dnes som zase varila pre mojich chlapov (pre dvoch zo štyroch) a na rad prišla ryba... chlapi sa z ryby moc nenajedia, ale príloha je taká sýta, že to vyváži... chlapi si pochvaľovali - rybka bola šťavnatá a príloha mierne pikantná... a ja spokojná, že im chutí
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podkovičky |
|
|
|
1 ks (väčšia) |
|
2-3 strúčky |
|
čerstvé |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
ako základ použijeme slaninu, najskôr som dala obyčajnú, nakrájanú nadrobno a tú som opražila na suchej panvici, bez oleja, slanina sa vyškvarí a na nej pokračujeme - prihodíme nakrájanú, prerastenú slaninu a cibuľu a jemne ich opražíme... pridáme nasekaný cesnak, poprášime červenou pálivou aj sladkou paprikou, chvíľu miešame a zalejeme vodou... pridáme šampiňóny, pokrájanú papriku a paradajky, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme až do zmäknutia zeleniny...
-
2
potom pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany, zamiešame a už nevaríme
-
3
uvaríme cestoviny, netreba ich variť do mäkka, budú sa ešte zapekať
- 4
podkovičky z kapra umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu červenej papriky a drvenej rasce... podkovičky opečieme na oleji a odložíme do tepla
- 5
do zapekacej misy dáme uvarené cestoviny a dusenú zeleninu, dobre premiešame... navrch poukladáme podkovičky kapra a potrieme ich kyslou smotanou s pridaním trochu červenej papriky
- 6
dáme zapiecť do horúcej rúry na 10 minút
- 7
trochu vzdialený pohľad zblízka...
- 4
ja mám ryby veľmi rada ale akurát kapra akosi extra nemusím. lenže kapor sa dá vymeniť za iný druh ryby, pravdaže. a toto by som si osobne vedela predstaviť aj s kuracím prsom (a pre mňa bez akéhokoľvek mäsa). navrhnem mojim chlapom (synovi) a vyskúšam.