Foto: zoltan
Jednoduché chutné jedlo
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g čerstvé |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks |
|
0,05 l |
|
0,25 kg |
|
0,001 kg |
|
0,0001 kg drvené |
|
1 ČL drvená |
|
Postup
-
1
Pripravím si dve hlavné suroviny: šampiňóny a brokolicu, z ktorej použijem len polovicu, druhá polovica bude zajtra na raňajky.
-
2
Šampiňóny očistím, ošúpem, nožičky nakrájam na jemné plátky. Očistím jednu veľkú cibuľu, nakrájam ju a opekám na oleji na prudkom ohni spolu s nožičkami.
-
3
Ku cibuli pridám drvenú rascu, naozaj jednu kávovú lyžičku a pražím ďalšie tri minúty. Keď cibuľa je už trochu hnedá pridám šampiňóny, jednu menšiu kapiu na drobno nakrájanú, jednu paradajku. Zakryjem a nemiešam.
-
4
Nakoniec pridám brokolicu a dusím ešte nie dlhšie ako dve minúty. Na záver osolím a jemne dochutím zeleným korením. Ryžu pripravím podľa známeho postupu.
a takto finálna verzia
vďaka za super nakopnutie @zoltan