Pekinské palacinky s mladou cibuľkou fotorecept
Foto: kukulienka71
Pod týmto názvom som ich našla v červenej kuchárskej knihe, odkiaľ čerpám množstvo nápadov. Vyskúšané, chutné, recept v slovenčine predkladám.
príprava
Postup
-
1
Nemala som veľké očakávania voči týmto palacinkám, ale sú výdatné a chutné. Hodia sa ako rýchla večera či občerstvenie. My sme pri nich skladali 500 kusové puzzle:-) Cibuľku som umyla a nakrájala na tenké kolieska
-
2
Vajcia, vývar a múku som zmiešala metličkou tak, aby v hmote neboli hrudky. Pridala som cibuľku a na malé kocky nakrájanú slaninu. Vývar aj slanina boli síce slané ale trocha soli sa do cesta zíde.
-
3
Nechala som chvíľu postáť a potom som na panvici s priemerom 25cm na rozhorúčenej lyžici oleja piekla palacinky. Z tejto dávky vyjdú 4 kusy. Cesto som nalievala naberačkou a potom lyžicou rozotrela do strán, aby boli palacinky rovnomerne hrubé.
-
4
Z oboch strán som ich piekla do chrumkava. Olej si priebežne pri pečení ostatných treba dopĺňať.
-
5
Sú chutné teplé aj studené, ponechané vcelku aj pokrájané. Kúsky sa šikovnejšie držia v ruke.
ešteže ťa tu po ruke mám..viem-čo skúsiť-keď prázdny žalúdok vyhráva nám..:-)
Milá @radost , neradím nahradiť ničím iným. Hrnček polievky dodá tú správnu chuť, to musíš ochutnať, aby si vedela, o čo mi ide;-) mlieko a tobôž minerálka sú chuťovo niekde úplne inde, v nevýrazne. No ak skúsiš tak, daj vedieť, rýchlo jedlé to bude určite tiež:-), ďakujem
slovniky.juls.savba.sk/?w=pekinsk%C3%BD&s=exact&c=pb4c...
O zmene nazvu Vasho receptu ste boli upovedomena aj mailom pri prvotnom zverejneni receptu.