Foto: iva63
Recept som objavila v jednej nemeckej kuchárskej knihe...Eclairs je cesto odpaľované... do polovice dávky som dala mokka šľahačkový krém a do druhej polovice som Zobraziť celý popisRecept som objavila v jednej nemeckej kuchárskej knihe...Eclairs je cesto odpaľované... do polovice dávky som dala mokka šľahačkový krém a do druhej polovice som uvarila vanilkový krém, ktorý sa u nás používa do odpaľovaných venčekov... Ako som sa dočítala na internete Eclairs prináleží francúzom...tiež postup plnenia je odlišný od toho nemeckého-:)
na 220 °C
Suroviny
250 ml |
|
60 g |
|
štipka |
|
200 g |
|
5 ks |
|
varený krém: | |
250 ml |
|
75 g |
|
1 ks |
|
350 ml |
|
alebé nevarený krém: | |
500 ml |
|
60 g |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
do hrnca si dáme vodu, maslo a štipku soli... keď to zovrie, pridáme múku a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu, ktorá sa nám nesmie lepiť
-
2
odstavíme z ohňa, preložíme do misky...necháme vychladnúť a pridávame vajcia...nie naraz! za každým dobre premiešame hákmi...vznikne nam hustá zmes
-
3
zmesou naplníme sáčik a striekame na plech malé tyčinky (ja som robila 5 cm)
-
4
rúru dobre rozohrejeme na 220 stupňov a pečieme 25 minút...čas si musíme sami ustriehnúť, podľa typu rúry...
-
5
počas pečenia neotvárame dvierka
-
6
ešte teplé prekrojíme (na obrázku je vidieť vrchný diel natretý marhuľovou glazúrou)
-
7
nastriekame plnku (na obrázku je varený krém do odpaľovaných venčekov, recept som doložila k 12 bodu môjho receptu)
-
8
Eclairs zlepíme a podľa pôvodného receptu z nemeckej knihy mala ísť na vrch tá marhuľová glazúra a ešte fondant!...lenže ja som mala pripravenú len glazúru a fondat sa mi minul tak som zvolila len čokopolevu -:)
-
9
tieto som nepotrela z vrchu marhuľovou glazúrou, iba som ich posypala práškovým cukrom
-
10
z toho istého cesta mi vyšlo aj niekoľko venčekov
-
11
-:)
-
12
tu je môj zdroj-:)... varený krém :z mlieka, cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, do ktorého keď vychladne pridáme vyšľahanú šľahačku-:) nevarený krém: vyšľaháme šľahačku s cukrom a pridáme jednu čajovú lyžičku instatnej kávy
-
13
dobrú chuť-:)
skláňam sa pred tebou :-)
máš môj úprimný obdiv.
@izabella929 , @3sandra3 dakujem-:)
@palokuchki veľmi pekne ďakujem aj Tebe a veľmi rada by som ťa samozrejme ponúkla-:)