Mrkvová torta
Mrkvová torta

Mrkvová torta s mascarpone krémom

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 30. septembra 2024

Mrkva do torty? Áno, presne tak. Recept ideálny na jeseň. Mrkva, škorica, oriešky a lahodný krém.
Zdroj: Dobruchut

90 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
1 hrnček
4 ks
1/2 hrnček
2 hrnčeky
1 bal.
1 KL
1 ČL
1/2 hrnček
3 hrnčeky (nastrúhaná)
Krém:
250 g
250 g
250 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajíčka vyšľaháme s trstinovým cukrom. Potom vmiešame olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do pečiva a mletou škoricou. Nakoniec zľahka do cesta vmiešame nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.

  2. 2

    Cesto nalejeme do formy, vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme približne 45 minút. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a potom ho pozdĺžne rozkrojíme na dve rovnaké časti.

  3. 3

    Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom. Pridáme tvaroh, premiešame a časť krému nanesieme medzi dva pláty korpusu. Zvyšný krém dáme navrch torty a dozdobíme orieškami.

Diskusia k receptu

babidka
Tento recept sa mi paci.Hlavne preto,ze krem nie je presladeny a celkovo to vyzera tak klasicky.Jedla a piekla som viac mrkvovych kolacov,zvacsa vsak boli presladene a korpusy boli prilis hutne.Vyskusam-uvidim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia