Špagetová tekvica s kuracím mäsom
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Hokkaido polievka
Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie,...
Zabíjačková kapusta do pohárov
Keďže som potreboval minúť zvyšnú kapustu zo súdka, rozmýšľal som ako ju spotrebujem......
Pikantná oškvarková nátierka
Trochu menej tradičné zloženie, ale veľmi chutný výsledok. Doporučujem každému, kto má rád oškvarkové...
Údená krkovička na cibuľke
Jednoduchý a chutný recept ako spracovať údenú krkovičku, dobré pohostenie pre návštevu alebo pivnú partiu.
Frkanec - odľahčená verzia žĺtkových rezov
Žĺtkové rezy sú starý poctivý recept. Raz mi však sesternica dala tento recept a od vtedy pečiem už len takto....
Voňavé orechové rezy
Jeden z obľúbených orechových zákuskov pre tých, ktorí majú radi niečo sladké.
Kvaková polievka s kyslou smotanou a pohánkou
Toto je tiež recept od starkej, ktorý sa robil tieto predvianočné dni. K tejto polievke...
Kelová polievka s mletým mäsom
Na trhu mali pekné hlávky kelu, tak som jednu menšiu kúpil, tak prišla na rad...
12-hodinová kačica
Doteraz som vždy piekol kačicu na pomalo asi 5-6 hodín, až som objavil recept s 12-hodinovým pečením, tak som sa rozhodol ho vyskúšať....
Zaváraná cvikla s chrenom (aj bez chrenu)
Sladkokyslá zaváraná cvikla s chrenom, môže sa spraviť aj bez chrenu. Recept používame v rodine...
Srnčia lopatka na koreňovej zelenine v pomalom hrnci
Dostal som kus srnčej lopatky, tak som rozmýšľal ako ju urobím, až mi kamarát poľovník...
Úhrabky - recepty babičiek
Virtuálna priateľka @Radosť mi poslala mail s názvom " zemiaky, švábka, grule, brambory" zabudnuté...
Segedínsky guláš podľa ČSN
Pozerala som si YT a ponúkol sa mi recept na segedínsky guláš, ktorý som sa chystala variť....
Hovädzie trhané s cibuľovo-horčicovou omáčkou
Pomaly varené mäso s omáčkou lahodnej chuti.
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Bravčové kocky v kyslej kapuste
Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal....
Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka
Veľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete....
Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
Zabíjačkové zemiaky
Keďže ešte nepominul čas zabíjačkových špecialít a mnohí z nás majú ešte aj dostatočné zásoby kvasenej kapusty v súdku, ponúkam Vám tento jednoduchý a chutný recept....
Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....
Kokosové ježe
Koláčik pre milovníkov čokolády a kokosu, ktorý nechýba na vianočnom stole. Nenáročne pečenie, ktorého...
Pečené teľacie mäso
Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu...
Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...
Džgance
Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila....
Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami
Zasýti a zahreje, je chutná a zdravá. U nás začína obdobie polievok a táto patrí...
Pečené husacie stehná s lokšami a červenou kapustou
Nedeľný obed dnes s husacinou. Podávala som s čerstvými lokšami a červenou kapustou.
„Trešenina“
Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov...
Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede
Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok stojí za to....
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...