prazdny

Nákyp z osích hniezd s čučoriedkami

Bezmäsité jedlá

Všetky zvláštne a nie bežné recepty sú pre mňa výzvou. Keď som uvidela tento recept v nejakých starších novinách, okamžite bolo rozhodnuté....

prazdny

Cestoviny s pestom z mrkvovej vňate

Bezmäsité jedlá

Väčšina ľudí vňať mrkvy vyhadzuje. Tá pritom obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a dá sa používať...

prazdny

Vegetariánsky stroganov

Bezmäsité jedlá

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Seitan môžete použiť aj kúpený, ja som si vyrobila vlastný....

prazdny

Rýchly víkendový obed

Bezmäsité jedlá

Recept na rýchle víkendové zeleninové menu.

prazdny

Horné kuracie stehná na zelenine so šafranom

Kuracie mäso

Pripravte si kuracie stehná troška inak ako ste zvyknutí. Zopár blizien šafranu a dostane to šmrnc....

prazdny

Hlivová omáčka

Bezmäsité jedlá

Keďže zostalo veľa ryže zo včera tak recept na hlivovú omačku. Hlivu umyjeme očistíme a nakrájame na...

prazdny

Perkelt z kuracích pŕs do plaviek

Kuracie mäso

S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....

prazdny

Špagety s hráškom a so šunkou

Cestoviny

Špagety sú veľmi vďačnou cestovinou. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a veľmi rýchlo. A...

prazdny

Brokolicový nákyp

Bezmäsité jedlá

Brokolicu umyjeme, očistíme, rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Potom vodu zlejeme...

prazdny

Kurací šašlik so zeleninou a s olivami

Kuracie mäso

Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.

prazdny

Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami

Bezmäsité jedlá

Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....

prazdny

Cestoviny s bazalkovým tofu

Cestoviny

Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...

prazdny

Hovädzie z pivnej marinády

Hovädzie mäso

Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

prazdny

Dedova kaša

Hlavné jedlá

Je to obilninová kaša po našom.

prazdny

Bratislavské bravčové pliecko

Bravčové mäso

Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...

prazdny

Obed z kuchty

Bravčové mäso

Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....

prazdny

Zeleninový zázrak na chrípku

Bezmäsité jedlá

Rýchly recept na zeleninovú polievku, keď na človeka niečo lezie.

prazdny

Zeleninová polievka

Bezmäsité jedlá

Pre veľkých aj malých milovníkov polievok, prekvapí svojou chuťou.

prazdny

Výborný obed z jedného pekáča

Hlavné jedlá

Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...

prazdny

Fašírky z mletého kuracieho mäsa

Kuracie mäso

Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...

prazdny

Rýchla kapustová polievka

Bezmäsité jedlá

Naozaj veľmi ľahký postup pri varení.

prazdny

Zapekaný karfiol

Hlavné jedlá

Karfiol patrí k jednému z veľmi obľúbených druhov zelenín....

prazdny

Sladko-kyslé kuracie kúsky

Kuracie mäso

Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.

prazdny

Kapusta ako mozoček

Bezmäsité jedlá

Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

prazdny

Tvarohové buchty s pridaním oleja a masla

Koláče

Tieto buchty som robila s pridaním oleja a masla a z dvoch druhov múky.

prazdny

Čerešňové halušky

Bezmäsité jedlá

Čerešne v koláči áno. Ale v haluškách?!? Vyskúšajte!

prazdny

Kuracie nôžky na olivách a citróne

Kuracie mäso

Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.

prazdny

Krúpy so zeleninou

Hlavné jedlá

Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Makové lievance

Hlavné jedlá

Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....

prazdny

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne

Kuracie mäso

Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

prazdny

Zemiakový šalát s kurkumovou zálievkou

Bezmäsité jedlá

Zemiakových šalátov je veľmi veľa druhov. Zmenu urobí aj kurkuma, ktorá sa u nás používa čoraz častejšie. A oprávnene....

prazdny

Rybacie filé na cesnaku a chrene

Hlavné jedlá

Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....

prazdny

Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli

Kuracie mäso

V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni....

prazdny

Rolky z rybacích filiet

Hlavné jedlá

Zmena neuškodí. Rybičky v tvare roládok určite nielen zaujmú, ale aj zachutia. Rýchla príprava...

prazdny

Cibuľovo-zemiakový nákyp

Bezmäsité jedlá

*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...