Pečené morčacie stehno s hubovou príchuťou fotorecept
Hubovú chuť v jedlách mám rada, ale nikdy nekupujem žiadne hubové korenie v obchode. Každú jeseň nasuším nožičky z podpňoviek a potom Zobraziť celý popisHubovú chuť v jedlách mám rada, ale nikdy nekupujem žiadne hubové korenie v obchode. Každú jeseň nasuším nožičky z podpňoviek a potom ich rozmixujem. A mám zásobu do ďalšej sezóny.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pekáč vymastíme a uložíme doň morčacie stehná. Posypeme rozmixovanými sušenými hubami, lístkami rozmarínu a osolíme.
-
2
Okolo stehien dáme nakrájané cibule a strúčiky cesnaku. Podlejeme asi 1 dl vody a zakryté pečieme v rúre na 180 °C domäkka.
-
3
Potom vyberieme, stehná položíme na taniere a udržiavame chvíľu v teple. Cibule a cesnak v pekáči rozmixujeme.
- 4
Omáčkou podlejeme stehná a hneď podávame. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu