Foto: domi454
Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku. A tá kyslá kapusta. Tá je fantastická, nasiaknutá tou Zobraziť celý popisNaučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku. A tá kyslá kapusta. Tá je fantastická, nasiaknutá tou fajnovou šťavou.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bôčik najprv trochu uvaríme, aby sa lepšie krájala koža na štvorčeky. Vložíme do plechu stehno, aj bôčik, posypeme korením na divinu a nakrájaným cesnakom. Podlejeme vodou z bôčiku, zakryjeme a dáme piecť. Tak asi po 1,5 hodine prilejeme víno a pečieme ďalej.
-
2
Po 2,5 hodine je už takmer mäkké.
-
3
Obložíme kyslou kapustou, už nezakrývame a dopečieme.
-
4
Podávame s knedľou - kúsok diviny, kúsok bôčiku. My sme pridali aj kolieska varenej domácej klobásy.
Jednoznačne * * * * *