Moje plnené kurča fotorecept

sonamat - fotkasonamat, 31. decembra 2015
Moje plnené kurča (fotorecept)
Foto: sonamat

Kurča v akcii kúpite v obchode bežne - a môže to byť dobré riešenie pre rodinný obed, ale bežná úprava pečením alebo na grile sa mi zdá dosť jednotvárna a preto som hľadala zmenu. Inšpiráciu som našla, keď som sa naučila kompletne vykostiť kurča. Vznikol recept, ktorý umožňuje z jedného kurčaťa uvarit dva obedy pre štvorčlennú rodinu.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
500 g
2 ks surové
1/2 hrnčeka
1 ks veľká
podľa chuti
0,5 dl
 sladká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a kompletne vykostíme. (Rozrežeme pozdĺž hrudnej kosti. Prstami oddelíme prsia od kosti, vyberieme ich a dáme bokom. Ďalej pokračujeme vo vykosťovaní prstami tak, že vyberieme postupne všetky kosti, okrem najmenších kostí na krídlach. Nožom prerežeme len šľachy na kĺboch, aby sa dali ľahšie vybrať.)

    Moje plnené kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku: Ryžu uvaríme. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu do sklovita, potom pridáme nakrájané šampiňóny. Podusíme, podlejeme trošku vodou a dusíme do zmäknutia. Keď sú šampiňóny mäkké, necháme z nich odpariť vodu, pridáme uvarenú ryžu a surové vajíčka a všetko spolu premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti a touto zmesou naplníme vykostené kurča.

    Moje plnené kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kurča zašijeme, potrieme sójovou a worcestrovou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 180 stupňov do zlatova (30 - 40 minút).

    Moje plnené kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené kurča rozporcujeme a podávame najlepšie so zemiakovou kašou a šalátom.

  5. 5

    Zostali nám nespracované kuracie prsia, ktoré použijeme na večeru, alebo ďalší obed.

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Ja sam nemám trpezlivosť takto vykostiť kura. Preto obdivujem takýchto ľudí. Veľmi dobré. 5* Šťastný Nový rok želám a veľa nových receptov.
kikili
Plnka sa da plnit aj do otvorenej časti alebo pod kožu. Takto som to ešte nerobila.Aspoň zostanu prsia pre deti na rezeň.
kikili
plnka je dobry aj z ml.mäsa,kur. pečienkou ,cibula, cesnak,čierne korenie, majoranka, struhanka,mlieko, (alebo rohlíky),
(trošku papriky-nemusime.) vedla kurata môžeme položiť cele papriky(budu chutnat vyborne),môžeme tam dať aj mrkvu, zemiaky..
..volakedy sa zavarali olejeve papriky..nejak sa na ne zabudlo.
martamm
@Sonamat , toto musi byt dobrotka, po najblizsom nakupe kureniec urcite taketo kurca upeciem :)
mares
Také chute si mi narobila, že tohto týždňa od radosti, že práve pred chvíľou dcére vytrhli na chirurgii "zub múdrosti , ktorý ju trápil od Silvestra, také kurča aj s plnkou upečiem. SĽUBUJEM. Pekný večer.
jack
Jejda.tak toto som nevidela nikde.sikovne rucicky.vyskusam to,ale s tym vykostovanim sa asi dost potrapim.no vysledok bude stat urcite za tu drinu.ukladam do kk.davam 5*.
martakv
Zaujímavý recept, hlavne tá plnka. Kurča som vykosťovala už veľa krát (a musím povedať, že to nie až také zložité, ako to vyzerá), ale vždy som tam nechávala aj mäso z pŕs. Nabudúce vyskúšam takto.