Koláč z prezretých banánov fotorecept
Foto: vlastadorisa
Hrnčekový koláč plný chuti banánu s orechovou posýpkou.
25
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
2 ks prezretý |
|
2 ks |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Orechová posýpka: | |
4 PL |
|
1/2 hrnček (mleté) |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
1 hrnček = 250 ml. Najprv si pripravíme orechovú posýpku z masla, múky, mletých orechov, škorice a cukru. Zmiešame a vytvoríme posýpku, ktorú dáme na nejaký čas do chladničky.
-
2
Pripravíme si cesto: Roztlačíme v miske prezreté banány, postupne pridávame suroviny podľa rozpisu. Vytvoríme liate cesto.
-
3
Pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
4
Na cesto nanesieme posýpku vo vyššej vrstve.
-
5
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C, pečieme cca 40 minút, posýpka ostane chrumkavá.
Rada ťa tu oäť vidím ... a najmä s fajnými uskutočniteľnými receptami.
@farbuska Dakujem. Ten chlebík som aj ja piekla, ale tento koláč doma viac chvalili
Plech som použila taky rozťahovací, je zo cca 40x 25cm