Eclairs fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 5. júna 2013
Eclairs (fotorecept)
Foto: iva63

Recept som objavila v jednej nemeckej kuchárskej knihe...Eclairs je cesto odpaľované... do polovice dávky som dala mokka šľahačkový krém a do druhej polovice som Zobraziť celý popisRecept som objavila v jednej nemeckej kuchárskej knihe...Eclairs je cesto odpaľované... do polovice dávky som dala mokka šľahačkový krém a do druhej polovice som uvarila vanilkový krém, ktorý sa u nás používa do odpaľovaných venčekov... Ako som sa dočítala na internete Eclairs prináleží francúzom...tiež postup plnenia je odlišný od toho nemeckého-:)

25 minút
na 220 °C

Suroviny

250 ml
60 g
štipka
200 g
5 ks
varený krém:
250 ml
75 g
1 ks
350 ml
alebé nevarený krém:
500 ml
60 g
1 čl




Postup

  1. 1

    do hrnca si dáme vodu, maslo a štipku soli... keď to zovrie, pridáme múku a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu, ktorá sa nám nesmie lepiť

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    odstavíme z ohňa, preložíme do misky...necháme vychladnúť a pridávame vajcia...nie naraz! za každým dobre premiešame hákmi...vznikne nam hustá zmes

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zmesou naplníme sáčik a striekame na plech malé tyčinky (ja som robila 5 cm)

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rúru dobre rozohrejeme na 220 stupňov a pečieme 25 minút...čas si musíme sami ustriehnúť, podľa typu rúry...

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    počas pečenia neotvárame dvierka

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ešte teplé prekrojíme (na obrázku je vidieť vrchný diel natretý marhuľovou glazúrou)

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nastriekame plnku (na obrázku je varený krém do odpaľovaných venčekov, recept som doložila k 12 bodu môjho receptu)

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Eclairs zlepíme a podľa pôvodného receptu z nemeckej knihy mala ísť na vrch tá marhuľová glazúra a ešte fondant!...lenže ja som mala pripravenú len glazúru a fondat sa mi minul tak som zvolila len čokopolevu -:)

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    tieto som nepotrela z vrchu marhuľovou glazúrou, iba som ich posypala práškovým cukrom

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    z toho istého cesta mi vyšlo aj niekoľko venčekov

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    -:)

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    tu je môj zdroj-:)... varený krém :z mlieka, cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, do ktorého keď vychladne pridáme vyšľahanú šľahačku-:) nevarený krém: vyšľaháme šľahačku s cukrom a pridáme jednu čajovú lyžičku instatnej kávy

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    dobrú chuť-:)

    Eclairs (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

pusta
vynikajúci recept a excelentná práca, ivka. si úžasne šikovná. (y)
skláňam sa pred tebou :-)
máš môj úprimný obdiv.
danda3
Ivka, vydarili sa Ti, krásna práca!♥ Ja som ešte neskúšala ani venčeky ani veterníky, možno raz.☺
iva63
@danda3 ďakujem-:)...raz začneš s odpalovaným cestom a nebudeš chcieť prestať! je to jednoduché...pri tomto recepte som ani neznižovala teplotu, ani neotvárala dvierka...recept mám odskúšaný,robím aj so slanými plnkami!
havino
Ivka, pekne ti vyskočili, pekné ich máš. ja robím rožteky, banániky s vanilkovým krémom a kávovou šľahačkou. Potrieť marhuľovou glazurou som ešte neskúšala. určite vyskúšam. Teraz v sobotu som sa trošku po dlhých rokoch praxe potrápila s veterníkmi, mám novú rúru, chcelo to inú teplotu.
slavka11
milujem odpalovane cesto. este ked ho mam bez vajicok tak uz ho ochutnavam. Myslim, ze pre uplnost by bolo fajn pridat aj postup a recept na tvoje plnky a na tu glazuju. Dakujem az to doplnis vyskusam. Zaujimalo by ma ako to spolu chuti
anina6
veľmi pekne spracovaný a nafotený recept, ukladám si ho. a keď naberiem odvahu skúsim, mohol by sa vydariť.
iva63
@havino tiež robím venčeky aj veterníčky...ale tieto malinké eclairs som dala na varechu práve kvôli ich nenáročnosti a jednoduchosti! nech aj tie z nás, ktoré ešte odpaľované cesto neskúšali - naberú odvahu, veď ako vidieť na mojich fotkách, je to úplne jednoduché-:) ...čo sa týka tej marhuľovej glazúry, tak pridám recept -:) ďakujemTi-:)
iva63
@anina6 určite sa Ti vydarí, tie tvary sú úplne jednoduché...ďakujem, že si klikla na môj recept
irenaw
ochutnala by som ;-) pekne spracovaný recept
lusinkab
ja som mala problem s odpalovanym cestom (robila som na 6 krat) a stale skoncilo v kosi .... nakoniec som nasla jeden recept a uz to ide ako od ruky :-) mam ich velmi rada a tvoje su ako na vystavu :-) krasne
medovnicek
venčeky z odpalovaného cesta sú moje zamilované, ja som ich ešte nikdy neskúšala sama robiť, tieto tvoje Eclairs vyzerajú veľmi lákavo, vďaka za super postup, podľa neho sa snáď už aj ja odhodlám ich vyskúšať
marijanka712
Ivka ty si ako profesionálna cukrárka a špecialistka na zdravé pečivo klobúk dole pred tebou máš ich ako cez šablónu a tá chuť .... ja tu len tak slintám , ale idem radšj k svojim papierikom už som nejaké to kilečko zhodila pri tejto činnosti..... ,ale teba si stále pozriem nedá mi to odložila som si do kk príde aj na ních....
iva63
dievčence veľmi pekne Vám ďakujem, že ste sa zastavili pri mojom recepte-:)
malroxa
dokonalé "eklerčiky" ste spravila. aj tu v bruseli ich majú, sú výborné. aj v rusku ich robia, tiež sa volajú ekler.
siskam
Dnes som ich robila. Môj manžel keď videl obrázok,ihneď si ich objednal, musím povedať, že sú fakt vynikajúce a on je z nich priam nadšený. Určite ich budem musieť robiť často. Vďaka za recept Ivka.
iva63
@siskam som rada, že si recept vyskúšala a boli ste aj spokojní-:) ďakujem
kata50
Ivka, už aj ukladám do KK. Máš ich krásne !
elixir
@iva63 tak toto je naozaj krásne Ivka, neviem ako som mohla prehliadnuť. Mám teraz doma krásnu knihu o Patisserie a pozerala som ako sa tieto francúzske dobroty pripravujú a viem, že je to všetko piplačka - niečo väčšia, niečo menšia, ale vždy precízna piplačka. Máš môj obdiv, vyšli Ti výborne. :)
mariamka
podla mna by sa @redakcia nemala montovat do hodnotenia receptov, ked uz chcu, nech vystupuju ako sukromne osoby, myslim ze je to neprofesionalne .) a kazii to dojem Varechy. tieto rohlicky su samozrejme dokonale.. k autorke a receptu len poklona..
farbuska
Prvý raz tuším aj ja skúsim odpaľované cesto. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia