Quinoa so syrom a hrachovou kašou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 14. marca 2015
Quinoa so syrom a hrachovou kašou (fotorecept)
Foto: kecemis

Dcera mi zavolala, ze je na ceste k nam a je hladna. Bol som v robote a tak som si spocital, kym pridem Zobraziť celý popisDcera mi zavolala, ze je na ceste k nam a je hladna. Bol som v robote a tak som si spocital, kym pridem domov, budem mat tak este necelu hodinu. A nezabudla povedat:,, Som vegetarianka uz tyzden, tak mi priprav nieco bez masa". Nuz co uz sa da robit, moda je moda.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky varená
2 ks surové
2-3 ks malá
2-4 strúčiky
2 PL
1/4 PL
1/4 PL
2-3 PL
3/4 hrnčeka
2 PL
750 ml čerstvý (alebo mrazený)
1 PL
2-4 strúčiky
1 ks
60 ml
2 PL čerstvá
1/4 PL
1/4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Dal som si vyhriat ruru na 180 stupnou. Uvarenu quinou som dal do vacsej misky. Pridal som vajicka, sol, korenie, cerstvu cibulku nadrobno posekanu, pretlaceny cesnak, nadrobno nastruhany chedar, 2 lyzice parmesanu a struhanku. Vsetko som dobre premiesal a urobil kopceky na naolejovanom papieri. Tu by som chcel dat jednu radu. Ja pouzivam maly poharik s objemom priblizne 150 ml na vyrobu kopcekov. Zakazdym si ho natriem olejom, aby mi sla quinoa von bez problemov. Ak sa rozhodnete pre gulky, posprejujte ich s olejom. Potom ich dam do rury piect. Peciem asi 30 minut. Ked maju peknu hnedastu farbu, ich vyberiem.

    Quinoa so syrom a hrachovou kašou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kym sa mi piekla quinoa, do food processora som dal hrasok. Mozete pouzit cerstvy, potom ho treba uvarit, asi 3-5 minut. Mrazeny uvarim asi 1 minutu. Salotku a cesnak nasekany na drobno som dal do panvice oprazit, pokial cibulka nebola priesvitna. Dal som potom do food prcessora. Ja som tentokrat pouzil hrasok s mrkvickou v konzerve. Dal som stavu z jedneho citrona, jogurt, sol a korenie a basalkove pesto. V lete pouzivam cerstve bazalkove listy. Mixujem pokial nemam pozadovanu kasu, nie velmi na jemno a nie velmi na hrubo. Medzi tym sa mi upiekli moje kopceky.

    Quinoa so syrom a hrachovou kašou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Normalne robievam tieto kopceky s morcacim alebo kuracim mletym masom. Teraz som chcel urobit mojmu zlaticku radost. Ale tu slaninku zjedla ako za starych cias.

    Quinoa so syrom a hrachovou kašou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

motyka
Z guinoy som ešte nevarila. Nepoznám ani jej chuť. Ale určite to bude dobré v spojení s potravinami, ktoré sa s ňou kombinujú. Kde sa to kupuje?
Ale ten nápad, s tým pohárom na kopčeky je super, oceňujem. Díky.
pusta1
tak toto je super recept, chutil bý mi veľmi :-)
musím kúpiť quinou!
*****
jujoska
Dakujem za recept @kecemis aspon trochu posuniem quinou na vyssi level nez je priloha alebo plnka do zeleniny
staja
Máme radi quinou, väčšinou ako prílohu, toto sa mi páči, vyskúšam aj zapiecť. S tou zeleninou tiež fajn, ale názov jedla by bolo dobré @kecemis upresniť. Malo by to byť s hráškovou kašou. Hrachová by bola zo suchého hrachu.
danda3
Ďakujem za skvelý recept, tiež mám syna vegetariána, keď príde najbližšie domov, budem vedieť, čo mu nachystať.☺
amelie
veľmi jedlé - aj bez tej slaninky:-))) samozrejme, so slaninkou ešte viac:-) dobrý nápad, hviezdičkový:-)
katerin
Tiež som z quinoe ešte nič nevarila,ale musím povedať,že ma veľmi láka.Krásne naservírované-až mi sliny tečú!
5 hviezdičiek a ukladám do KK!
Bravo!!!
venusa
Už aj tu miznú príspevky ? Prečo práve u pána Malíka ? A kde sa stratil ?
kecemis
Dakujem Vam vsetkym za mile komentare.
@annan quinoa je stara plodina pouzivana v Peru, Bolivii a Chile uz viac ako 5000 rokov. V juznej Amerike ju tiez melu a pouzivaju v spojeni s mukou obilnou alebo kukuricnou. Cele zrna sa pouzivaju na kasu, alebo na zahustovanie polievok.
Neobsahuje lepok, preto je vhodna pre celiatikov. Obsahuje mnozstvo vitaminou (kyselina listova, beta-karoten, vitamin c..).  en.wikipedia.org/wiki/Quinoa...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia