Diviačie líčka na zelenine fotorecept
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 11. decembra 2015
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 11. decembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30-35 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
200 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
300 g |
|
200 ml |
|
20 g |
|
|
|
|
|
|
|
Zemiaková kaša: | |
1 kg |
|
|
|
200 g |
|
0,5 l |
|
Postup
-
1
Líčka očistíme od blán, zeleninu a cibuľu nakrájame na kocky. V rozpálenom hrnci urestujeme cibuľu, mäso.- 2
Pridáme nakrájanú zeleninu, rajčinový pretlak a nakoniec svetlé pivo spolu s koreninami a so soľou. Varíme približne dve hodiny pod pokrievkou.- 3
Na záver dochutíme, omáčku spolu so zeleninou zredukujeme a zjemníme plátkom masla. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a varíme približne 25 minút v osolenej vode. Po uvarení zemiaky scedíme, pridáme maslo a teplé mlieko. Rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu