohlazeníčko a puska Gabkovi - fešák s mlíčkem!!
Tie moje fotky s dratenkou, mysami mozes kludne vymazat. To som sem dala tebe len tak pre info.
@haji nka, napriek vsetkemu prajem pokojny den a kludne nervy, pozdrav leti na Moravu x
Pohladkaj aj odmna male zlate Varechatko :-).
Dakujem gabko teba aj vsetkych zlatych varechacov pozdravuje a ja tiez 😀
Děkuji za koment a soucítění. No, já už se směju, bo je všeho už moc. A to tu o některých věcech ani nepíšu, byla bych otravná ještě víc než jsem. Myšky vymažu. Textík u té jedné přetáhnu, když mi to půjde. Díky za souhlas.
janger včera 22:22
@haji (7.10.2024 21:36), samozrejme, ze budem drzat palce a myslietna teba. Nech sa to vsetko podari. Lebo to je ozaj na nervy.
Ak by nejake dierky, skary zostali, tak napchaj do toho drotenky (ani neviem, ako sa to spravne vola). Cez to sa neprehryzu.
Už jsou myšky vymazané, slabé povahy spokojené.
Zdravím do vašich končin a moc ještě jednou děkuji za vše!
Tie fotky mozes kludne aj s textom vymazat. Ved to bola len rada pre teba a ty si si to uz precitala. Papa
V poho, informace tu nechám, možná jsou pro někoho zajímavé, použitelné. Teď tu byl brácha. Když to hodně zkrátím - je potřeba, aby ta drátěnka/vlna/pletivo bylo nerez!! Ono zreznuté se rozpadá a to nechceš.
K obědu chleba se sýrem a salámem, bílé kafe. Nechce se mi otevírat lednici..... před chvílí jsem vylezla ze spodní skříňky v kuchyňské lince. Jsem ko a binec všude. Hodlám pracovat ve vlnách. Nejsem čert.
Hezké odpoledne přeji! U nás plojasno a 19°C. Včera bylo ještě tepleji a slunečněji.
Ano je to o vareni ale chodim sem uz dlho.davno.predtym nez som mal babo a rad sa pochvalim takym krasnym synom tymto super varechacom ktorych bohuzial.nepoznam ale rad by som:))) dufam ze sa spravca nehneva za tych par fotiek co som pridal.inak fotky jedal pridavam casto recepty nie lebo nechce sa mi a.navyse uz su tu vsetky 😀ale na take.bryndzove halusky nech tu je aj 1000fotiek vzdy sa rad pozriem 😋😇
Buď v klidu, milý @kuko95 , v záhlaví mé diskusie je jasně napísané, že spolu můžeme nejen vařit, ale i sdílet život. Jediné, co @redakcia nevidí ráda je politika či s ní spojené okaté emoční postoje, které s sebou nesou konflikt. Jen tak na okraj, já ventiluji svoje domácí potíže, o vaření to v těchto dnech ode mě není. Kdo chce jenom vařit, přidává recepty, nesdílí. A ještě, já fotky nepřidávám, nemám foťák a žiju. Takže fotky Gabka přidávej, vždy nás oba potěšíte a my na dálku vás. Naše Varechátko! jak napsala @janger
Hezký večer a přidávej, těším se!
Nejen o vaření, to je znát - nahlédni do předchozích dílů. Pel mel všeho. Není se bát.
No vidíš, to je servis, datace pro budoucí archeologický výzkum, ty budou čumět na jak vysoké úrovni bylo Polsko v roce 2022. Nekoupila jsi náhodou "věčný oheň"?
Kúpila som ich 6. A svete div se, VŠETKY majú záruku do 15.3.2338. Mám ich odkázať testamentárne ďalším generáciám? A myslíš, že by ich mohli potom reklamovať?
Chuda, sa narobis. Sem tam si aj odpocin.
Ja som dnes piekla slivkovy kolac. Spominali sme, ze @frezia68 sa nam stratila.... A nahodou som si vybrala dnes vyborny kolac podla jej receptu.
varecha.pravda.sk/recepty/kysnuty-slivkac-moj-najoblubene...
Dobru noc vsetkym :-).
Len pis o Gabkovi, je to tvoja radost a my vidime, ako rychlo rastie a meni sa. Za chvilku sa bude pri tebe motat aj pri vareni.... Vyrasta nam nova generacia Varechacov.
Si "stary" :-))) clen Varechy, sympatak, pozrieme si vzdy so zaujmom tvoje prispevky.
A pise sa tu o vselicom, roky sme sledovali v diskusii zvieratka, sledovali sme spolu futbal, hokej, pocuvali hudbu, pozreli si fotky oblubenych miest, debatuje sa tu o vselicom.
Takze kludne sa podel s nami s tvojou radostou a pychou :-).
Pozdravujem!
Tagliatelle s mäsovými guľkami...
... buchty na pare (nie polotovar!🙂)
... zemiaková polievka
... segedínsky guláš (knedlík kupovaný)
... slivkové (výborne) knedličky
...kapusta, jaternica, pečené zemiaky 😋
Mohli. Co je psané, to je dané! Zajímalo by mě jak hoří? Ona je svíčka a svíčka. Pokud byla příznivá cena, také bych se lapila.
Děkuji za komenty, foto a hlavně za vložený link receptu od @frezia68 , měla jsi ho uložený, žejo!? Uložím si ho také a upeču, jen co budu mít volné ruce. Moc jsi mě tím receptem i fotečkou hotového koláča potěšila!! Alespoň takto na dálku s ní budeme.
Ještě doladím zbytek lednice a mám jeden úkol z krku.
Hurá, už jsi tady, milý @stafanm moc jsi nám chyběl. Muselo se ti škytat!
Děkuji za komenty a fotečky - navařil a upekl jsi skvělé dobroty, utopila jsem si klávesnici. Jsem gulkožrút, tagliatelle k nim beru všemi deseti. I to červené vinko bych si dala. Buchty na pare a slivkové knedlíčky miluju hmm Kopla by mi zemiaková polévka s kouskem chlebíka, teď moc nevařím. Segedín miluju, s knedlíkem je chutný a pivečko... byla bych spokojená. Nedávno @zolik dělala segedín, nezbyde než abych se do něj dala také. No a pečené jelito s pečenými brambory - to bude @kuko95 v sedmém nebi, peče ho rád a s chutí.
Moc hezký den přeji a jsem ráda, že jsi nás poctil a potěšil svým kuchařským umem! Krásná práce, krásné fotečky!
Dnes k obědu ohřáté pečené kuře, kalerábový prívarok a knedlík.
Děkuji za komenty a fotečky, vidět, že jsi masák a červenokapusťák.
Letí pozdravení!
Kotlíkový guľáš pikant, chlieb a...
...a
Cestoviny linguine (sploštene špagety) s mletým orechom, mandľovými lupienkami a hrozienkami v rume 😋😋
K obědu míchaná vajíčka s chlebíkem - vyhodnotila jsem to jako nejpřívětivější jídlo pro moji ústní dutinu. Byly skvělé! Chládne mi kafíčko. Raději vlažné...
Tvůj kotlíkový guláš mi narobil chutě, jejda, hned bych dala testovací vzoreček. Linguine miluju, na sladko je dobrá volba.
Krásný den přeji!
Dala jsem si práci a prošla tvoje recepty, kotlíkový guláš tam nemáš. Zajímal by mě tvůj postup a je-li to možné, prosím, můžeš nás nechat nahlédnout pod pokličku?! Děkuji!! Pokud je to tajemství Mistra šéfkuchaře, respektuji to.
varecha.pravda.sk/recepty/kuchtovy-gulas-/30169-recept.ht...
...nejak tak podobne ako v r. 2012 ale už len v malom hrnci ...pre dvoch na dva dni
....hoci pomalšie ale stále s láskou a chuťou
Jsi sluníčko, moc děkuji. Čtyři oči mám a houby vidím, já jela podle fotek - nedošlo mi, že na fotu mohou být suroviny. A souhlasím s tebou, že už to jde pomalšie, ale s láskou a chuťou. Pravdivá a něžná věta!
Receptík si uložím a urobím podla teba.
Robila som parene buchty len parkrat, ale cast mi po odokryti splasla, tak som to vzdala a uz len kupujem hotove, ak mam moznost.
Mali sme buchty makove, ale trosku som to prestrelila s cukrom :-). Ale to bola krabicka s praskovym cukrom vinovata ;-)).
U @zolik su asi kvalitnejsie, ked tak dlho vydrzia ;-).
varecha.pravda.sk/recepty/kuceravy-kel-na-holandsky-sposo...
Takto sa varilo:
Poprosim, mila @redakcia , mohli by ste mi tie fotky pootacat?
Dobrý večer, len takto môžeme v osobitnom komentári :)
Mne chýba, uvarila som viaceré jedlá podľa jej receptov. Pozdrav opätujem.
Děkuji za koment a krásné foto! Že trochu som pikla... Makronky jako ze žurnálu, s chutí bych dala testovací vzoreček!
Letí pozdravení, ať se daří!
Děkuji za komenty a fotečky. Buchty na pare také kupuji, s máslíčkem, cukrem a mákem jsou skvělé! Jejda, náš starý známý dobrý kadeřávek! Hezky s buřtíkem, musí být výborný! Moc se mi líbí tvůj krásně modrý hrnec - aktuálně speciální! haha
Fotky nechám všechny, bo bych vymazala text a to nechci. Technika je někdy svéhlavá.
Hezký pátek a pohodový víkend přeji!
Moc děkujeme za pozdravy, zdravíme @frezia68 , hlavně, že žije!! Všechno ostatní je podružné. Přeji jí hodně zdravíčka a pohody!! S láskou objímám!
Dakujem :-) spravila som 120 makroniek. Ideme k manzelovmu bratovy. Tam ich je 12 dospelych a 9 deti takze treba vela :-)
Hokkaido polievka, slanina, vaječný zvitok a...
... krúpky s hríbami 😋
Hezký páteční večer přeji všem!
Děkuji za komenty a fotečky. Hokaido polévku miluju, tvůj vaječný svitek je oživení v polévce a vidím i krutonky, paráda. Krúpy z hríbami beru celé a s nikým se nedělím! Krásné hrozny, až jantarové...
Hezký páteční večer přeji!
Ja neviem, preco mi to toci. Vacsinou robim fotky s telefonom, lenze s telefonom nerada pisem. Takze si fotky posielam na tablet. A ked ich potom z tabletu poslem na Varechu, tak su otocene :-((.
Ten velky modry hrniec je vyborny na take objemne jedla. Aj ked viac polievky robim, tak v nom.
My sme dnes mali lasagne. Od dcery. Spravila moc, tak sme dostali aj my a nemusela som nic varit :-). Vyborne, s kopou zeleniny.
Prijemny vikend prajem vsetkym :-).
Mám tiež takú skúsenosť: fotím s telefónom, zasielam a píšem z notebooku... fotky otočené. :(
varecha.pravda.sk/recepty/rychle-krehke-makovo-jablkove-r...
Výborný recept, cesto používam aj na rôzne iné záviny. Odporúčam.
Děkuji za komenty a fotečky, churros s horkou čokoládou by mi jistě chutnal, dlouho po churros pokukuju, ale brzdí mě smažení, snažím se této úpravě vyhýbat. Hmm to věřím, že je to velkáá dobrota! Roládky od Kuku se mi moc líbí, recept už jsem si uložila, máš je krásné! Hezky ke kafíčku... Díky za sdílení, to pomůže při výběru.
Hezký víkend! U nás dnes polojasno, 15°C, vyhrožují velkým větrem.
Děkuji za milý koment, lasagne jsou výborná věc, zvlášť když nemusíš vařit, dcera je šikovná! Pokud jde o techniku - telefon - tablet - noťas - počítač - já jsem jen uživatel sítě. Toť vsjo. Existuje taková fotka, kde se houpe v síti kočka a tváří se blaženě. Pod ní název : Jsem jen uživatel sítě. Tak to mám. A nemám ambice se vypilovat k širším obzorům. Pokud mě k tomu něco nedotlačí. Nejspíš se ta fotka před odesláním z tabletu musí otočit... si myslím.
Příjemný víkend přeji i k vám!
Já dnes měla k obědu, konečně! tu slavnou kachní nohu, br.knedlík, zelíčko od bráchy. Zítra obměna, druhá noha, zelí, kynutý knedlík. V lednici to na mě počkalo.
Revoluce v kuchyni a hlavně v šachtě ukázala, že z šachty žádný rejsek nepřišel. Jsou dvě slabá místa v kuchyni /v rozích/, ale ani tam to nevypadá jako jasný vstup. Záhada. Pokračujeme, nezastavujeme..... Akce "kulový blesk instalatérský" má proběhnout příští týden. Také třetí termín. Držím si pěsti.
Mám naslintáno v klávesnici, pokud jsou bedle někde bokem, pošli mi je, já se s nimi domluvím. Václavky smažené jsou pro mě novinka! Nejsou moc tuhé?
Děkuji za koment a fotečku, tiše závidím. Hezký večer!
Děkuji za chutný koment a foto, stredomorská kuchyňa jako když vyšije, hezky! Rybku bych si dala s chutí, i brambory vypadají skvěle, jedna jako druhá!
Hezký večer i k vám!
No, odkial ti rejskovia prichadzaju! Zahada teda zatial nevyriesena....okolo okien nemas nejake skary?
Vnucik mal piate narodeninky, tak sme boli tam. Opekali sme na ohniku spekacky zo Slovenska (z mrazaku). Deti mali zazitok a my tiez. Dcera spravila vybornu tekvicovu polievku, mrkvickovu a orechovu tortu, ja som uvarila kukuricu. Dost zima, ale fajn posedenie. Na zaver krasny zapad slnka.
Smrdime od dymu ako udene makrely, ale stalo to zato :-).
Ty si mala tiez vybornu papanicu! Kacacinku by som si veru dala :-). Mnami :-).
Pa-pa.
Děkuji za milý koment, všechno nejlepší vnoučkovi k 5. narozeninám, on je nejspíš narozený ve znamení Vah! Hezké odpoledne jste měli, plné samých dobrot! Mně by také vůně dýmu nevadila, hezky jste si to užili!
No netuším kudy, ale kolem oken a okny nechodí. Škáry tam nemám a na oknech celoročně síťky. Uvidíme. Jdu krok za krokem... pravda, už mě to nebaví. Ale možností je ještě hodně. Nenudím se, nepotřebuji luštit křížovky, skládat Rubikovu kostku. Také moc nevařím, nepeču. Lovím, hledám, kontroluji, alespoň mám zpestřené čekání na instalatéry. Nenudím se, to je jisté.
Dobrou nocku a přeji pohodovou neděli!
Dobru nocku :-).
Bola by som rada videla kometu, ktora je momentalne vidiet zo Zeme, ale je zamracene, skoda. Najblizsie k Zemi je dnes. Bude este par dni vidiet a potom si uz budeme musiet pockat dalsich 80 000 rokov :-). Alebo uz nikdy, ak zmeni drahu. Take nepredstavitelne je to vsetko....
Bedle uz u nas nie su. Vaclavky nie su tuhe a chutovo 100x hubovejsie ako bedle.
varecha.pravda.sk/recepty/tagliatelle-v-sosovicovo-smotan...
Pozdravujem ťa a prajem pokojnú nedeľu. Je mi veľmi ľúto, že prechádzaš ťažkým obdobím a dúfam, že čoskoro nájdeš dostatok síl prekonať ťažku§ startu a bôľ. Príroda je v takýchto prípadoch veľký liečiteľ a opora. Tvoje recepty aj spôsob podávania sa mi vždy veľmi páčili a dúfam, že ešte prispeješ s ďalšími námetmi a inšpiráciou.
Ďakujem za milé slová a podporu.
To je nádhera, hneď by som si dala :-)
varecha.pravda.sk/recepty/ryba-s-porom-a-zemiakmi-v-jedno...
Včera sme mali ryžu a lososa na kórejský spôsob:
Losos pokrájaný na kúsky, marinovaný v Gochujang čili paste, potom opečený na oleji a sézam.semienkach. Jednoduché a super dobrota.
Sucitim s tebou a prajem.vela zdravicka ..:) ja mam caj tiez velmi rad pijem kazdy den a ked.nikam nemusim.ist kvapnem tam.aj rum 😁
Děkuji za sdílení, milá Kuku. Projít těžkým obdobím, zvláště po odchodu milované maminky, je náročné. Soucítím s tebou i s celou rodinou a na dálku objímám, přeju plno sil a lásky, pevné zdraví! Člověk si to musí v sobě uskládat a být trpělivý sám se sebou. Matka Země, příroda, rodina, láska, pohoda a čas uzdravují, zacelují zraněné srdce. Dělat to, co přináší pohodu, klid, radost. Malé kroky, posuny stačí. Dovolit si své city prožívat takové, jaké jsou. Netlačit na sebe. Moje maminka odešla domů před necelými třemi léty.
K vaření, pečení a zkoušení nových věcí - to chápu, že člověk se posune, vše se mění. Jak tě znám, určitě tě kuchařské umění neopustilo, jen se ta potřeba snížila. Kdo rád vaří, peče, tuto dovednost neztratí. Mám ráda tvé recepty i sdílení, vždy mě potěšíš a pohladíš na dálku. To se změnit nemůže. Moc za vše děkuji!
Je fajn, že manžel vaří, zvláště guláš od muže je výborný. Zdravím i manžela, je ti velkou oporou, milá Kuku. I Varecha je tu pro tebe, pro změnu, nahlédnutí, potěchu. Jsme s tebou!
Ahojík! Děkuji za koment a fotečku! Recept je sice letitý, ale zajímavý a chutný. Krásné foto! Děkuji za link, potěšil!
Krásný nový týden přeji, ať se daří ve zdraví!
Děkuji za koment a foto, výstavní karé na hubách, krásné foto, sbíhají se mi sliny!
Letí pozdravení i k vám!
Děkuji za fotečky a koment. Karbenátky jsem neměla tisíc roků, br.kaši miluju i salátek vypadá dobře, narobila si mi chute!
Letí pozdraveníčko! Úspěšný nový týden!
Děkuji za komenty a fotečku, za link. VIdím, že máte rybí období! Dala bych si říct na oboje, A sypu si popel na hlavu, dlouho jsem rybu neměla. Hmmm
Krásné pozdravení, fajn nový týden přeju/
Děkuji za komenty a fotečku. Kuko, ty jsi kočkomil prvního stupně a dobrá duše kočíčí!
Krásné pozdravení a přeji pohodový nový týden tobě, celé rodině i všem kočkám a kocourům!
Bujón s koreňovou zeleninou a pečeňovými knedličkami a...
...a Zemiaky na kyslo, karbonátky, chlieb
Som so sebou nadmieru spokojná. Spracovala som dnes všetky zbytky z víkendu a z chladničky 😊
Děkuji za komenty a fotečky, bujón s knedlíčky píše, karbenátek so zemiakmi na kyslo a chlebíkem beru celičký! Mně by chutnalo!
Hezký večer přeji!
Děkuji za komenty a fotečky, fazulový eintopf ze zbytků se mi líbí, spgethini s uzeným lososem a skvělým ochucením se mi také líbí. Tyjo, já měla lednici tak vyjezenou, že žádná zbytková kuchyně by prostě nebyla. Byla - vajíčka, špek - ani chleba už nebyl. Zásoby mírně doplněné, peněženka provětraná. Zítra nevím co bude. Když na to přijde, teoreticky - zapékaný květák. Jenže když dorazí parta instalatérů, bude studená kuchyně. Chlebík mám!
Dnes zrána chladno, slunečno a odpoledne už bylo příjemně. Má přijít Tereziánské babí léto. Tak snad je dostatek bab, konečně.
Hezký večer přeji!
Ďakujem, vážim si to. Čaj s rumom je dobrá vec, keď je už zimisko. Hádam bude aj teraz.
Krásne si to napísala. Tak ako len ty vieš. Ďakujem. Malé kroky, presne tak. Pekný večer prajem.
To je radosti! Jeden by až neveril, že takéto akože maličkosti dokážu spôsobiť toľko nadšenia. Tiež mám svoje zážitky, takže Ťa plne chápem. Teším sa s Tebou 😊
Není to až tak dobré, někde něco teče... někde jsem něco rozsedla, posunula. Už jsem volala sos bráchovi. Pořád se něco děje. Jo, mouchy se musí vychytat...
Trojboj je dobrota a odpočinek musí být! Děkuji za komenty a chutné foto!
Letí pozdraveníčko!
Brokolicový nákyp (námet: bonvivani.sk), brusnicove "chutney", zemiakové pyré 😋
...
Tento Tvoj obed vyzerá fantasticky dobre, farebne a chutne. Pozdravujem 😊
… jablkové pyré s čiernym korením
... ďakujem za pochvalu
...a je to úplne jednoduché...ale aj tak sa mi nechcelo lebo včera sme boli s rodinou (na pizzu) ...trochu "utužiť vzťahy" a trochu sa to pretiahol do noci ...my sa často stretávame
Děkuji za komenty a fotečky. Brokolicový nákyp s bonusy se mi moc líbí, br.pyré/kaši miluji, brusnicové chutney vypadá zajímavě. A rodinné posezení je vždy fajn, pokud to proběhne bez turbulencí.
Pozdravení k vám s přání pohody!
Vyprážaná marinovaná pečeň se ti povedla, jen pro mě s bramborem, ju?!
varecha.pravda.sk/recepty/vyprazana-marinovana-pecen-vide...
Někdy vyzkouším. Dostala jsi mě, jablkové pyré s černým pepřem....? hmm a to pyré máš neochucené, nebo jak... to mám dotazy, žejo?!
Letí pozdravení!
