Krémové srnčie ragú fotorecept
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave
Michal Kružic, 27. februára 2015
Michal Kružic, 27. februára 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 150 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 stonka |
|
| 1 čl |
|
| 1 čl |
|
| 200 ml |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 50 g |
|
| Žemľová knedľa: | |
| 250 g (alebo rožky) |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 čl |
|
| 2 strúčiky |
|
| 300 ml |
|
|
|
|
| 1 zväzok |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň pred dusením srnčie plece nakrájame na malé kocky, zmiešame s nakrájanou cibuľou, pridáme soľ, korenie, bylinky, cesnak, horčicu a necháme cez noc v chlade.

- 2
Na rozpálenom oleji urestujeme pripravenú zmes, pridáme med a podlejeme vínom. Dusíme do zmäknutia za občasného miešania, mäso pustí šťavu a vznikne krémová omáčka. Vyšľaháme šľahačku, ochutíme soľou a šľahačkou dozdobíme. Navrch pridáme pol lyžice brusníc.

- 3
Na kocky nakrájané žemle zmiešame s pochutinami a pridáme nakrájanú a opečenú cibuľu, pridáme nastrúhaný cesnak a nasekanú vňať. Prilejeme mlieko a vypracujeme cesto, vytvarujeme valčeky, zabalíme ich do fólie, dáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 25 minút. Vychladnuté prekrojíme a opečieme dochrumkava.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








a tu je ragú z diviny tiež pokrájané mäsíčko na malé kocky :-)
pán šéfkuchár Kružic máte skvelé recepty, patrí vám moja poklona!
*****