
Bôbovo-zemiakové placky s kyslou kapustou
Bôb je veľmi hodnotná strukovina a je škoda, že ho z nášho jedálnička vytlačila fazuľa....

Mrkvový šalát s cviklou a pažítkou
Akýkoľvek šalát je mojou prioritou :) A keď príde jeseň, čo iné by malo ísť do...

Perníkové rezy s gaštanovým pyré a cmarovým poťahom
Voňavý perníkový korpus je základom tejto dobroty.

Placky z cvikly a kyslej kapusty
Možno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo....

Jablkovo-orechový tart
Zo sypkých surovín a nakrájaného studeného masla urobíme mrveničku. Pridáme žĺtky a vypracujeme krehké cesto...

Perník s jahodovou polevou
Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Zemiakový závin s kyslou kapustou
Zemiakové cesto sa hodí na veľa jedál. Tento závin je u nás veľmi obľúbený a pritom...

Batatové tousty
Na prvý pohľad zvláštnosť, ale veľmi chutná a rýchla. A keďže sú tam bataty, ...

Zimná cviklová krémová polievka
Vraj zimná! Ono je to s ňou podobne ako aj s kapustnicou...

Roládky s kyslou kapustou
Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou....

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Klobása v zemiakovom ceste
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na...

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom
Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi
Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla...

Koláč z kyslej kapusty
Tento recept mi dala kamarátka pred rokmi, keď som zháňala niečo, na čo by sa dala použiť kyslá kapusta....

Kapusta kvasená v pohári
Ako väčšina z nás, aj ja som dlhé roky kvasil kapustu v súdku, staral sa o ňu, bojoval s "byrzou", odstraňoval a vyhadzoval z povrchu zmäknutú kapustu......

Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.

Trojkráľový koláč s čokoládou
Dnes, na Troch kráľov, v krajine, kde žijem, teda vo Švajčiarsku, rodičia od rána okupujú pekárne s cieľom zohnať pre deti trojkráľový koláč....

Silvestrovská kapustnica
Môj postup receptu je trošku iný ako sa dočítate inde, ale začínam tým, že varím...

Tvarohovo-pomarančové koláčiky
Tieto koláčiky si určite zopakujem aj na sviatky, sú výborné.

Kysnutá bábovka s tvarohom a kandizovaným ovocím
Bábovka napríklad na adventný čas. Každý kúsok s čokoládovým stromčekom.

Adventná bábovka so slivkovým lekvárom
Do misky preosejeme 450 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 kypriaci prášok do...

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....