Foto: mesiar50
Postup prípravy nie je náročný.
porcií
príprava
Suroviny
Hlavné suroviny: | |
250 g |
|
220 g |
|
Pomocné suroviny: | |
200 ml |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Koreniny: | |
1 ČL |
|
4 x medzi prsty |
|
2 x medzi prsty |
|
Postup
-
1
Ahojte.Začneme asi tým,že kuracie pečienky zbavíme žlčovodov a blán.Následne ich viackrát umyjeme v studenej vode.
-
2
Kuracie prsia pokrájame na veľmi malé kocky.
-
3
Pokrájané mäso vložíme do sekacieho prístroja.K mäsu pridáme 4 štipky muškátového orieška,2 štipky mletej škorice,1 KL soli a 1 PL studenej vody.Tieto suroviny následne rozsekáme na kašu.
-
4
Mäso máme posekané a my mäsiari takto spracované mäso nazývame,že prát,alebo po slovensky spojivo.
-
5
K posekanému mäsu pridáme pečienku a tiež ju rozsekáme na jemno.
-
6
Pokrájané suché rožky dáme do vody.
-
7
Ďalej si dáme roztopiť kačaciu masť.Odložíme ju bokom aby sa schladila.
-
8
K pečienkovej hmote pridáme rožky ktoré sme rukami vyždímali a roztopenú kačaciu masť.Dielo rozsekáme na celkom jemno.
-
9
Do tejto na jemno posekanej hmoty pridáme rozšľahané vajcia a smotanu.Ak je potrebné dochutiť tak dochutíme a finálne dielo vyšľaháme s mixérom.
-
10
Formu srnčí chrbát sme si už predošle vystlali alobalom.Vlejeme doň vymiešané dielo.
-
11
Vrch formy zakryjeme alobalom a pečeňovú zmes pečieme resp.dusíme 70 minút pri 180 C. Po uplynutí tejto doby som alobal z vrchu formy odstránil a dielo som ďalej dopekal odkryté pri 200 C ešte 20 minút.Po upečení necháme nátierku celkovo vychladnúť a až potom ju vyberáme z formy.
-
12
Na obrázku 12 máte možnosť vidieť už hotový produkt.Dajte prosím pozor pri vyberaní z formy, totižto nátierka je veľmi jemná.
-
13
Ja som toto jedlo ponúkal s opečeným chlebom.
-
14
A na záver si urobíme taký rýchli ovocný kompót ktorým vlastne trochu ozdobíme pečeňovú nátierku.Postupujeme takto: Ošúpané jablko pokrájame na mesiačiky.Ja som bol zaneprázdnený tak som to jablko premiešal s citrónovou šťavou aby mi na stole nezhnedlo.Potom som pokračoval takto: V 100 ml vode ochutenej 1 PL kryštálového cukru a škorice mletej povaríme jablko do zmäknutia.Jablká po uvarení posekáme a ozdobíme nimi nátierku.
-
15
A prišiel na rad posledný bod programu a to rozlúčka s vami.Želám vám dobrú chuť.
to by sa mi pacilo, ak to zvladne aj tycovy mixer :-)
takato by smakovala aj malej urcite :-)
zasadna otazka - trvanlivost, mas predstavu, ci vydrzi v chladnici dva dni, dva tyzdne, alebo kolko cca ?
uplne cim dlhsie ho mam otvoreny, tym viac sa mi paci ten recept, mat doma suroviny, uz krajam :-)))
Uz se tesim !
Popužil som jednu kopcovitú čajovú lyžičku soli čo je zhruba 10 g a čo zodpovedá aj norme, takže by nátierka mala vydržať v chladničke aspoň štyri dni.Najprv som ju dusil a potom som ju dopekal ako to píšem aj v recepte,ale som zabudol že na spodku rúry som mal nádobu s vodou aby bola vlhkosť v rúre.No keď nebude tam tá voda nemalo by sa nič závažné stať.Natierať sa dá zľahka,kedže som použil suroviny surové a nie smažené,alebo inak tepelne upravované.Ďakujem ti pekne.