Já se dnes dala jen na poloviční výkon. Otevřela jsem si vepřový guláš ze záchovky, knedlík jsem koupila. Teď vařím mrkvovo, petrželovo /opečené na másle/, bramborovou polévku s vaječnými obláčky. Dělávala ji moje babička, zastesklo se mi po ní. Koření: suš.libeček, ml. černý pepř, sůl. Toť vsjo. Je jemná, úžasná.
Ja som včera robila muffiny :
varecha.pravda.sk/recepty/muffiny-/79616-recept.html#kome...
Odporučujem.
U nás, aj keď stále celkom teplo (včera sa počas dňa vyšplhalo na 26 stupňov) a ešte je to na krátky rukáv, dnes to dáva na dážď, je pod mrakom a ľudia nosia svetre a dáždnik po ruke.
Ja mám daždivé dni celkom rada - vidina pohodičky, kniha v ruke, čaj alebo káva a nejaké keksíky …
Aj keď realita je trochu iná … budem musieť šľapať do práce v daždi, zmokne a navlhne oblečenie a tašky …. 😂
Príjemný deň prajem všetkým.
Děkuji milý koment, fotečku a link. Muffiny mám ráda, tvoje se povedly, dala bych testovací kousek.
U vás je tepleji, o tom žádná. Déšť je fajn, když je člověk doma a prší za okny. U nás pod mrakem, funí vítr, docela silný, chladněji, tak 15°C.
Ohřála jsem druhý díl vepřového guláše, knedlík, zeleninová polévečka. Teď jsem dopila kafíčko. Nějakou práci jsem si našla, ale úspěch mě nečekal. Sundat starou izolepu z nádržky je opravdu dílo. Neva, druhá vlna to jistí. Vyzkoušela jsem nehty /nejlepší nástroj/, fén /neúspěch/, houbičku s krémem /docela dobrá/, benzin /ani to neštěklo/. Mám v záloze houbičku, mírně navlhčenou a sůl.
Hezký podvečer přeji!
Kecám, hezké odpoledne i podvečer! U nás se dost zatáhlo, to mě zmátlo.
Děkuji za koment a fotečku. Pečené kuře s br. salátem je skvělá volba! Mně by chutnalo.
Krásné pozdravení letí!
Šalát sa konečne dojedol a do Vianoc už žiaden robiť nebudem, sľubujem 😊
Haha, taková prúba na Vianoce! Br.salátu dělám vždy víc. K němu se vždy něco najde. A dát se jíst i holý. Trénovala jsem nedávno. Díky za chutné foto a milý koment! Letí pozdravení!
Hezký zbytek pátku přeji všem a pohodový víkend!
Ale ved dobreho salatu nikdy neni dost 😀moj tato na povianocne dni uvari udenu krkovicku a rano s tym salatom to su nebeske ranajky 😀pozdravujem mila zolik
Zial, nemozem si vsetko podrobne preciat, hernia v krku, au, au,...takze musim obmedzit sklonenu hlavu pri tablete. Takze len chvilky...a potom sa zase vystriet.
Ale ono to prejde :-).
Vďaka za milé prianie, ale tentoraz letí pozdrav najmä k tebe so želaním rýchlej úľavy a návratu k pohode.
Mne dnes začína celodenná pracovná sobota (v galérii) takže veľmi skoré vstávanie, lebo najprv bolo treba ísť von s Amigom (mojím psím priateľom) skôr, ako sa pripravím a vypravím do práce. Varenie preto už včera aj na dnes do práce: polievka z hokkaida, zeleninový pilaf a uhorková raita.
Dnes sa počas dňa na Varechu nedostanem, takže prajem všetkým peknú jesennú sobotu pri stole s chutným jedlom aj kdekoľvek inde.
Nech ti to prejde co najskor.
Na dálku letí pozdravení, přání brzkého uzdravení! Odpočívej a leč se, někdy nás nemoc přivede k odpočinku, aby jsme si neztrhaly perka. Hezky v teplíčku, ve vodorovné poloze a v klidu se uzdravuj! Myslím na tebe!! Nikam nespěchej, všechno chce svoje. Papáá
Děkuji za milý koment, jsi ranní ptáče. Pozdrav a pohlazeníčko pro Amiga letí! Dobře jsi navařila, mně by chutnalo. Hokkaido polévku miluju, zeleninový pilaf i pro mě exotickou okurkovou raitu bych s radostí ochutnala. Ať se ti v práci daří, ať vše funguje jak má. Návrat domů po takové šichtě musí být šťastný, člověk je rád, že už je doma!
Ráda tě vidím, vítej! Děkuji za koment a fotečku. Brazilská třešeň a jaro u vás je osvěžující informace. Tiše závidím, my jdeme k zimě. Chápu, že máte zákazníků kolem třešní, ptáci se usilují i u nás na úrodě. S radostí bych Brazilskou třešeň alespoň ochutnala, miluju třešně.
Přes moře letí pozdravení s přáním pohodových jarních dnů!
Krásnou a pohodovou sobotu přeji všem, dobrou chuť k obědu, přátelé!
Prajem Ti rýchle zotavenie sa. Verím, že je to bolestivé, Varechu dočítaš potom až Ti bude lepšie. Drž sa 😘
Tiež som sa akurát vrátila z mesta. Nakúpila som aj to čo som nemala napísané na ceterli. Vajcia som kúpila, na mleté kuracie som zabudla. Rozšantila som sa u masiara a kúpila som Srnčie steaky, hovädzie Entrecote a údené. Kde by ma napadlo ešte mleté mäso 😊
Tutaj zamračené, 12C a schyľuje sa k dažďu.
P.S.: nemyslím, že si Ťa Pá Buh na tom hřbitove nechá, ale pre istotu radšej neprovokuj
Jojo, skleróza je sviňa. Já naštěstí nešla do řetězce. Na jedno místo pro vejce, pár brambor, hřbitovní vázu /do zásoby/. Na druhé místo u řezníka, tam jsem opravdu chtěla jen to mleté vepřové. To v řetězci nedostanu. A maso má drahé. Přestože ho vozí z Polska.
Neprovokuju, ono je to o tom, že musím myslet na návrat a šetřit na něj sílu. Už není teplo, bylo by mi tam zimka...
Ty jedeš, samé dobré věci jsi nakoupila, vidím, že se nezastavíš. Aj koláče, aj maso, aj aj. Jsi šikulka!
Hezký víkend, plný pohody a dobrot! papá
Děkuji za koment a chutné foto, už jsem je obhlédala, když jsi je včera pekla. Hmmm to musí být velká dobrota. Přidám link: varecha.pravda.sk/recepty/londynske-rezy-fotorecept/16957...
Dej si i za mě, jmilá @zolik ! Já si za chvíli dám nakrájené jablíčko.
Ja sa tak teším! Veď práve, aj o tom je táto @haji založená diskusia. Navzájom sa inšpirovať, zdieľať, povzbudzovať…
Pozdravujem Ťa srdečne Kuku 😘
ahojky Kuku & Zolík trojboj aj u nás fičí minule bolo kačko-knedlo-zelo.
Mimoch. krásna vyhlídka 👍to je asi aj dosť vysoko, keď aj hríby rastú hore bruchom 🙂
Snazim sa normalne fungovat, hoci niektore veci treba teraz opatrnejsie a trochu setrit krk. Najhorsie je tusim v noci, ked clovek nevie, ako si ma lahnut...
Vcera sme mali kacacie prsia, vlastne jedno prso. Bolo poriadne velke a vyborne, makkucke, stavnate a k tomu loksiky (z mraznicky) a cervena cvikla (z konzervy).
