Foto: katerin
Sú tu podobné recepty,ale iba podobné. V komentároch tých receptov boli negatívne názory na zemiaky varené v kyslom prostredí. Môžem potvrdiť,že zemiaky sa rozlývali na jazyku.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozporcované kura zasolíme a necháme bokom. Kyslú kapustu zmiešame s cukrom, nadrobno nakrájanou cibuľou,nastrúhanou mrkvou a na kocky nakrájaným jablkom(môžeme tiež nastrúhať),dobre premiešame a odložíme.
-
2
Na vymastený pekáč olivovým olejom poukladáme nakrájané zemiaky na koliečka (použila som červené zemiaky z vlastnej úrody),tak aby nám iba zakrylo dno,posolíme a okoreníme.
-
3
Na zemiaky rovnomerne rozložíme 1/3 pripravenej zmesi kyslej kapusty a na ňu rozporcované kura,rascu a poprášime gulášovým korením(podľa chuti iným).
-
4
Zakryjeme zbytkom zmesi kyslej kapusty.
-
5
Prilejeme pohár vody,prípadne bieleho vína (150-200ml),zakryjeme alobalom a dáme do rozhriatej rúry na 180st.C na 45-60 minút.
-
6
V mojom prípade ,po hodine,vytiahneme z rúry,stiahneme alobal,vidličkou z kuraťa zhrnieme kapustu a položíme naň tenké plátky masla a vložíme znovu do rúry až sa upečie do zlatova.(u mňa to bolo 30min.)
-
7
Po pol hodine...
Ja len chcem vediet, preco ludia pisu negativne komentare a sustavne kritizuju ako by to urobili oni ! Preco ludia nenafotia ich vlastny recept !? V tomto pripade hovorim o @Tiginkovi ! Jeeeeezus
prosím ťa, na tento recept aký typ zemiakov používaš?
varný typ, prílohové zemiaky či iné?
dakujem za odpoved vopred.
inak *****
@pusta ,použila som červené zemiaky z vlastnej úrody,ale bohužiaľ ,neviem ti povedať aký sú typ.