Chuťovo je lahodná sám som sa prekvapil.Pravdepodobne je to od šľahačkovej smotany a tie sa v mäso výrobách nepridávajú do paštét a samozrejme ani rožok nie.Nemáš čo ďakovať.Ja ti ďakujem pekne a srdečne ťa pozdravujem.
Týmto technologickým postupom som miešal pečeňový syr v mäso výrobe.Už len šanujem,že som nemal doma trochu mletého zázvoru keďže do takýchto výrobkov patrí.Bol som u tvojej paštiky je naozaj bezchybná a vyzerá prinajmenšom skvelo.Ďakujem ti za tvoj link a pekné ohodnotenie môjho receptu.
výborná kombinácia chutí.
ukladám do kk.
*****
Ďakujem ti pekne.
Veľmi si vážim tvoju pochvalu.Vďaka priateľu.
Ahoj.Som doma na dovolenke.Rodinka je spokojná s mojím dnešným výtvorom.Manželka si akurát uvarila zemiaky v šupke a bude ich papať s nátierkou.Mne to chutí skôr s tým opečeným chlebom.Srdečná vďaka.
Neboj sa nič.Spapáte ju behom záručnej lehoty.Ak máš doma trochu mletého zázvoru tak zo dve štipky môžeš,lebo ja som už nechcel hnať manželku do obchodu,ale rozhodne tam pasuje a dokonca mám origoš recept na pečeňový syr a je tam poznačený ako korenina ktorá by tam nemala chýbať.Ale aj bez neho sa dá samozrejme.Ďakujem ti veľmi pekne.
Srdečná vďaka.
Ďakujem ti veľmi pekne.
Ďakujem ti krásne.
Moc ti ďakujem.
Neni čo ďakovať.Som rád,že ťa recept zaujal.Ďakujem ti pekne.
Prajem ti príjemnú dovolenku. Teším sa na ďalšie tvoje recepty.
Kľudne mi tykaj ako moji priatelia resp.varecháčky a varecháči.
Môžeš použiť aj masť bravčovú.Ďakujem pekne za tvoj záujem a ocenenie.
Srdečne ti ďakujem milá @babkamt .
Som rád,že ti môj recept pripomenul tvoju zlatú babičku.Veľmi pekne ti ďakujem Evička.
Veľmi pekne ti ďakujem.
Je naozaj chutná.Ďakujem ti pekne.
Ďakujem ti srdečne milá Anka.
Si nepochybne vnímavá žena.Áno je tam smotana a preto som rožok vložil do vody a nie do mlieka.Jasnačka,že si nátierku môžeš vylepšiť podľa svojej chuti a uváženia.Zázvorom nepokazíš nič keďže sa mieša aj podľa normy do pečeňového syra.Ďakujem ti krásne a pekne ťa pozdravujem.
Sevas kamarát Feri.Čítajúc tvoj komentár mi skoro z očí vyleteli slzy,ale neboj nie od smútku.Tvoje komenty nemajú páru.Máš rozhodne pravdu,ďumbier pasuje k mäsu a do výrobkov tak isto.Ďakujem ti za pekný komentár.
Šikulka si, zvládneš to hravo.Nemáš mi čo ďakovať, to ja ti ďakujem za pochvalu a milý komentár.
Pridaj kludne aj ginger,ale opatrne,lebo iste nenapíšem žiadnu novinu,že koreniny použité v tomto recepte sú silne aromatické.Oplatí sa pridávať tie koreniny na viackrát.Ďakujem ti pekne.
Srdečná vďaka.
vdaka za inspiraciu, po dlhej dobe som opat na tejto stranke a nesklamala. Aj vdaka takym ludom ako si Ty.
Pekny den prajem.
Ahoj dabodado.Rád ťa,, vidím."Vieš, teraz som doma na dovolenke a prehrabujem sa v receptoch ktoré som si stihol poznačiť ešte keď som robil v mäso výrobe.Veľa vecí práve čerpám z takýchto zdrojov.Ďakujem ti za tvoj milý komentár a želám ti všetko dobré.
Dobre si podotkla.K jablku resp.ku kompótom tohto druhu pasuje aj klinček na ktorý som odvtedy ako nekonzumujem víno celkom zabudol. Na zakáľačkách sa v tuhých zimách podávalo varené víno aj s pridaním klinčeka.Srdečne ti ďakujem.