Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 0 zatiaľ bez komentárov
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 353 najnovší komentár včera 19:35
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 353 najnovší komentár včera 19:35
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 187 najnovší komentár včera 19:35
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
Děkuji za koment, netušila jsem, že existují moli milující mletou papriku. Ale vím, že kamarádce napadli moli rozpustnou kávu. Mrazáková metoda je opravdu moc dobrá vychytávka, ještě jednou moc děkuji!
Cuketová krémová s parmezánom a tekvicovým olejom
Tak ať se ušetří hodně prostoru v chladničce. Jen jsem si ještě vzpomněl, že na papriku je specializovaná extra zavilá sorta molů, což v balení 100 g a více přijde pěkně draho, tak ať zmrznou pro jistotu opakovaně.
kúpila som tri škrabky v jednej sade cez internet, už dávno, takže neviem z akých domácich potrieb. Je to šikovná vecička, používam aj na nastrúhanie zeleniny do polievky namiesto cestovinových rezancov, alebo k špagetám varím aj zeleninové dlhé rezance.
Děkuji za komenty a autentickou fotečku pudinku. Povedené okénko do minulého století, včetně chuťových stop. U nás doma byl pudink skoro každou neděli. Maminka dávala pár piškotů, trochu zavařeniny či višní v rumu, zalito zpravidla kakaovým pudinkem - ten měl tatínek nejraději. Misek byl plný plech. A odpoledne se čekalo /a nebo nečekalo - někdo nevydržel/ až maminka udělá šlehačku a na každou misku přijde bílá čepice. Hmmm to byla dobrota a hmmm to je hoodně dávno. Narobil si mi chutě!!
Přeji všem krásný poslední týden prázdnin se všemi radostmi a dobrotami, které k létu patří!
Děkuji za koment, přání a fotečku, fašírky aj omáčku beru - mně by moc chutnalo. Milá a chutná inspirace!
Ať se daří v novém týdnu i tobě. U nás to bylo dnes kolem 30°C,, mírně oblačno a naštěstí od včera fouká vítr. Přesto bylo dusno. A teploučka budou ještě dobře dva týdny podle predikce.
Děkuji za praktický postup prevence proti molům - určitě přijde vhod všem, kteří máme menší či větší zásoby pochutin vhodné pro nechtěnou faunu.
Kto sa pamätá vie, že vrcholila v Československu "normalizácia". Každý nový rok začína príhovorom predsedu ZO KSČ pre všetkých pracovníkov závodu, Brigády socialistickej práce si dávajú záväzky na plnenie plánu na 150% a na záver dôrazne upozornenie o prísnom zákaze používania alkoholu na pracoviskách.
Po viacročných skúsenostiach vieme, že to každý rok trvalo len do 8. marca, lebo vždy, keď sa odovzdala našim siedmim kolegyňam sada kuchynský utierok a červený karafiáty niekto navrhol, že ženám treba pripiť. A pokračuje sa aj na druhý deň, lebo to má súdruh riaditeľ (v mojom prípade strýko!🙂) narodeniny...a o desať dní je Jozefa a to už sa ustrážiť nedá.
Vrátim sa k "pudingu"!
S kolegom sme mali obdobie, keď sme si obľúbili doobeda uvariť taký redši čokoládový puding...vtedy, keď sa pamätám, mal značku "Amyl" alebo "Amylon"... iný u nás nebol, už len BB puding
A my sme si ten puding "vylepšovali" tak, že sa do pohára najprv nalialo deco Gruziňaku, dolialo sa riedkym pudingom a chutila tomu "Rumba" čokoladka alebo pralinky.
Táto spomienka sa mi objavila, keď som si včera urobil na "burana" Čokoládový puding "Dr. Oetker
... mám rád puding 🙂
A keď som si ho, len tak na "burana", neupravený, neozdobeny vychutnával pri tv. oddychu, prišla spomienka! Tak som sa rozhodol, že, aby tu bolo veselšie, vám ju s prstikom na mobil telefóne naťukam.
Spomienka:
80-te roky minulého storočia.
Áno, jednoduché, ale fantastické jedlo!
Jednoduché, ale fantastické jedlo.
Prajem všetkým Varecháčom úspešný štart do ďalšieho horúceho týždňa.