Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....
Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....
Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....
Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....
Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...
Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)
Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....
Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...