Peknu nedelu vsetkym :-).
Děkuji za komenty a fotečky. Trojboj nemá chybu, vidím krkovici, tu miluji. Krásné foto přírody, bych brala spíš procházku než túru, nejsem tak zdatná. Počkala bych někde na pasece u lesa.
Pohodovou neděli přeji!
Ahojík, milá @janger , jsem ráda, že je ti líp. Ono v noci je to vždy protivné, když jeden choří. Je klid a tak se tělo hlásí o pozornost. Kachní prsa jsou velká dobrota, s lokšami a červenou řepou bych si dala říct.
Letí pozdraveníčko, přeji hezkou neděli a klídeček! papá
Jdu pojíst pečené kuře s rýží. Před odchodem do terénu přiběhl soused s horkým obědem. Tak si tu žijeme. Zapečený květák bude na další dny.
U nás slunečno, funí maloučko, dobrých 16°C - je moc hezky.
Pohodovou neděli přeji všem, přátelé!
Kelovy (pre česky hovoriacich "kapustový🙂) prívarok, mäsko, chlieb a pivo...
Bravčový plátok v slaninovej omáčke, tarhoňa, špenátová príloha...a pohár piva 😋
“Írske pečené zemiaky Roasties” podľa @saymona
A na masle dusený hrášok, lebo mi to prišlo také “britské” 😊
Vidím, že svět je v pořádku, pivečko chutná! Děkuji za komenty a fotečky. Kelový prívarok miluju. Budeš se divit, na Moravě máme kel, v česku kapustu. Takže se v poho chytám. Mně by moc chutnalo, Babička dělávala kel ii s hovězím z polévky na cibulce, k tomu brambory ve slupce. Vepřové plátky ve slaninové omáčce, tarhoňu a špenát beru celé, s radostí. Dobře jsi navařil!
Hezký večer přeji!
Děkuji za koment a chutné foto, stejk jako malovaný, brambory vypadají hodně dobře, hrášek beru také. Mně by chutnalo. Jo, britské a dobré!
Nakonec jsem do zapékaného květáku rozkvedlaná vajíčka nedala, vyslyšela jsem svoje chutě. Hezky se vše upeklo.
Hezký večer přeji!
Jejda, ty jsi hodná. Levanduli miluji, takže se vybavím. Moc děkuji za informaci!
Ahoj🙂, máš dobrý zrak. Tie hríby tam niekto ponakladal na ten peň pri cestičke, aj mi ich bolo ľúto. Je to 700m nad morom, a na tej strane smerom k Dunaju je aj priepasť Rám. Z pravej strany je opodiaľ Vyšehrad. Hore vedú asfaltové serpentíny a z centra potom viaceré turistické trasy, kratšie aj dlhšie, na celý deň. Vraj sú tu liečivé energie.
... večerná "Antipasta" pripravená na balkónové posedenie...
...my "balkonujeme" aj pri mínusových teplotách 🙂😋
skoda, ze nevidno ako je prepeceny, mne sa zda trochu moc, ale kazdy mame ine preferencie
Oslávenec musel mať veľkú radosť. Vidieť, že si si dala záležať.
Ahoj Afi! Áno, máš pravdu. Bol prepečený tak, že vnútri bol ešte ružový. Ale hlavne bol dobrý, krájal sa ako maslo. Je to o tých preferenciách. Ja nemám rada krvavé steaky, ale tatarák milujem 😊
Práve pozerám Tvoj “Stroganoff podľa Koko”. Zostala mi zo včera časť z tej roštenky a aj šampióny mám. Páči sa mi, lebo tam nie sú uhorky. Teplé uhorky neznášam. Zdieľam Tvoj názor, že je málo hnusnejších vecí ako teplé uhorky 😂
A tá diskusia pod receptom je tiež veľmi zábavná. Prajem Ti pekný deň 😘
Lidé jsou zvláštní tvorové, dělají nepochopitelné věci.
Pekné Antipastové balkónové posedenie. Pri mínusových teplotách na terase uprednostňujem varené víno a nohy v teple 😂
Maj pekný deň
Děkuji za koment a fotečky, malý fotbalista byl jistě spokojený a šťastný. Jsi šikulka, moc pěkný a dobrý dort! Kopačky jsou velmi autentické!
Děkuji za komenty a fotečky. Tyjo, máte dobrou tradici, zimní balkónování musí být fajn, zvlášť když jsou na stole dobroty. Přesto bych tam dlouho nevydržela, jsem teplomil.
No vidis, my mame radi medium rare, ako ty vravis - krvavy :-). Nech sa ti strogi podari,
hnusnejsie ako teple uhorky je snad uz len teple pivo :-)
Ďakujem, podaril sa na 1*. Aj s tým pivom máš pravdu. Môj kamarát (inak veľký gurmán) tvrdí, že najhoršia kombinácia je “teplé pivo a studené párky” 😂
“Stoganoff podľa Koko” recept od @afataga (zo včera obeda zostala roštenka/Entrecote) a špenátové špécle (tie zostali zo včerajšej večere, lebo som ich zase urobila za vajdlín).
Prajem nám všetkým pekné popoludnie 😊
mas mudreho kamarata :-)
Zabudla som na posekanú mrkvu a provensálske korenie, aj to tam je.
Děkuji za koment a fotečku, dobre si navarila, pěkně zfúzovala. Mně by chutnalo.
Děkuji za komenty a fotečky. SLaná i sladká verze se mi moc líbí. Také si nechávám část těstovin sólo, co kdyby byla chuť na skladko?! Miluju rychlé kombinace, tobě se moc povedly!
Hezké odpoledne přeji i večer příjemný!
Zítra bude sekaná, snad mi to půjde.
Hezký zbytek dne a pěkný večer přeji všem, jdu pokračovat ve vodorovné poloze.
Děkuji za koment a fotečku, velmi fotogenická dobrota, příjemné spojení chutí. Krásná mísa/talíř. Mně by chutnalo!¨
Hezký den přeji!
...o šiestej sme boli na trhu...(200m od bytu)
...o siedmej sme "otvarali" dvere na Billa...(250m od bytu)
...o 10:30... kapusta naložena🙂
...o 11:30...obed pripravený...syr v cestíčku to istí 😋
Jste oba velice šikovní, nakládání kapusty, ještě oběd, práce jako na kostele a ve skvělém čase. Děkuji za fotečky a komenty, vyprážaný syr beru všemi deseti.
Letí k vám pozdravení, ať kapusta dobre kvasí!
Tiše závidím, děkuji za komenty a fotečky. Jsi v hubovém centru, máš huby v záhrade hmm to se pak vaří, peče, suší hubové dobroty!
Hezký den přeji! Mám hotovo, sekaná chladne. Voní celý dům.
“Sicílske tagliatelle s baklažánom, paradajkami a olivami” od @blissofplants.
Výborné jedlo, odporúčam vyskúšať.
Ja do sekanej nedavam ani vajce ani struhanku, ale davam struhany syr, ten to pekne zlepi dokopy.
Boršč...
...a bravčové mäso s hokkaido tekvicou 😋😋
Děkuji za koment a fotečku, tagliatelle jsou super, kombinace s olivami /u tebe bohatě/, baklažánem a paradajkami by mi chutnala.
Hezký den, u nás slunečno, teď už teplo. Vyjížděla jsem před desátou, to byla ještě kosa kosovitá.
