Diviačie líčka na zelenine fotorecept
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 11. decembra 2015
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 11. decembra 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30-35 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 8 ks |
|
| 200 ml |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 300 g |
|
| 200 ml |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Zemiaková kaša: | |
| 1 kg |
|
|
|
|
| 200 g |
|
| 0,5 l |
|
Postup
-
1

Líčka očistíme od blán, zeleninu a cibuľu nakrájame na kocky. V rozpálenom hrnci urestujeme cibuľu, mäso.- 2

Pridáme nakrájanú zeleninu, rajčinový pretlak a nakoniec svetlé pivo spolu s koreninami a so soľou. Varíme približne dve hodiny pod pokrievkou.- 3

Na záver dochutíme, omáčku spolu so zeleninou zredukujeme a zjemníme plátkom masla. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a varíme približne 25 minút v osolenej vode. Po uvarení zemiaky scedíme, pridáme maslo a teplé mlieko. Rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu