Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 21 najnovší komentár dnes 16:35
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár včera 09:54
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 21 najnovší komentár dnes 16:35
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár včera 09:54
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 160 najnovší komentár včera 09:54
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 21 najnovší komentár dnes 16:35
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
Kto sa pamätá vie, že vrcholila v Československu "normalizácia". Každý nový rok začína príhovorom predsedu ZO KSČ pre všetkých pracovníkov závodu, Brigády socialistickej práce si dávajú záväzky na plnenie plánu na 150% a na záver dôrazne upozornenie o prísnom zákaze používania alkoholu na pracoviskách.
Po viacročných skúsenostiach vieme, že to každý rok trvalo len do 8. marca, lebo vždy, keď sa odovzdala našim siedmim kolegyňam sada kuchynský utierok a červený karafiáty niekto navrhol, že ženám treba pripiť. A pokračuje sa aj na druhý deň, lebo to má súdruh riaditeľ (v mojom prípade strýko!🙂) narodeniny...a o desať dní je Jozefa a to už sa ustrážiť nedá.
Vrátim sa k "pudingu"!
S kolegom sme mali obdobie, keď sme si obľúbili doobeda uvariť taký redši čokoládový puding...vtedy, keď sa pamätám, mal značku "Amyl" alebo "Amylon"... iný u nás nebol, už len BB puding
A my sme si ten puding "vylepšovali" tak, že sa do pohára najprv nalialo deco Gruziňaku, dolialo sa riedkym pudingom a chutila tomu "Rumba" čokoladka alebo pralinky.
Táto spomienka sa mi objavila, keď som si včera urobil na "burana" Čokoládový puding "Dr. Oetker
... mám rád puding 🙂
A keď som si ho, len tak na "burana", neupravený, neozdobeny vychutnával pri tv. oddychu, prišla spomienka! Tak som sa rozhodol, že, aby tu bolo veselšie, vám ju s prstikom na mobil telefóne naťukam.
Spomienka:
80-te roky minulého storočia.
Áno, jednoduché, ale fantastické jedlo!
Jednoduché, ale fantastické jedlo.
Prajem všetkým Varecháčom úspešný štart do ďalšieho horúceho týždňa.
Nejlepší je vždy prevence, takže s moly se musí bojovat hned, když si je přineseme z obchodu domů, aby se nemohly rozmnožit. Mouku, vločky, oříšky, hrozinky apod. vložíme do PE sáčku a dáme na den do mrazáku. Živí jedinci a larvy okamžitě zmrznou, protože pokles teploty je tak rychlý, že si nestihnout zahustit tělní tekutinu jako před zimním obdobím a jejich buňky popraskají. Ošetřené potraviny pak skladujeme normálně v uzavřených nádobách mimo chladničku. Vajíčka hmyzu mohou přežít a časem se vyvinout, ale to už zásobu většinou spotřebujeme nebo rychlé zmrazení zopakujeme.
jo a uhorkový šalát k tomu jde moc dobře.
Já dnes musela udusit rajčata, zahájily odcházení. Zítra se pokusím a rajskou polévku, tak to vidím.
Hezký nedělní večer přeji všem!
Děkuji za malebné a chutné foto, vyprážaný karfiol miluju, pečená zelenina a zemiaky se na talíři krásně s karfiolom snoubí! Mně by moc chutnalo.
Krásný nedělní večer!
Černicová zmrzlina by kopla i mně, u nás dnes dobře 34°C, dusno. To je zmrzlinový čas. Děkuji za koment a osvěžující foto!
Hezký nedělní večer!
Děkuji za koment a fotečku, rolované plecko s kapustou a zemiaky - výborný oběd, hezky s vychlazeným pivečkem. Mně by chutnalo.
Hezký nedělní večer!
Som rada, ze sa torta páči. To krajanie nie je žiadne umenie :-) kaẓ̌dý to zvladne...
No trochu sa mi nepodarili🥲