Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom
Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...
Hrubozrnná paštéta
Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.
Vyprážané palacinky plnené šunkou a syrom
Zo surovín na palacinky vymiešame cesto. Z cesta upečieme na panvici palacinky z oboch strán...
Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou
Ja a huby veľmi nie sme kamaráti, toto je jeden z mála receptov, kde ich dokážem zjesť....
Kurací paprikáš à la Bogar
Tento recept je obľúbený a rýchly, milujú ho hlavne deti. Ako prílohu môžete použiť knedľu...
Heľpianske trhance
S týmto receptom som sa prvý raz stretla u nás v práci, robí sa najmenším detičkám podľa noriem v školskej jedálni v MŠ....
Dolky od našej babky
Dolky, ktoré robí naša babina, nie je to asi jej recept, ale to vôbec...
Rýchle cuketovo-syrové cestoviny
Recept vytvorený na základe "čo chladnička dala", takže si ho ľahko upravíte podľa vlastnej chuti a...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Kurča - Kornish Hen - pečené v papierovom vrecúšku
Variant mojeho klasického kurčaťa pečeného v „sáčku“....
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
Cuketové placky s čerstvými bylinkami
Cuketu opláchneme pod vodou, osušíme a celú najemno nastrúhame do misky.
Omáčka zo sušených húb
Tri alebo 4 hrste sušených húb zalejeme teplou vodou a necháme...
Z jedného kuracieho stehna dve
Dnešný sviatočný obed som pripravila z kuracieho stehna, z ktorého som odstránila kožu a túto som...
Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...
Polievka z ľadového šalátu
Aj vám zostavá ľadový šalát? Tu je inšpirácia ako ho využiť.
Kapustové holúbky spod Urbanovej veže
Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...
Bryndzový krém s pečenou slaninkou
Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom...
Zemiaky pečené na kukuričnom škrobe
Jednoduchý variant prípravy zemiakov, aj v slovenských regiónoch mimoriadne obľúbených. Inšpirovala ma mladá čínska kuchárka...
Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...
Babičkina fazuľová kaša
S jedlom sa spájajú aj rôzne emócie, vo mne kaša fazuľová evokuje krásne spomienky na detstvo, keď som chodila na prázdniny k mojej, teraz už 84-ročnej babičke....
Bravčové výpečky s červenou kapustou
Moje obľúbené jedlo, vyskúšal som viacero receptov, tento na pomalo je zatiaľ najlepší.
Dusené jahňacie kolienko so saturejkou
Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.
Fazuľové struky s jamón serrano
Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...
Zeleninová príloha na odľahčenie
Mimoriadne rád asistujem svojej pani, pri jej nárazových „výletoch“ za vidinou každoročného „bikini obdobia“. Veď...
Ružový ryžový nákyp s datľami a čerešňami
Objednávka vnučiek našich susedov, ktorí o takej ryži nemajú ani „šajn“. Nemal som sušené slivky, tak som si pomohol sušenými datľami bez kôstok....
Ovsené palacinky s jablkami
Do misky dáme 150 g ovsených vločiek, 2 vajíčka a 1 pohár mlieka.
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....