Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.
Lievance zo zemiakov a šampiňónov
Tieto slané lievance robievam najmä v lete ako prílohu k špenátu rôznym omáčkam, napr. kôprovej,...
Quinoa s citrónovou šťavou
Kedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez...
Kysucký zemiakový posúch
Po sto rokoch som sa dostala na víkend domov! Hurááá! Nielenže jahôdky na mňa v záhrade čakali,...
Kuracie krídelka na ochutenom masle
Kuracie mäso mám rád s maslom pečené. Tak som urobil aj krídelka na masle s cesnakom...
Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom
Keď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa,...
Hlivová polievka s mrveničkou
Tato polievka sa u nás varí už dve generácie. Je to moja obľúbená polievka. Kupovaná...
Zapečena krkovička so syrom a smotanou
Recept je trocha pozmenený z podobných receptov, výhoda tohto receptu je to , že môžeme si...
Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi
Nedeľný sviatočný obed a ja som urobila veľmi chutné morčacie krídla na kurkume so zázvorom a cesnakom....
Hrebenatky na hubovom lôžku - Noix de St-Jacques au lit des champignons
V tržnici mali krásne hrebenatky, očistené, bez mušlí. no nekúp ich... Žiaľ, ...
Králičie stehná s omáčkou z čiernych ríbezlí a tekvicou
Sem tam vybočím zo spoločensky zaužívaného „gastroalgoritmu“ a v kuchyni do finálneho diela skombinujem aj suroviny oku,...
Odkukané mäsko
Raz ma kamarátka pohostila výborným soté, nevedela som sa ho dojesť. Inšpirovala som sa a...
Polievka z tekvicových jadierok a tekvicový prívarok so zemiakmi a volským okom
D nes som prvý krát vzala zo záhrady mladú tekvicu. Chcela som spraviť tekvicový prívarok...
Brokolica zapečená s bryndzou a prosciuttom
Nemám rada, keď sú zapečené jedlá skôr dusené, ako zapečené. Ja najradšej takto naplocho......
Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde
Dnešný obed troška výdatnejší. rebierka som si priviezla z domova úplne čerstvé, takže chuť neporovnateľná...
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive
Ďalšia chlapská lahôdka do „postupky“ vhodná pre všetkých gurmánov bez rozdielu pohlavia, veku a farby pokožky....
Vtáčence v hniezde
Nepokladám tento recept za vtip, alebo znevažovanie jedla. keď som to uvidela na nete, ...
Croque Madame
Jeden z najlepsich klasickych ( kaloricka bomba) francuzskych sendvicov spomenuty vo Wiki, Larousse Gastronomique, Julia...
Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob
Bravčová pečeň sa pripravuje často restovaním, , každý má svoj obľúbený spôsob, u nás...
Orechovo-syrová torta
Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď...
Kuracia pečienka zapečená v strúhanke
Takýto podobný recept som už dával z kuracích prs. Povedal som si prečo nie aj pečienka....
Pesto z rukoly na spaghetti
Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, ...
Pečené brambory se zelným salátem na řecký způsob
I takhle se dají upéct brambory, které jsem si zamilovala jako přílohu k zelnému salátu z...
Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu....
Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...
Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)
Živánska v pekáči
Tento svoj recept robievam v lete a na jeseň dosť často, každý má svoj obľúbený spôsob,...
Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami
Velmi jednoduche, rychle a pritom vyborne jedlo ;-)
Židovské morčacie stehno na horčici a majoráne
Vybrala som na nedeľu jeden zo svojich osvedčených receptov židovskej kuchyne, morčacie stehno husto našpikované ...
Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.