Moje plnené kurča fotorecept

sonamat - fotkasonamat, 31. decembra 2015 18:15
Ďalšie recepty »
Moje plnené kurča (fotorecept)Foto: sonamat

Kurča v akcii kúpite v obchode bežne - a môže to byť dobré riešenie pre rodinný obed, ale bežná úprava pečením alebo na grile sa mi zdá dosť jednotvárna a preto som hľadala zmenu. Inšpiráciu som našla, keď som sa naučila kompletne vykostiť kurča. Vznikol recept, ktorý umožňuje z jedného kurčaťa uvarit dva obedy pre štvorčlennú rodinu.

6
porcií
30 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

1 ks
500 g
2 ks surové
1/2 hrnčeka
1 ks veľká
podľa chuti
0,5 dl
 sladká
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Kurča umyjeme a kompletne vykostíme. (Rozrežeme pozdĺž hrudnej kosti. Prstami oddelíme prsia od kosti, vyberieme ich a dáme bokom. Ďalej pokračujeme vo vykosťovaní prstami tak, že vyberieme postupne všetky kosti, okrem najmenších kostí na krídlach. Nožom prerežeme len šľachy na kĺboch, aby sa dali ľahšie vybrať.)

    Moje plnené kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku: Ryžu uvaríme. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu do sklovita, potom pridáme nakrájané šampiňóny. Podusíme, podlejeme trošku vodou a dusíme do zmäknutia. Keď sú šampiňóny mäkké, necháme z nich odpariť vodu, pridáme uvarenú ryžu a surové vajíčka a všetko spolu premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti a touto zmesou naplníme vykostené kurča.

    Moje plnené kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kurča zašijeme, potrieme sójovou a worcestrovou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 180 stupňov do zlatova (30 - 40 minút).

    Moje plnené kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené kurča rozporcujeme a podávame najlepšie so zemiakovou kašou a šalátom.

  5. 5

    Zostali nám nespracované kuracie prsia, ktoré použijeme na večeru, alebo ďalší obed.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist