Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 340 najnovší komentár dnes 08:18
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 340 najnovší komentár dnes 08:18
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár včera 15:11
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 176 najnovší komentár dnes 08:18
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
-
Najobľúbenejšia sviatočná príloha: Ako predĺžiť trvanlivosť zemiakového šalátu? Tieto rady sa vám zídu, ak ste ho spravili priveľa
veď to,že ani ja moc kečup nemusím,ale deti radi,tak som vyskúšala a chutilo,ani nie je poznať ,že tam kečup :)
Plus navyše! Zať je bezlepkáč.
Ďakujem za milý komentár. Keksíky sú fakt chutné, aj napriek tomu že sú bezlepkové. Prajem Ti pekné piatočné popoludnie.
Aj boli výborné. Veľmi však bude záležať od použitého džemu - pýáta sa tam vyslovene svieža, kyslastá chuť.
ahoj,ubehol nejaký čas,zaujala ma tvoja poznámka o paradajkovej omáčke,mohol by som získať recept?
Kyselina askorbová známá jako vitamin C je redukční činidlo, které váže kyslík a vytváří kyselé prostředí stejně jako kyselina octová z kvasného octu lihového nebo vinného. Působí proto konzervačně a běžně se v potravinářství používá např. do syrových mletých mas, kde chrání červenou barvu před oxidačním zešednutím.
U ovoce, zeleniny a zejména brambor zabraňuje oxidačnímu hnědnutí, takže je vhodnější jí okyselit již vodu, do které se ovoce krájí, místo běžné šťávy z citronu nebo kyseliny citronové. Největší efekt má při strouhání syrových brambor, kdy zabrání jejich černání a to i dodatečně. Proto je obsažena ve všech komerčních suchých bramborových směsích těst na bramborové resp. ovocné knedlíky, halušky nebo placky. Proto by měla být běžně v kuchyni vedle sody bikarbony a kyseliny citronové i prášková kyselina askorbová, které se obvykle přidává jen na špičku nože nebo v nouzi tabletka nebo tobolka vitaminu C.
...obed jednoduchý
Rascová polievka s haluškami a vetvičkami kôpru... výborná a rezance (cestovina... Bože, ako hlboko som klesol 🙂!) s tvarohom
A podvečer s priateľmi...treba sa trochu "socializovať", nie?
(Pizza "Štyri druhy syra" a "Diabolska")
... dnes ešte neviem čo urobím na obed...nechce sa mi ani rozmýšľať a to som vstal už o pol šiestej!!
Tešíme sa, ďakujeme za info.
Dobrý deň, v toto recepte sa naozaj vajíčka do cesta nepoužívajú. Vďaka tomu sa churros pri vyprážaní nenafukujú a nepraskajú.
Výborná. Napríklad Japonská kewpie je len zo žĺtok.
Ahoj, robila som ich aj na Vianoce, odteraz budú u nás veľmi často.
Ďakujem za recept ešte raz.