Pečené stehno z daniela s bôčikom fotorecept

domi454 - fotkadomi454, 30. novembra 2015
Pečené stehno z daniela s bôčikom (fotorecept)
Foto: domi454

Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku. A tá kyslá kapusta. Tá je fantastická, nasiaknutá tou Zobraziť celý popisNaučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku. A tá kyslá kapusta. Tá je fantastická, nasiaknutá tou fajnovou šťavou.

20 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 kg
6 strúčikov
1 kg
200 ml




Postup

  1. 1

    Bôčik najprv trochu uvaríme, aby sa lepšie krájala koža na štvorčeky. Vložíme do plechu stehno, aj bôčik, posypeme korením na divinu a nakrájaným cesnakom. Podlejeme vodou z bôčiku, zakryjeme a dáme piecť. Tak asi po 1,5 hodine prilejeme víno a pečieme ďalej.

    Pečené stehno z daniela s bôčikom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 2,5 hodine je už takmer mäkké.

    Pečené stehno z daniela s bôčikom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obložíme kyslou kapustou, už nezakrývame a dopečieme.

    Pečené stehno z daniela s bôčikom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s knedľou - kúsok diviny, kúsok bôčiku. My sme pridali aj kolieska varenej domácej klobásy.

    Pečené stehno z daniela s bôčikom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

radox1
naco varit bocik,po 1,5hodiny sa ti upecie spolu so stehnom.
domi454
Bôčik som len na chvíľu uvarila. To len preto, že sa na varenom bôčiku oveľa lepšie krája koža na štvorčeky ako na surovom.
radox1
tak ti dam radu:do panvice daj pol cm vody a obvar len tu kozu na bôciku-staci 5-10minut.varenim totiz z mäsa unikaju chutove latky do vody a tym padom mäso straca svoju kondiciu.to iste plati aj pre koleno,cize nevarit ale pomaly piect prikryte surove.
patroveckypitrs
Parádny obedík hneď by som si dal. Dobrá to rada od poľovníka s tým bôčikom ja to tiež pridávam k divine aj k baranine. Čo sa tyká tej kože tu stačí narezať tak po hodine pečenia a ďalej piecť. Inak tých nebeských 5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia