Bylinkové maslo s medvedím cesnakom fotorecept

rennatte - fotkaRennatte, Záhorie, 27. marca 2015 8:35
Ďalšie recepty »

Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept)Foto: rennatte

Najviac chutí natreté na čerstvý chlieb, pridávame do nátierok, alebo potierame pečené kuriatko, môžeme použiť ako základ na omáčky a všade tam kde bežne pridávame maslo. Uskladníme v mrazničke naporcované na kocky.

30 min
príprava

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde, tak vyberieme sa na svoje osvedčené miesta a natrháme si listy medvedieho cesnaku

    Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    maslo si hodinu vopred nakrájame a necháme zmäknúť pri izbovej teplote, zatiaľ si umyjeme a najemno nasekáme listy medvedieho cesnaku, najlepšie v robote

    Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zmäknuté maslo prešľaháme mixérom s metličkami, pridáme 2PL nasekaných listov

    Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a šľahačom zapracujeme do masla

    Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Menšiu misku vyložíme fóliou a naplníme maslom, dobre zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky. Použijeme až na ďalší deň, aby sa chute prepojili. Môžeme nakrájať na menšie kúsky a odložiť do mrazničky.

    Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najviac chutí natreté na čerstvý chlieb

    Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist