Gnocchi s duseným ružičkovým kelom v paradajkovej omáčke
Klasická situácia, keď ostali po nedeli dve lyžice pučených zemiakov:-) Uvarila som k nim ešte dva...
Pórovo-kurací nákyp
Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z...
Obrátené bravčové rezne
Je veľa receptov na obrátené rezne a ja sa chcem o jeden podeliť. Tento recept mám...
Kuracia pečeň s drienkovicou a restovaným ananásom
Labužníci, gurmáni a ostatní „pôžitkári“ mi určite dajú za pravdu, že vhodnou ovocnou prílohou je...
Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku
Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme suchú neumytú ryžu a krátko urestujeme...
Obed z krkovičky
Bravčové mäso kupujem zriedka a možno práve preto som dnes dostala veľkú chuť na obed z krkovičky....
Jesenné košíčky s pohánkou
už dávnejšie som dostala 2 balíky veľkých cestovín a jednu možnú verziu som nedávno vyskúšala. ...
Plnená butternut tekvica
Jeseň je čas tekvíc. Mnohí zvykneme variť s Hokkaido tekvicou, avšak Butternut tekvica má takú...
Zemiakový paprikáš na lečovom podklade
Ak niečo ľahké, rýchle, jednoduché, ale rozhodne chutné, v priebehu týždňa, tak...
Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už od prvopočiatku...
Kuracie srdiečka na smotane s estragónom
Máme radi vnútornosti, pripravila som kuracie srdiečka na smotane s estragónom a podávala som ich s...
Bravčové na zelenej fazuľke
Určite sa už aj Vám „pritrafilo“ vrátiť sa po dlhšej neprítomnosti vrátiť do svojho bytu. Celý...
Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept
Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.
Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne
Dnešný obed je v znamení domácej bravčovinky, teda z krkovičky. robila som ju na šampiňonoch...
Jadrovníky s plátkami opečenej slaniny - nový variant
… ak je niekto doma údenou prerastanou (alias „adidas“) slaninou „posadnutý“, tak je to určite moja...
Kuracie stehno na višniach a červenom víne
Taká nostalgia, že sme už veľmi dávno nemali kuracinku. dúfam, že opäť nezanevriem na...
Dusené hovädzie rebrá
Tento recept som nasla na internete, ale vobec si uz nepamatam kde to bolo. Zaujal...
Osso Bucco dusené s jačmeňom
Na Vareche je uz viacej receptov ako pripravit tuto chutnu cast hovadzieho masa. U mna uz...
Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom
Neviem, ako Vy, ale ja s mojou, ruka v ruke, alias „jeden vedľa...
Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami
Toto jedlo vzniklo čisto náhodne. Večer som z mrazáku vybrala stehná, ktoré som mala v pláne len...
Belehradský rezeň
Mám rada eintopf, teda jedlá v jednom hrnci, no a toto je jedno z nich....
Šutelica na červenô
Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...
Hovädzí guláš
Dnes som sa rozhodla uvariť guláš. Už sme ho dlhšie nemali. Viem, že receptov...
Pečeňový syr bez chémie
Tento pečeňový syr robíme v rodine už roky a ešte sa nikdy nepokazil, lebo sa minul...
Netradičné zemiakové lasagne
Nebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne...
Trojlistová zeleninová príloha k pečenej treske
Uvedomujem si, že týmto rcp u mnohých vyznávačov kombinácií slovenských tradičných príloh „padnem pod *****“,...
Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...
Paľova pečeňová bašta
Tento recept mám od príbuzného robí si ho často no už aj ja keď mám chuť na...
Hovädzie plece na smotane
Hovädzie pliecko patrí medzi hovädzie mäso zadné, aj keď o tom väčšina ľudí možno nevie...
Lahodné pečené karé
Ide o karé, naporcované, namarinované, opečené a upečené v rúre. Príloha zemiaky a...
Bravčové stehno na paprike
Mal som bravčové stehno pekné na rezne. Bravčové stehno je dosť suché tak som ho urobil...
Domáca Pali paštéta
recept mám od kolegu, dávno som sa na neho chystal, až konečne prišiel deň D...
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň
Pri králičine ešte ostanem. Doslova som si musel od „dodávateľa“ vypýtať aj pečeň! Domáci, aj...
Perkelt z vykostenej králičiny
… a naviac z mladej, tak bol chutný voňavý obed „krát_dva“ hotový! Neviem sa toho jemného,...
Segedínsky guláš s paradajkovým pretlakom
U nás veľmi oblúbený na spôsob ako ho robím ja s pretlakom. Je naozaj moc dobrý...
Zapekané kuracie rezne so syrom
Recept som som našiel v starej kuchárskej knihe po mame koľko tam bol ani sám neviem skúsil...