Mrkvová torta s mascarpone krémom
Foto: bakingtherapy
Mrkva do torty? Áno, presne tak.
Recept ideálny na jeseň. Mrkva,
škorica, oriešky a lahodný krém.
Zdroj: Dobruchut
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
1 hrnček |
|
4 ks |
|
1/2 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
1 ČL |
|
1/2 hrnček |
|
3 hrnčeky (nastrúhaná) |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajíčka vyšľaháme s trstinovým cukrom. Potom vmiešame olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do pečiva a mletou škoricou. Nakoniec zľahka do cesta vmiešame nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.
- 2
Cesto nalejeme do formy, vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme približne 45 minút. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a potom ho pozdĺžne rozkrojíme na dve rovnaké časti.
- 3
Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom. Pridáme tvaroh, premiešame a časť krému nanesieme medzi dva pláty korpusu. Zvyšný krém dáme navrch torty a dozdobíme orieškami.
Tiež mrkvová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu