Foto: martintt7
Po stopách starých materí. Na tento recept sa chystám už dva roky a konečne som sa odhodlal. Naposledy si to pamätám ako malý chlapec, keď Zobraziť celý popisPo stopách starých materí. Na tento recept sa chystám už dva roky a konečne som sa odhodlal. Naposledy si to pamätám ako malý chlapec, keď to robila moja babka. Priznám sa, že návod som si tu odpozeral z rôznych receptov a podľa nich sa pustil do varenia.
Postup
-
1
Pekne po poriadku. Najskôr bolo treba nájsť vhodný terén a ideálne zaplnený krásnymi púpavami.
-
2
Nesmie chýbať ani šikovná pomocníčka, bez ktorej by som to určite nezvládol Pozorne zisťovala kvalitu a trpezlivo plnila košík
-
3
Nazbierali sme rovno na dve dávky. Šak čo sa budeme trocháriť.
-
4
Ešte jedna fotka s pracovníčkou a jej úlovkom.
-
5
A nasleduje robota! Púpavy, voda, citrony a chvílka varenia. cca 15min. keď nám to začne vrieť.
-
6
Necháme to vychladnút a odložíme do nasledujúceho dna. Po 24h. pekne precediť a pridať cukor a znovu variť.
-
7
Ale nám to pekne bublá. Varíme to cca 2 hodinky a občas premiešame.
-
8
Načapované, nachystané - HOTOVO! P.S. aby som sa len nechválil, tak musím zapracovať na hustote, pretože som išiel iba podľa návodov čo som našiel na nete a máme ho dosť riedky! Takže tuto jedinú chybičku krásy musím do budúcnosti odstrániť
tak =Na zdravie..!!=
:-)