Flank steak s dijonskou omáčkou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 6. decembra 2015
Flank steak s dijonskou omáčkou (fotorecept)
Foto: afataga

Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík, bola som ale sklamaná, keď som ho dnes otvorila, myslela som, že mäso bude trochu hrubšie, takže výzva :-). Boli tam 4 ks, tento bol najtenší.

2
porcie
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
 čerstvo mleté
1/2 ČL
Omáčka:
250 ml
3 ČL
2 ks
podľa chuti
1 ČL
Na dokončenie:
 hrubozrnná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som vybrala z chladničky asi 40 min. pred prípravou, umyla, osušila, posypala drveným korením, fotené pred korením. Takéto to bolo tenké, až ma to vydesilo, no ale ako hovorím, výzva

    Flank steak s dijonskou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala štipku masti a nechala poriadne rozpáliť, mäso som robila z každej strany necelú minútu, vybrala na pekáčik a dala do rúry na 50° asi na 6 min., kým urobím omáčku.

    Flank steak s dijonskou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice s výpekom som naliala smotanu a redukovala som asi 5 min., pridala som horčicu, chilli, soľ, premiešala, odstavila, pridala maslo a zamiešala som ho do omáčky.

    Flank steak s dijonskou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som pokrájala, na tanier som dala opekané zemiaky, mäso, omáčku a posypala som hrubou soľou a isotom. Dúfala som, že to mäso bude viac rare, ale neviem ako by som to dosiahla s takým tenkým. Ale bolo to dobré aj tak.

    Flank steak s dijonskou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nedávno sa ku nám na záhradu začal chodiť kŕmiť ďatel zelený, pridávam len tak na spestrenie :-)

    Flank steak s dijonskou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
posledný obrázok je žlna zelená..nádherný vták..videla som ho u nás len párkrát v živote..má prenikavý hlas..
urobila si mi radosť..:-)
@luss44 skor si mala nahlasit :-)
@mijaita vedela som ze je to ploche maso, ale prekvapilo ma, ze AZ TAK moc ploche, lebo som videla fotky a videa, vsade bolo trochu hrubsie, ale este mam 3 ks, tie su hrubsie, mozno dojde aj na tatarak
@zuzanka1367 dakujem a skriatka si nevsimaj, dopraj mu trochu radosti :-), ved asi vieme kto to je
@radost som rada, ze som ti urobila radost :-), ale žlna zelena a datel zeleny su dva nazvy pre toho isteho vtaka
@patrovieckypitrs ano, mas pravdu
@izabella929 dakujem
@radox1 dakujem, dufam, ze bude lepsi z hrubsieho kusa, mne hanger chuti viac, ale je to strasna robota ho ocistit
takéto krásne mesko vidím prvý krát,a to som už videl kadečo.ukladám ako každý Tvoj recept,a zistím,kde sa dá takéto mesko zohnať.potom už môžem vyskúšať aká je to dobrota
už som mala tú česť kúpiť v Metre dva krát pekný flank, mala som ho hrubší ako ty. Musím povedať, že nás fakt nadchol, mäso bolo úžasne jemné, až ma to prekvapilo. Jasne že dobre uležané a zrejme z kvalitného hoviadka. Marinovala som ho (olej, vínny ocot, worchester, údená paprika, čili a cesnak), 2 min z každej strany a 10 min v rúre na 100°C. Mám už dávnejšie skrytý recept, len fotky neboli :-) Aj dnes to máš u mňa za jedna
@kecemis dakujem
@frezia68 musis viac na slnku vysedavat, aby si dozrela :-), datel ta pozdravuje :-)
@bembo ak nemas po ruke Metro, u masiara si pytaj pupok, tak drzim palce
@tiginko teraz aby som ti bola naveky zauzlovana :-), skoda, ze clovek nevidi do toho pakla, ale tie ostatne su hrubsie, keby som tento platok robila tak dlho, mohla by som si rovno podrazky z toho vyrobit, skus niekedy kupit ten hanger, sice piplacka, ale maso podla mna este lepsie

Pridaj komentár k receptu: