Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
Potravinárska výroba Liana
„Bezlepkové jablkové pité (videorecept)”
Ďakujeme za Váš komentár, radi poradíme. Ak bolo cesto príliš lepkavé, je možné, že maslo bolo priveľmi mäkké. Odporúčame cesto vychladiť a potom skúsiť znovu rozvaľkať. Tento druh koláčov je prirodzene krehký, no krehkosť môže ovplyvniť aj typ masla. Pri ďalšom pečení môžete skúsiť pridať menej masla a trošku mlieka, aby sa cesto menej drobilo.
tejaja
„Vajcia nakladané v octe (fotorecept)”
@chemik (8.10.2024 02:25)

Keď som robila tieto vajcia prvý raz pred rokmi, tiež sa mi zdalo veľa octu, ale nové jedlo robím vždy podľa receptu, až potom si ho uporavujem podľa seba. Tak to bolo aj s tým octom, ale nie je to kupodivu veľa. Má to asi takú kyslosť ako nakladané uhorky. Zázvor a feferónka zmenia tú kyslosť. Chcelo by to, aby ste si odskúšali a potom upravili množstvo octu, ak vám to príde veľa.
Díky za pripomenutie utopencov, tie som nerobila už fakt veľmi dávno :)))
chemik
„Vajcia nakladané v octe (fotorecept)”
Konečně nezeleninový recept pro mne nezahradníka. Mám v oblibě věci v kořeněném octovém nálevu jako utopence ze špekáčků, karbanátků, pečenáče nebo teď v sezoně úžasné řízky z bedel. Zkusil bych přidat i vařená vejce, ale octový nálev 2 díly octa : 1 dílu vody mi připadá silně kyselý neb obvykle používám ocet 1:3. Zřejmě nenasákavá vejce vyžadují octu více.
zolik
„Viedenská knedľa”
@dusan444 (7.10.2024 22:19)
Ten Gasthaus mal svoj Esprit/svoje čaro, len žiaľ po skone starej pani bolo veľmi veľa dedičov. A každý chcel mať svoj podiel (a to hneď ). Nedalo sa to udržať, a ani dohodnúť/vyplatiť. Dnes sú na tom mieste luxusné apartmány.
haji
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024”
@kucharka (7.10.2024 21:53)
Děkuji za komenty a fotečky. Velké díky za foto salátu - vypadá prudce jedle - ten musím vyzkoušet hned jak to půjde, jsem zvědavá na tu chuť s mákem hmmm Díky za link na bůček, vypadá skvěle. Také jsem po dlouhé době pekla bůček a dávám si ho hlavně s chlebíkem. Už frčím do kuchyně napsat si, že si musím koupit Krenex. Pravda, není to čerstvý křen, ale to mi nevadí.
Fajn úterý přeji a ještě jednou děkuji za všechny komenty aj pod tvými recepty. Jedeš jako pila a jsi velmi pozorná, milá a vstřícná. Prostě šikulka!!
Mažu do peří, zítra mám den D. Dobrou!
zolik
„Viedenská knedľa”
@dusan444 (7.10.2024 21:21)
Babička môjho bývalého manžela vlastnila krčmu v starej Viedni, taký typický Wiener Gasthaus. A tam som sa pri nej naučila veľa, veľa. Tvoj guláš z daniela by sa jej určite veľmi páčil.