Kapor na mlynársky spôsob fotorecept

evusik - fotkaevusik, 4. marca 2015
Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept)
Foto: evusik

dnes som zase varila pre mojich chlapov (pre dvoch zo štyroch) a na rad prišla ryba... chlapi sa z ryby moc nenajedia, ale príloha je taká sýta, že to vyváži... chlapi si pochvaľovali - rybka bola šťavnatá a príloha mierne pikantná... a ja spokojná, že im chutí

20 minút
príprava
30/10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 podkovičky
1 ks (väčšia)
2-3 strúčky
 čerstvé
1-2 ks
1 ks
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ako základ použijeme slaninu, najskôr som dala obyčajnú, nakrájanú nadrobno a tú som opražila na suchej panvici, bez oleja, slanina sa vyškvarí a na nej pokračujeme - prihodíme nakrájanú, prerastenú slaninu a cibuľu a jemne ich opražíme... pridáme nasekaný cesnak, poprášime červenou pálivou aj sladkou paprikou, chvíľu miešame a zalejeme vodou... pridáme šampiňóny, pokrájanú papriku a paradajky, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme až do zmäknutia zeleniny...

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany, zamiešame a už nevaríme

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    uvaríme cestoviny, netreba ich variť do mäkka, budú sa ešte zapekať

  4. 4

    podkovičky z kapra umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu červenej papriky a drvenej rasce... podkovičky opečieme na oleji a odložíme do tepla

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do zapekacej misy dáme uvarené cestoviny a dusenú zeleninu, dobre premiešame... navrch poukladáme podkovičky kapra a potrieme ich kyslou smotanou s pridaním trochu červenej papriky

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dáme zapiecť do horúcej rúry na 10 minút

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    trochu vzdialený pohľad zblízka...

    Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Určite to bolo mäkkučké jemné šťavnaté mäsíčko, ktoré sa priam rozplýva v puse a na jazyku, delikatessa pre gurmánov a fajnšmekrov, plné vitamínov, jedlo ktoré posilní a zahreje, je to výborný životabudič pre chorých, zoslabnutých, deti i zdravých, výborne chutí za tepla i za studena, je to vynikajúca symfónia chutí použitých surovín a skvelým doprovodom je pohár kvalitného suchého bieleho vína.... :-)
@evi čka, iba 7 obrázkov? ts, ts, ts. a @kimlo zabudol na úžasne harmonizujúcu chuť ale aj tak mám pocit, že si vstúpila do seba a zlepšuješ sa. dúfam, že tvoji chlapi ťa pochválili, obdivujú tvoje majstrovstvo a jedlo, ktoré si im s láskou pripravila patrične ohodnotili. :-))
ja mám ryby veľmi rada ale akurát kapra akosi extra nemusím. lenže kapor sa dá vymeniť za iný druh ryby, pravdaže. a toto by som si osobne vedela predstaviť aj s kuracím prsom (a pre mňa bez akéhokoľvek mäsa). navrhnem mojim chlapom (synovi) a vyskúšam.