Bravčové rebrá s klobásovou plnkou fotorecept
Foto: kukulienka71
Rozplývavé mäsko je najlepšie čerstvo upečené. Kto má rád, pochutí si na ňom aj nastudeno.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tešila som sa tomuto kusu mäsa, bolo vhodné na plnenie a minule mi ostalo trocha mletého pliecka, bolo ho práve dosť. Rebrá som umyla, osušila a z mäsitej strany narezala vodorovne tak, aby sa do nich dalo plniť.
-
2
otvor bol väčší, zmestila sa mi doň skoro celá ruka. Treba dať pozor, aby sa mäso neprederavilo zdola či zhora.
-
3
V miske som zmiešala pretlačené strúčiky cesnaku, korenie a soľ. Tú som dala odoka. Zhruba polovicou zmesi som potrela mäso zvonka-zvnútra, poriadne vmasírujúc. Zvyškom som ochutila mleté mäso v inej miske, pridala ešte červenú mletú papriku a nechala stáť asi hodinu obe mäsá.
-
4
Potom som plnku natlačila do otvora
-
5
a kraje upevnila tromi špáratkami
-
6
Medzitým sa mi už vyhrievala rúra spolu s pekáčom, kde sa roztápala masť. Do horúcej som vložila mäso, zakryla alobalom a piekla celé dve hodiny na rovnakej teplote 180°C. Po hodine som rebrá skontrolovala a otočila, znova prikryla a dopiekla. Ničím som nepodlievala ani nepolievala pred ani počas pečenia, mäso sa robilo samé. Pripravila som zatiaľ parené zemiaky.
-
7
Keď sa mäso už rozplývalo, tak som rúru vypla a mäso nechala chvíľu "odfúknuť". Kostičky vypadli skoro samé.
-
8
Mäkkučké mäso s lepkavým povrchom a fantastickým výpekom bolo pripravené na podávanie
-
9
V sprievode domácej kyslej zaváraniny je to nebíčko v papuľke. Aj len s čerstvým chlebíkom.
Voľakedy,keď sa mi nechcelo robiť plnku,tak som si jednoducho rozrezal čerstvú klobásu a plnka bola na svete.Dobre som ju prehnietil
a potom som s ňou plnil mäsá.
* * * * *
@patroveckypitrs , @terinka55 , @rulik , to je dobre, že vám fotka vie urobiť chúťky, máte tú správnu gurmánsku predstavivosť;-) ďakujem pekne za uznanie:-)
@babkamt , vidíš, klasika ide aj u nás v studenom počasí. Izka tiež pred časom plnila rebrá, iste aj tvoje budú výborné. Ďakujem ti za pekné hodnotenie.
@mesiar50 , @kecemis , pánom to rovnako myslí:-) keď je poruke dobrá klobáska, nie je čo riešiť;-) Ďakujem aj vám, urobili ste mi radosť:-)
máš niečo so správami?
neprechádza mi u teba pošta :-(
Tiež plním teľaciu hruď ako uvádza @Jerika.No veru rebrá sa klobáskovej plnky dočkajú
@jerica milá, pobavila si ma:-)) ty si mňasková, ja viem;-)
@havino , no veď tak ako píšeš, tiež som to nekupovala u nás, ale v Maďarsku. Teľaciu hruď som ešte nerobila, spomínate ju aj s @tatrankou , dobré inšpirácie si vymieňame. Budem rada, ak ten recept vyskúšate a napíšete, ako chutilo.
@izabella929 , už mi zaberali dosť miesta tie rebrá, som rada, že sa dostali na stôl a to práve v tejto úprave. Pozerala som aj tvoj recept, máš to po svojom, nápadité.
@veronikkka , hviezdičky aj pošta doleteli, ďakujem ti:-)