Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...
Koláč „Teta TÁŇA“
Listovala som v starej písanke. Upútal ma tento recept. Snáď sa zapáči aj Vám...
Jednoduchý srvátkový chlieb
Pravidelne robievam tvaroh z mlieka od kravičiek, ktoré osobne poznáme, a z tohto procesu ostáva...
Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)
Krémová polievka zo zeleniny à la Mode de Tours
Pozerám sa na moju preplnenú KKK (Knižnica Kuchárskych Kníh), ktorú v terajšom živote nezrealizujem, ani...
Živánska v pekáči
Tento svoj recept robievam v lete a na jeseň dosť často, každý má svoj obľúbený spôsob,...
Medovník s orieškovou krustou
Občasná „inventúra“ vlastnej dokumentácii nikdy nezaškodí! Platí to aj o mne. Minulý rok som sa Vám...
Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami
Velmi jednoduche, rychle a pritom vyborne jedlo ;-)
Židovské morčacie stehno na horčici a majoráne
Vybrala som na nedeľu jeden zo svojich osvedčených receptov židovskej kuchyne, morčacie stehno husto našpikované ...
Studená torta na keksíkovom korpuse
Počas víkendu som skúsila trošku netradične pripraviť piškótovú tortu na korpuse, ktorý robím pod cheese cake :)...
Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...
Pivové rezy
Povodny recept som nasla v NY Times receptoch pod nazvom Chocolate -Stout Cake ...
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.
Zapečený hlávkový šalát
Mám veľa šalátu a tak som hľadala nejaký recept na hlavné jedlo. Našla som Zapekaný šalát...
Zeleninovo-ryžový nákyp
Varila som podla tohoto receptu. http://www. taste. com. au/recipes/35566/roast+vegetable+pie Tam to vyzera ovela lepsie ako na...
Letný šalát z valeriánky poľnej
Veľmi osviežujúci šalát na leto z valeriánky poľnej, červenej cibule, datľových paradajok a uhorky s...
Rebarborovo-škoricový džem
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom,...
Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi
Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s domácimi...
Poğaça - kukuričné taštičky
Tieto poğaça su z kukuričnej muky v tvare taštičiek :-) Cesto je lahučké a velmi chutne....
Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...
Mätovo-cuketové rizoto
Opäť inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka, najobľúbenejšie rizoto :)) Zatiaľ chutilo všetkým
Cuketovo-tuniakové fašírky
Rýchla a zdravšia verzia fašírok, dokonca sú bez vyprážania a napriek tomu sú výborné.
Studená zelená jogurtová polievka
Jednoduchá rýchla letná polievka zo zeleniny a byliniek výborne osvieži v horúcich letných dňoch.
Pudingový jahodovo-čučoriedkový koláčik
Ocino priniesol jahody čo sa nám urodili v záhradke a mňa vtedy napadlo, že v lese...
Mäsové taštičky s kapustou
Cesto si urobím podľa tohto receptu:http://varecha. pravda. sk/recepty/univerzalne-cesto-na-pirohytastickyknedlicky/56872-recept. html
Šmaľcovníky
Šmalec - čiže domáca bravčová masť. Ďalší recept z babičkinej kuchyne. Ako je už mnohým...