Dobrá volba. Já měla fakt obavu, že by se mi sekačka drobila, vyšel mi dost velký a tlustý tvar, taktak se vlezl do mého největšího litinového kastrolu. Už jsem sekačku odevzdala mé masérce, tak snad bude chutnat. Já ji nechutnala, musí počkat. Nebere mi žaludek. To mi neuškodí. Dostala jsem sušené houby, jsem štěstím bez sebe. Dovezla mi masérka i kváskový chleba z Rohatce a nějaký koláč. Nevím, dám banán a bude. Masáž je za mnou, jsem ko. Jela jsem tam i zpět taxíkem, nejsem vůbec funkční.
Hezký den přeji!
Děkuji za komenty a fotečky, krásné barvičky, nádherně podzimní! Boršč i vepřové v hokkaido tekvici vypadají skvěle! Jsi šikovný, o tom žádná!
Hezký den i k vám!
Mrkvový šalát s jablkami a pomarančami. K tomu med, citrónová šťava a olivový olej. Riadna vitamínová bomba, ktorá sa práve hodí. Veď preto som ho urobila vyše kila 😂
Hummus z pečených baklažánov.
Tu je uplne jasno a 18°
To máš pekný deň. Pošli kúsok z neho aj sem. Takých 1000 km, smer rovno na Západ.
Hummus z pečených baklažánů je nejspíš fajn, mně se moc líbí ty černé olivy, mňam.
Salátek z mrkve, jablek a pomerančů je přímo výstavní. Moc se mi líbí! Už od včera mám chuť na pomeranče. V reálu musí počkat.
Hezký, byť zatažený den, také bych k vám dnes mohla poslat Oskara, dnes se snažil. Teď už máme nějaké mraky, ale teplo celkem je, teď ještě dobře 17°C.
Letí pozdraveníčko!
Jo a musím pochválit servis, miloučký!
Piskota cokoladova nieco ako brownies, krem maslovy + na kazdej vrstve je jahodovy lekvar z cerstvych jahôd. Teraz uz len prezit 5 hodin cestu autom...
Dúfam že 5 hodinovú cestu autom prežila bez úhony. Mala si aj tyrkysové šaty?
Děkuji za koment a fotečky, kráásnáá práce, skvělá torta uvnitř i vně, mně by moc chutnalo. Držím pěstě, aby doprava proběhla v naprostém pořádku! Počítám, že už jste na místě. Vše nejlepší oslavenci! Jsi nesmírně šikovná, zlaté ruky. Také si myslím, že s tortou ladíš, uvidíme. Papá
Hezkou oslavu!
Dakujem :-) torta prezila cestu. Je celá :-D tento krat som s tortou neladila. Mala som bordove saty :-D
Dakujem pekne :-) no veru celu cestu som rozmyslala ako torta prezije ale vsetko ok, prezila. No ja som ju doslova o tu krabicu prklincovala :-D bála som sa ze sa v krabici pohne tak som prijala rady a plnila som ju rovno na podlozku od krabice a este zo spodu som krabicu prepichla spajdlou tak aby spajdla presla celou tortou stredom takze. Nemala sancu pohnut sa v krabici :-)
...11:00
...11:10
11:15
11:35
11:45
11:50
12:00... Domáce fľečky (nie cestoviny!!) s kapustou 😋😋
Ak máte radi divinu tak toto jedlo vrele odporúčam. Je síce časovo náročnejšie, ale práve to naloženie mäsa do moridla má svoje opodstatnenie. Dodá mu na kvalite a krehkosti.
Je výborný 😍
Děkuji za dobrou zprávu a detailní popis zabezpečení, jsi fakt šikulka i na přepravu, o tom žádná. Aj bordó šaty jsou krásné, tu barvu mám ráda!
Krásné pozdravení! Ať se daří!
Děkuji za komenty a fotečky, jsi fakt šikovný a rychlý, máš můj obdiv. Krásná práce. Domáce fliačky s kapustou se ti vydarily!
Hezký večer přeji!
Sviečková divina, parená knedla by mi moc chutnaly, mám divinu moc ráda. Krásná práce i popis od srdce. Chlebík jako malovaný. Jsi velká šikulka a jedeš jako pila! Děkuji za komenty i fotečky.
Hezký večer!
Často jsem jednu dobu dělávala chleba od Kuku: varecha.pravda.sk/recepty/chlebik-od-mamicky/52474-recept...
Byla jsem s ním moc spokojená.
Ja som včera varila "fricando" … teľacie mäso na šťave, sušené hríby, cibuľa a cesnak. Bolo to ozaj výborné. Po opečení mäso trochu podlejem červeným vermutom a šťavou z pomaranča. Je to "trik" katalánskych babičiek a dodá to jedlu ohromne dobrú chuť.
Podávala som s ryžou a zelenými fazuľkami.
S dažďom prichádza "čajové obdobie" a tak treba aj niečo sladké :-)
Upiekla som jednoduchý banánový koláč. V recepte boli 3 banány a mala som iba dva, ale našťastie som mala z predchádzajúceho dňa upečené batáty, tak som dala do koláča aj jeden batát - dodalo mu to na sladkosti a jemnosti. Tiež som dala kúsky orechov, pokrájané jablko a kúsky čokolády. Všetkým chutilo.
Príjemný oddychový víkend prajem všetkým.
Ahojík! Ráda tě vidím! Děkuji za milé komenty a krásné fotečky. To je zajímavý trik katalánských babiček! Už vidím, jak @zolik realizuje v ten moment, kdy ještě čte! Mně by chutnalo. Rýže a fazolka k tomu, co víc si přát?!
Tvůj banánový chlebíček s bonusy vypadá hodně dobře. Krásný talíř!
Tak čajové období, chápu. Už jsem také zahájila sezónu.
Pohodu nejen čajovou k vám přeji, hezký víkend!
U nás dnes oblačno, 14°C, chvílemi fouká.
Pohodový víkend přeji všem, u nás prodloužený!
Vlažný s vanilkovou zmrzlinou je božský 😇
Si vynaliezavá 😊, takýto koláčik s dobrým čajom je elixírom na dušu v tomto čase. Ten tanierik je nádherný, ten Ti na tichúčko závidím.
Preco poctive lezis? Co ta prepadlo?
Práve pozerám
André Rieu - Das grosse Open-Air Konzert 2024/Maastricht
Niečo úžasné.
Děkuji za koment a fotečku, krásná práce, na šlehačkový štrúdl se chystám, tvůj vypadá skvěle, zmrzlinka k němu.......... hm jsem se kráásně pokochala.
Hezký večer!
Už mě pár týdnů braly záda, v neděli jsem to vyšperkovala k vrcholu na hřbitově. Laply mě ještě víc a ještě se mi k tomu přidal hrudník /kterým vlastně vše držím/ a dechové potíže. V životě jsem nic podobného neměla. Pomohla mi masérka, probrala hrudník baňkami /to byla síla/, záda též. Udělala mi lymf masáž. Takže se mi krapet ulevilo. Jedu Ibubrufeny, bez toho to nejde. A nesmím dělat nic, jen ležet, chvílemi sedět, srkat čaj a sledovat pouze veselohry pro pamětníky. Dech už je lepší, alespoň dodechnu a vydechnu. Jen nesmím mít žádnou emoci, či adrenalin k výkonu. To mě složí jako deštník. Nožky se mi kudrnatí, potím se a dnes držím dietku, bo prášky nejsou pro můj žaludek to pravé ořechové. Leč jinak to nejde. Říká se tomu klid na lůžku. To je tak, když někdo paličatě přepaluje start a nectí své možnosti.
