Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky
Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla...
Slivkový lekvár
V piatok si bola švagriná obrať bystrické slivky na lekvár. Vraj je z týchto...
Lahodná paštéta z králičej pečene
Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene. Pripravila som...
Skordalia-σκορδαλι-grécka nátierka
Skordalia je známa grécka nátierka, pripravuje sa bud zo zemiakov alebo chleba, pridajú sa vlašské...
Nátierka z kuriatka jedlého
Hľa, štedrosť hôr podpolianských... úlovok ako sa patrí, len čo s ním teraz... na nátierku...
Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi
Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej...
Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky
Toto je veľmi obľúbená nátierka, populárna v Grécku a aj v iných krajinách, pripravuje sa...
Bazalkovo-citrónový curd
Na svojej obľúbenej ruskej stránke som našla tento zaujímavý recept, musela som ho vyskúšať, pretože...
Čučoriedkový džem
Ďalší z mojich obľúbených džemov, mám ho rada na palacinkách, ale má samozrejme širšie využitie....
Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky
Vymyslala som vdaka inspiracii od @elixir
Pikantná nátierka z údených šprotov
Máme radi nátierky z rýb, dnes som nám pripravila na raňajky pikantnú nátierku z údených šprotov,...
Teplý karfiolový tatarák
Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto...
Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
Cícerovo-špenátová praženica
Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol,...
Jahodový džem
Mala som krásne jahody z domácej produkcie, tak som uvarila z jednej dávky tento chutný džem....
Jemná lahodná nátierka z tresčej pečene
Už dávno sme nemali tresčiu pečeň, spravila som z nej nátierku na večeru, použila som...
Pikantná tuniaková nátierka
Nátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes,...
Jednoduchá sardinková nátierka
V detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto...
Úžasný domáci tvaroh
Recept na úžasný domáci tvaroh. Je to jednoduchšie ako si myslíte :) . Z 3...
Labneh s limetkovou kůrou, česnekem a bylinkou
Miluji labneh, vykapaný jogurt. nejen čistý bílý, ale různě dochucený před kapáním. K...
Nátierka z kefíru
ak máte radi chuť Lučiny, môžte si vyrobiť chuťovo podobný syr aj doma, akurát bez...
Medvedí cesnak v masti
Zostala mi kačacia masť a medvedí cesnak, na ochutenie pár byliniek a zas máte niečo nové...
Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom
Je tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ...
Baklažánová paštéta s Fetou
chutné a zdravé, čo viac si želať?. :) . (neviem odolať baklažánom, ked...
Hlivovo-syrová nátierka
S chuťou sa dá vyhrať podľa množstva pridaných ingrediencií.
Perfektná domáca Nutella
Keďže doma sme všetci závislí na Nutelle, tak som sa rozhodla urobiť domácu, je naozaj...
Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...
Jemná mrkvová nátierka s údeným ovčím syrom a kyslou smotanou
Dávno som nespravila nátierku, táto je jemná, zdravá a osviežujúca, veľmi chutná. Dnes bola...
Lahodná paštika z krůtích jater
Recept je moje varianta, i když ničím vyjímečná. Snad jen jednoduchostí a propracovaním a variabilitou....
Guacamole - avokádová nátierka
Zrelé avokádo opatrne rozrežeme, aby sme nepoškodili kôstku. Kôstku nemusíte zahadzovať, môžete si ju...
Špenátové pesto
Všetky suroviny v recepte som uviedla len orientačne, nevážila som ich, ale aby ste mali...
Domáca treska z kapra
Milujem tresku, ale to čo nám dnes predávajú v obchodoch už niekedy pomaly ani neobsahuje rybičku....
Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom
Niečo pre milovníkov chilli a v tomto ročnom období aj ideálne na "vypálenie bacilov" :)