Krémové srnčie ragú fotorecept

šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave
Michal Kružic, 27. februára 2015
Krémové srnčie ragú (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 ml
1 ks
1 stonka
1 čl
1 čl
200 ml
2 PL
50 g
Žemľová knedľa:
250 g (alebo rožky)
1 ks
2 ks
1 čl
2 strúčiky
300 ml
1 zväzok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň pred dusením srnčie plece nakrájame na malé kocky, zmiešame s nakrájanou cibuľou, pridáme soľ, korenie, bylinky, cesnak, horčicu a necháme cez noc v chlade.


  2. 2

    Na rozpálenom oleji urestujeme pripravenú zmes, pridáme med a podlejeme vínom. Dusíme do zmäknutia za občasného miešania, mäso pustí šťavu a vznikne krémová omáčka. Vyšľaháme šľahačku, ochutíme soľou a šľahačkou dozdobíme. Navrch pridáme pol lyžice brusníc.


  3. 3

    Na kocky nakrájané žemle zmiešame s pochutinami a pridáme nakrájanú a opečenú cibuľu, pridáme nastrúhaný cesnak a nasekanú vňať. Prilejeme mlieko a vypracujeme cesto, vytvarujeme valčeky, zabalíme ich do fólie, dáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 25 minút. Vychladnuté prekrojíme a opečieme dochrumkava.


Recept je zaradený do kategórií:
Srnčie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Pečené, Svadobný stôl

Diskusia k receptu

pusta1
krásny recept :-)
a tu je ragú z diviny tiež pokrájané mäsíčko na malé kocky :-)
pán šéfkuchár Kružic máte skvelé recepty, patrí vám moja poklona!
*****
spiral
Recept je jednoduchy a velmi chutny, ale co v surovinach robi 50g cokolady som nepochopil:)?