Hlasitě záávidííím!! Užij si to i za mě. Snad nás telka někdy oblaží.
Krása střídá nádheru, hubový ráj je u vás. Tyjo, a kdo nasbíral víc? Ty a nebo psí dáma? haha
No a mít huby na zahradě, to je sen snad každého, můj určitě! Myslíš, že už bude na huby zima? Nejspíš jo....
Děkuji za komenty a fotečky, mám promočenou klávesnici a v bříšku půl pletýnky na etapy a na sucho. Ještěže jsou fotečky bezpečné pro mé bříško!
Hezký večer!! A pohlazeníčko psí dámě!!
Dobré nedeľné ráno. Je mi ľúto že ťa takto trápi telo ale teším sa že aspoň myseľ a srdce ťa držia "pokope" (a ešte rozdávaš z toho aj iným...aj tu na Vareche). Nech máš dnes lepší deň ako včera. Peknú a dobrú nedeľu tebe a všetkým.
Moc děkuji za srdečný koment a přání, jsi milá. Kdyby se Afi neptala, nebyla bych tak konkrétní. Každý máme něco, co nás trápí, fyzické tělo je docela blízko, když bolí. Vím, že nejsem sama s potížemi, každý má své. Jen já jsem slepice, přidám si, naložím na hrb a pak se divím. Dnes je to o další fousek lepší, není kam spěchat, peří to jistí. Jdu si vybrat dobrý čajík, ať plním příkazy. Krásnou neděli přeji, pohodovou a nejspíš i slunečnou!!
Dnes bola chuť na hrianku s maslom, na to trochu arašidového a aj banán. A kafčo.
Už neprší, asi sa vypršalo na celý rok :-)
@haji , dúfam, že sa skoro vyliečiš, oddych a relax treba, držíme palce.
Ach jaj, to mi je luto, drzim palce, nech to co najskor prejde.
Velké děkuji za milé komenty, přání a fotečky. Mám chuť sbalit kufr, bo čaj doma jistě máte a dobroty od tebe beru celičké hmmm ovšem teď jen virtuálně. Hrianka s maslom, arašidovým maslom a nahoru banán, kafíčko - skvělé raňajky! Rezeň s ryžou s nudličkami a salátek - hlavně salátek se mi moc líbí, krásně pestrý, to je dobrota! Vidět, že i vás zasáhla rýdziková vlna, Jednoduše zapečené musí být lahodné hmm Chutné raňajky - toust s maslom, cottage a avokádom, nahoru lepení vypadá prudce jedle!! Krásný servis, jako vždy od tebe!
Letí pozdravení k vám letí, je fajn, že už neprší, všeho moc škodí!
U nás jasno, už 17°C, nefuní. Krásně máme!
Děkuji za přání, jsi milá! Mno, věřím, že kopřivu mráz nespálí, ale brzdit se musím, bo tělo tady potřebuji.
Ahojík, milý @kuko95 , už jsi mi chyběl. Včera se ti muselo dost škytat... Děkuji za milý koment a fotečky. Ty jsi šikovný, pučené zemiaky s maslom miluju a fašírky k tomu, hmmm Fazuľu na kyslo miluju. Chutná kombinace. Pro mě ještě kousek kyselé okurky, to na trávení fazolí. Chápu, že s miminkem se nenudíte, malý už je velký a žádá si svoji pozornost, pokud leze, chodí - rychlost blesku musíš mít i ty... šťastný tatinko a maminka!
Letí k vám pozdravení, přání krásné neděle, dobrú chuť k obědu a pro malého Gabrielka letí puska a pohlazeníčko!! papáá
Dobrú chuť k nedělnímu obědu přeji všem, přátelé!!
Pečené (napichane!!!) kurča s plnkou
Děkuji za milé přání a fotečku našeho usměvavého Gabrielka! Jejda, ten se zase vytáhl, očka jak mu svítí a úsměv č. 1! Je k zulíbání!!
Děkuji za koment a prudce jedlé foto, pečené kurča s náplní miluju ze všeho nejvíc... utopila jsem klávesnici...
Krásné nedělní odpoledne i k vám přeji!
Otázka: napichané a nebo napchaté? Možná oboje?
Haha, teď jsem to zachopila, on si sundal ponožtičku a má z toho bžundu!! Oj, to je lišák podšitý!
Krásny obed. Mňa zaujala tá príloha. Čo to je?
Prepac, zabudla som ti odpovedat - zima na huby este nie, ale na niektorych miestach uz plesniveju.
...asi "a" je správne!!!
... pečené zemiaky 🙂
...do dvoch tretín zapichneš vykrajovač na jadra z jabĺk, zemiak tam narežeš a vykrajovač vytiahneš....a máš zemiakovú hubičku 🙂
Veľmi efektné! Si sa trochu pohral 😊
Děkuji za odpověď a chválím tvoji paní, určitě je dobrá pekárka, rezy vypadají prudce jedle! Zdravím vás oba!
Tyjo, to je krásně hravý nápad!
Aha, plíseň je nepříjemná věc, děkuji za vysvětlení!
Děkuji za milé komenty a fotečku, krkovička s bohatou oblohou vypadá prudce jedle! Mno, bůhví jak to je s videi osobními, to fakt netuším, ale asi je to nějak jištěné. Děkuji, že sis dala práci s nahrávkou a vložením, jsi sluníčko!
Já nakonec, když polévka vešla a neuškodila, si dovolila dát za hodinu brambory s malinečkým plátkem sekané a s kvašákem. Mno, zatím jsem ok. Musím opatrně.
U nás ještě teď 17°C, polojasno a klid. Nejspíš máme dostatek bab, tak babí léto funguje! Hurá! U nás je zítra státní svátek, všichni mají prodloužený víkend a děti dokonce i prázdniny. Za nás se s prázdninami naví a volnými dny hoodně šetřilo. Děti mají radost!
Na spodok pekáča, pod kura, dám zemiaky.
Mladý cesnak - Ajos Tiernos - sa podobá na jarnú cibuľku, akurát vonia ako cesnak.
Používa sa ako príloha, posolené a pokvapkané oliváčom, alebo sa robí z nej "trinxat" - popučené s varenými zemiakmi, soľ a korenie, niekedy aj oškvarky alebo slaninka.
Majte pekné poobedie. Ja idem nakúpiť citróny a parmezán 😊
Moc děkuji za milý koment, přání. Jezevec/jazvec - malinečký rozdíl, proto se ti nevybavilo.
Ano, vím o tomto sádle, za celý svůj život jsem neměla tu čest se s takovouto mastí setkat. A teď už vůbec ne, to bych fakt musela měla dlouhé prsty ke starým myslivcům/polovníkom. Věřím, že to zvládnu, nejspíš s pomocí.
Hezký večer!! jsi milá!
Velké děkuji za komenty a fotečky. Kuřátko máš krásně vypečené, nedávno dělal napichané kurča @stefanm , o chuti nepochybuji. Tuk je nositelem chuti. Omeleta z cesnaku a špenátu by mi moc chutnala /u nás se na jaře "vylamuje" česnek - vlastně jsou to takové zelené hadičky - ty miluju, ale bohužel, už se ke mně pár let nedostaly.... jojo, u vás je teď mladá zeleninka. To je vidět i na tom espigals - mno, sama počkám, až odpovíš @mamka4 - nemůžu se chytit /už jsme tu probírali kadeřávek, ale ten to tuším nebude/. Předem děkuji za odpověď. Jeden se pořád učí, ale ještě aby hlava si to pamatovala.... haha
Hezký večer i k vám!
Jo a tento plech velmi nenápadně zabavuji a ztrácím se. S nikým bych se nedělila. Mám utopenou klávesnici. Krááásnááá práce!! Jsi moc šikovná a pilná jako včelička!!
Děkuji za komenty a fotečky. Vyčarovaná polévka i rizoto vypadají moc dobře. Jatýrka do rizota, to je moc dobrý nápad. Rýže se odděluje /žádné Drago/, tvoje zbytkové rizoto by mi chutnalo. Parmezán doma nemám, takže o to víc.
Hezký večer přeji!!
Zítra táhnu k doktoru. Nepůjde to jinak.
Hezký večer přeji všem!
Děkuji za koment a fotečku. Květ Marakuji mi dost připomíná Mučenku. Tak hodně zdaru do krásné včeličkové práce!! Můj dědeček i tatínek často dělali včelky Máje. Ať se daří, ať je dobrá úroda!!
Už to vidím na wiki, je to mučenka. Bůhví co mě teď zatmělo, možná mě už bere skleróza.
No vidíš, a u nás se říká Trnová koruna této rostlině: Euphorbia milllii/Pryšec zářivý:
search.seznam.cz/?q=euphorbia+milii&oq=euphorbia...
Tyjo, to je sila! Oheň je dobrý sluha, ale veliký pán! Vypadá to, že je to velká liša, tak opatrně i s větráním. Tuším bych nešla spát... U nás v ulici hořelo asi před dvěma týdny v neděli. Ale bylo to nic moc, spíš blafla někomu trouba, nebo něco malého v garáži. Trocha smradu a pár hasičů. Kdyby hořelo doopravdy, bylo by to znát.
Držím pěstě, ať to chlapci hasiči zvládnou! Chudáci lidi, hodně sil!
Espigalls. Neviem, ako sa to dá preložiť, je to vraj z rodiny kapusty. Keď si dáš "espigalls" do googla, uvidíš veľa fotiek ale skoro všetky informácie sú v Katalánčine, lebo táto zelenina je z oblasti Garraf - pri Barcelone.
Chutí to trochu ako Kale, mangold alebo špenát.
Kedysi sa to vraj dávalo jesť ibe králikom :-) ale v 90-tich rokoch pár farmárov sa pričinilo o to, aby táto zelenina dostala toľko uznania ako jej patrí, za čo im ďakujeme, lebo chutí výborne a je zdravá.
Príjemný utorok prajem.
Espigall sa neprekladá ani v nemčine. Patrí do botanickej skupiny Brassica oleracea. Radí sa k Brokkoli, Romanesco atď.
Hasiči to zvládli. Zhruba o 1 v noci už mali požiar pod kontrolou. Ťažkou technikou strhli časť strechy a zhora do domu liali hektolitre vody.
Bol to veĺˇmi nepríjemný pocit, mať tak veľký požiar tak blízko.
Ja, už ji mám, mršku na wikině: cs.wikipedia.org/wiki/Brukev_zeln%C3%A1...
To ti věřím, natěkalo by mi také. Hlavně, že to chlapci hasiči zvládli, vždy klobouk dolů!
No uf, hrozne. Ja som raz zazila velky poziar v HR, v noci horel les hned cez cestu, do rana sme stali vonku a cakali, ako to dopadne. Nastastie hasici liali vodu aj na cestu, tak to nepreskocilo. Este 3 dni lietali hasiace lietadla, tzv. kanaderi a liali vodu na zhorenisko.
Děkuji za přiblížení, včetně fota. Mno, tiše závidím takový výběr zeleniny. Jojo, každá zem má svoje a Španělsko je vyhlášené. Klobouk dolů, hlavně před obyčejnými farmáři, pěstiteli. Už jsem našla směr na wiki díky @zolik. Kukni trochu výš.
Zemiakovo-Petržlénová kaša
Bylinkové maslo (vlastná výroba, bez cesnaku, ale s citrónom)
Kapustový šalát podľa @xanadu1955
Ryža s mäsom a drobnou zeleninou, ky. uhorka ročník 2023 (ešte máme jedno sklo ročník 2023 a asi osem 2024)...a voda s žihľavovym sirupom dnes Bohužiaľ 🙂 bez obvyklého pohára piva, (o 16:30 mám termín kontroly u kardiológa)
Ešte v reze. Rib Eye je ružový, šťavnatý a podaril sa mi presne na 72C 😊
Děkuji za komenty a chutné fotečky. Mně by chutnalo, o tom žádná. Jsi šikulka!
Hezký večer přeji!
Děkuji za koment a fotečku, dobre si navaril. A tu šťávu chápu, hlavně ať kontrola dobře dopadne, držím pěsti!!
Hezký večer!
Dakujem pekne :-), keby bol hovadzi, na mna by bol moc prepeceny, ale bravcovy moze byt.
Skoro 7hodinova hovedzia polievka na konci varenia par strucikov cesnaku a troska chilli nech to ma grady ..a mam na 4 dni s polievkou vystarane 😀
Hezký večer přeji všem!
Okrem toho z kazdeho rozku trosku, zlaty, usmiaty Gabinko, rozne huby, krasne plody jesene.
@haji , ty sa necitis dobre, :-(, to mi je luto. Si sa asi velmi ponatahovala a vycerpala pri tych instalateroch. Dufam, ze uz je to v byte trochu vyriesene. Ale hlavne zdravicko aby sa zlepsilo. Pozdrav a objatie ti posielam a zelanie vsetkeho dobreho.
Ja sa s krkom mojim tiez este potrapim, hoci nieco je uz lepsie, ale este nie vsetko. No krok, za krokom.
Tiez aj s Miskou bol problem, myslela som, ze uhynie. Zverolekar a vsetko okolo toho, teraz lieky....a poriadny ucet!! Ale hlavne, ze je lepsie uz. Len dufam, ze lepsie aj bude, alebo je to len teraz vdaka liekom... Tak som si veru aj poplakala. Poriadny stres to bol.
Děkuji za milý koment. Přeji brzké uzdravení a Miske dvojité uzdravení!! Pevně věřím, že to zvládnete obě! Vím, je to těžké, když se porouchá zdraví a nedejbože u domácího mazlíčka. Ať vás obě provází Boží Láska a Boží Ochrana!
Hezký večer! Na dálku letí tři pohlazeníčka. Jedno pro tvůj krk a dvě pro Misku!
Mila @haji , dakujem a aj ziarlim, ze Miska dostala az dve pohlazenicka a ja len jedno :-))).
Aj tebe nech da Panbusko dobre zdravicko. Dobru nocku, papa.
Kelova polievka (kel, zemiak, domáca strúhana tarhoňa, cesnak, mletá rasca) a...
...a Zemiakový šalát, fašírka, pivo
Zajtra "november"!
Děkuji za komenty a fotečky. Kelovú polévku miluju, fašírka se k zemiakovému šalátu velmi hodí. Mně by chutnalo. Pivo už je na místě, kontrola dobře dopadla, přeju ti to!
Hezký večer!
Hezký večer přeji všem!
@janger jejda, tak přidám další pohlazeníčka, pytel, oběma! Hezký večer k vám domů!
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-pecete-a-usklad...
Prajeme všetkým pekný a pokojný sviatočný deň.